پشتیبانی ۴۰ هکتار اراضی فوق بحران ریزگرد توسط مدیریت بحران/انتظار مردم شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیق است

به گزارش هورنیوز کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که درخصوص معضل ریزگردها برگزار شد، با اشاره به اینکه مدیریت بحران نیازمند وجود زیرساخت هایی است اظهار داشت: خوزستان کلکسیون بحران هاست و در یک دهه گذشته گرد و خاک نیز به این بحران ها افزوده شده است.

وی با بیان اینکه آغاز کار ما در اوج بحران ها بود، افزود: مدیریت بحران بحرا شامل مراحلی همچون پیشگیری، مقابله، بازسازی و… است و باید در هر لحظه آمادگی کامل داشته باشیم. البته اصل پیشگیری بسیار حائز اهمیت است.

حاجی زاده آموزش و پژوهش را یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه پیشگیری دانست و گفت: باحضور اساتید نخبه استان و دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه مدیریت بحران، کمیته علمی و آموزشی راه اندازی شد و یکی از نتایج آن سمینار ملی و بین المللی سیلاب و گرد و خاک است.

وی درخصوص مسئولان شرکت کنتده در این سمینار خاطر نشان کرد: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر مقیم سازمان ملل در ایران، معاونت وزیر کشور و رئیس ستاد بحران کشور در این سمینار حضور خواهند داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان ادامه داد: مدیران اجرایی، مدیران بحران دستگاه های اجرایی، فرمانداران و شهرداران، جامعه هدف این سمینار هستند. هدف ما نیز آسیب شناسی مسائل استان و آموزش مسئولان تصمیم گیر خوزستان است.

وی با بیان اینکه برنامه هایی نیز برای برگزاری سمینار در شهرستان ها وجود دارد، خاطر نشان کرد: سمینار تنش آبی، مقابله با سیل، مقابله با آتش سوزی پتروشیمی ها از دیگر برنامه های در دست اجرا است چراکه شرایط جوی حاکم بر خوزستان با تمام کشور متفاوت است از همین رو لزوم آمادگی تمام دستگاه ها را می طلبد.

حاجی زاده با اشاره به اینکه عدم اطلاع رسانی دقیق مورد پذیرش مردم نیست، اظهار داشت: این خلأ به شدت در مدیریت بحران حس می شد از همین رو شورای اطلاع رسانی در استان برگزار شد.

وی با بیان اینکه سایر دستگاه ها باید در این خصوص ما را همیاری کنند، گفت: این شرایط مطلوب ما نیست و در برخی شهرستان ها همچنان مشکل داریم. بسیاری زیرساخت های استان فرسوده شده و جایگزین نشده اند.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان این امر را ناشی از ادامه تحریم ها و سیاست های غلط ادوار گذشته دانست و ادامه داد: البته باید شهامت به خرج داد و قبول کرد که سوء مدیریت نیز بی تأثیر نیست.

وی با اشاره به اینکه تنها خواسته مردم صداقت و شفاف سازی در این خصوص است، یادآور شد: قرار است کمیته علمی طبق استانداردها و ملاحظات استانی مشخص کنند که چه میزان از ریزگردها برای شهروندان مضر و نیاز به تعطیلی هست تا در این ایام مدارس و ادارات به صورت خودکار تعطیل شوند.

حاجی زاده یکی دیگر از اقدامات در دست اجرا را نصب سیستم های مانیتورینگ مدرن دانست و افزود: با اعلام میزان آسیب و خسارت سیل سال ۹۵ توسط دستگاه ها، مقدمات پرداخت این خسارات انجام و بنیاد مسکن در برخی مناطق مانند شعیبیه کار را آغاز کرده است. حدود ۳۰ میلیارد تومان برای خسارت سیل درنظر گرفته شده که در سال جاری پرداخت خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۴۴۷ میلیارد ریال با کارمزد۴ درصد به مناطقی که دچار آسیب شده اند ابلاغ شده، گفت: بسیاری بانک ها همچون تجارت، صادرات، کشاورزی و… این اعتبارات را دریافت کرده اند.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان پشتیبانی کانال های آب به سمت کانون های فوق حاد ریزگردها از دیگر اقدامات دانست و افزود: تمام موانعی که برای رسیدن آب بود با همکاری دستگاه های مختلف همچون آب و برق و شرکت نفت برطرف شد. در مرحله نخست ۴۰هزار هکتار تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به رهاسازی آب از سد کوثر،خاطر نشان کرد: این امر در راستای تأمین منافع کشاورزان هندیجان صورت گرفت چراکه در سال های گذشته به دلیل عدم رهاسازی دچار مشکلات بسیاری شدند.

حاجی زاده با بیان اینکه درحال فعال سازی کمیته های بحران دستگاه های اجرایی و فرمانداری ها هستیم، یادآور شد: درحال حاضر یکی از مهم ترین مشکلات زیست محیطی استان تالاب هورالعظیم است.از ۷۲ دریچه آب بالغ بر ۶۲دریچه آن بازگشایی شده است و مابقی آن نیز تا چند ماه آینده گشایش خواهند یافت.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی پساب هاب نیشکر از الزامات است، اظهار داشت: از محل اعتبارات بحران کشور ۵۱ میلیارد تومان به سازمان آب و برق خوزستان اختصاص یافته است.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان در پاسخ به سؤالی پیرامون کاشت نهال در مناطق بحرانی توضیح داد: این امر برعهده اداره کل منابع طبیعی است و وظیفه ما در حد نظارت است که این اقدامات نیز به خوبی درحال انجام می باشد.

https://hoorkhabar.ir/655720کپی شد!
144
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.