اعلام میزان واردات خودرو تجاری در سال ۹۵

هورنیوز – براساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، ارزش واردات خودرو تجاری در سال گذشته نسبت به ۹۴ رشد ۲۲ درصدی را ثبت کرد .

بر اساس آمار گمرگ میزان واردات سایر وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی غیر از آمبولانس و هیبریدی به همراه قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری در سال گذشته به سه میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار رسید .

سهم سایر وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی غیر از آمبولانس و خودرو هیبریدی در سال ۹۵ به رقم یک میلیارد و ۹۵۷ میلیون دلار رسید که ۴,۵ درصد از سهم ارزشی از کل واردات را در سال ۹۵ به خود اختصاص داد و نسبت به سال ۹۴ رشد ۵۹ درصدی را نشان می دهد .

برپایه این بررسی در جدول ۱۰ قلم کالای عمده وارداتی در سال ۹۵، بخش مزبور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است .

همچنین قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری بنزینی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ با ساخت داخل ۱۴ درصد به ارزش یک میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار در سال گذشته واردات صورت گرفت که سهم ۴,۴ درصدی از کل ارزش واردات را در سال ۹۵ داشت و نسبت به سال ۹۴ رشد ۴۸ درصدی را نشان می دهد .

** ۱۰ قلم کالای عمده وارداتی سهم ۲۵ درصدی
بررسی آمار واردات در سال گذشته نشان می دهد که ۱۰ قلم کالای عمده در این دوره ارزش ۱۰ میلیارد و ۹۷۳ میلیون دلاری داشتند که ۳۴,۸ درصد آن مربوط سایر وسایل نقلیه موتوری و قطعات منفصله مورد استناد در این گزارش است .
همچنین ۱۰ قلم کالای عمده وارداتی، به میزان ۲۵ درصد از ارزش کل واردات پارسال را از آن خود ساختند و نسبت به سال ۹۴ رشد ۳۱ درصدی دارد .

** ارزش واردات بیش از ۴۳,۶ میلیارد دلار
بررسی آمار واردات کالا در سال ۹۵ نشان می دهد، در مجموع ۳۳ میلیون و ۳۹۹ هزار تن به ارزش ۴۳ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار کالا به کشور وارد شد که در مقایسه با واردات ۳۵ میلیون و ۱۵۲ هزار تن کالایی که به ارزش ۴۱ میلیارد و ۵۳۹ میلیون دلار در سال ۹۴ واردات داشتیم، از نظر وزنی افت پنج درصدی داشته، اما از لحاظ ارزشی پنج درصد رشد نشان می دهد .

** هدف چشم انداز
براساس هدف تعیین شده در سند چشم انداز ( ۱۴۰۴ ) وزارت صنعت دستیابی به تولید سه میلیون دستگاه خودرو سواری و وانت را در دستور کار دارد که از این رقم یک میلیون دستگاه باید راهی بازارهای صادراتی شود.

در عین حال برای سال ۱۳۹۶ پیش بینی رقم تولید یک میلیون و ۷۵۰ هزار دستگاه خودرو سواری و وانت در چارچوب سند راهبردی وزارت صنعت تعریف شده که این رقم نسبت به سال ۹۳ ( وضعیت ارزیابی تولید ) تعداد ۶۴۰ هزار دستگاه افزایش نشان می دهد.

** وضعیت خودروهای تجاری
خبرنگار ایرنا در این بررسی از سند راهبردی وزارت صنعت آورده است، سال ۱۳۹۳ تعداد خودروهای تجاری تولیدی ( اتوبوس، مینی بوس و کامیون ) ۲۲ هزار دستگاه بود که برای سال ۹۶ رقم ۴۳ هزار دستگاه هدف گذاری شده و انتظار می رود در افق چشم انداز به تولید ۱۲۰ هزار دستگاه برسد که از این میزان تعداد ۳۰ هزار دستگاه باید راهی بازارهای صادراتی شود .

https://hoorkhabar.ir/656068کپی شد!
97
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.