۷هزار هکتار از کانون های بحران ریزگردها در خوزستان نهال کاری می شود

به گزارش هورنیوز بیش از ۱۵ سال از شروع پدیده ای به نام ریزگردها در استان خوزستان می گذرد؛ اگرچه در ابتدا تنها کانون های خارجی باعث ایجاد چنین بحرانی می شدند اما در سال های گذشته به علت تغییر شرایط اقلیمی، خشکسالی های پیاپی و دستکاری بیش از حد طبیعت کانون های داخلی نیز به کمک سایر کانون ها گرویده اند. کارشناسان معتقدند یکی از راه های کنترل این پدیده نهال کاری در کانون های بحران است.

بر همین اساس محمد خسروشاهی اظهار داشت: هفت کانون ریزگرد در استان خوزستان شناسایی شده که با مرطوب سازی این اراضی با استفاده از کانال های انتقال آب و جنگل کاری می توان این کانون های ریزگرد در استان خوزستان را مهار کرد.


رئیس بخش تحقیقات بیابان کشور با تاکید بر جدی بودن خطر بیابان زایی در کشور گفت: قرارگیری کشور در کمربندی بیابانی و اثرات پدیده بیابان زایی بر ایجاد ریزگرد ها و مشکل های زیست محیطی موجب شده تا مسئولان با وحدت رویه، برنامه ریزی بلند مدت و دقیق اقدام های لازم برای جلوگیری از وضعیت کنونی محیط زیست به یک بحران گسترده اقدام کنند.

** وجود ۷۸۹ هزار چاه حفر شده در کشور
رئیس بخش تحقیقات بیابان کشور از وجود ۷۸۹ هزار چاه حفر شده در کشور خبر داد و گفت: برداشت گسترده از آب های زیرزمینی علاوه بر فرونشست های متعدد در نقاط مختلف کشور بحران های جدی ایجاد کرده است.
وی افزود: نیمی از این چاه های حفر شده، غیر قانونی و در مناطق ممنوعه هستند که این چاه ها بیش از چهار برابر چاه های مجاز در حال برداشت آب از سفره های زیرزمینی هستند.
رئیس بخش تحقیقات بیابان کشور، هدررفت آب در فرآیند تولید و مصرف را نابخشودنی دانست و تاکید کرد: بیش از ۱۷ درصد منابع آبی کشور، ۳۰ درصد نان تولیدی و ۴۰ درصد تره بار کشور در فرآیند تولید و مصرف به هدر می رود که از دست دادن منابع آبی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم است.
وی با اشاره به وضعیت مدیریت و مصرف منابع آبی در کشور تاکید کرد: تدوین برنامه جامع تولید و مصرف آب در کشور ضروری است.
رئیس بخش تحقیقات بیابان کشور گفت: تغییر اقلیم، آب و بیابان زایی سه چالش نخست جهان است که ایران نیز با این سه چالش مواجه شده است.
وی افزود: ۸۸ درصد از کشور با مساحت ۱۴۴ میلیون هکتار درگیر پدیده بیابان زایی است که در قم ۹۹ درصد استان تحت تاثیر بیابان زایی شدید و یا متوسط است.
وی فرسایش آب و پر شدن پشت سدها از رسوبات را از دیگر عوامل بیابان زایی دانست و افزود: رسوبات جمع شده پشت سدها که تا چندین متر ارتفاع نیز می رسد موجب ایجاد بیابان های و کانون های بالقوه ریزگرد در کشور شده است.

https://hoorkhabar.ir/655372کپی شد!
122
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.