عزم جدی دولت برای رفع مشکلات خوزستان

هورنیوز – این مشکلات که اعتراض مردم منطقه را به دنبال داشت دولت را وادار کرد تا در راستای رفع کامل و همیشگی این دشواری ها اقداماتی جدی را به عمل برساند. این اقدامات توسط وزارت نیرو و چند سازمان دست اندر کار دیگر در این استان در جهت جلوگیری از بحران های محتمل به زودی در این استان به انجام خواهد دید.

چندی پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مسائل پیش آمده در استان خوزستان و قطع شدن آب و برق ناشی از شرایط جوی، گفت: کل امکانات کشور باید برای حل مسائل استان خوزستان بسیج شود.

به گفته جهانگیری اتفاقات اخیر ناشی از شرایط جوی و حوادث طبیعی بوده است و با وجود همه اقدامات صورت گرفته ممکن است مجدداً با این گونه شرایط روبرو شویم به همین دلیل وزارت نیرو باید برنامه ریزی لازم را انجام دهد تا در صورتیکه برق استان با اختلال مواجه شد، از قطع آب پیشگیری گردد و فعالیت شبکه آبرسانی و تصفیه خانه ها با وقفه مواجه نشود.

رییس جمهور نیز در جلسات تشکیل شده برای رفع این مشکلات تاکید ویژه داشت که شخصاً پیگیر مسائل استان خوزستان باشد و همچنین بر لزوم به کار گیری همه امکانات برای حل مشکلات تاکید کرد.

وزیر نیرو نیز در خصوص این اتفاقات گزارشی از دلایل ایجاد مشکل قطعی برق و آب در استان خوزستان ارائه کرد و گفت: در روزهای نخست بهمن ماه گرد و خاک با منشاء جنوب شرق اهواز در استان پراکنده شد به گونه ای که مقدار آن بی سابقه بود و یک لایه ضخیم بر روی تاسیسات برق و خطوط انتقال برق قرار گرفت که پس از بارندگی و ایجاد رطوبت در هوا این خاک تبدیل به گل شد و مشکلاتی را در سطح شبکه انتقال و توزیع و نیز در پست های برق بوجود آورد.

در نهایت برای حل همیشگی این مشکلات وزارت نیرو اقدام به امضای تفاهم نامه ای با چند سازمان مرتبط کرد. در این راستا دو تفاهم نامه همکاری در حوزه رفع مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان با هزینه ای بالغ بر ۹۵۴۱ میلیارد تومان بین وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه، قرارگاه خاتم الانبیا و استانداری خوزستان امضا شد.

این دو تفاهم نامه همکاری در حوزه رفع مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان با هزینه ای بالغ بر ۹۵۴۱ میلیارد تومان بین حمید چیت چیان، وزیر نیرو، محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان و سردار عبادالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء امضا شد.

به گزارش پاون در تفاهم نامه اول که بین وزیر نیرو، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار خوزستان و فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا مبادله شد به موضوع طرح کلان آبرسانی موسوم به “طرح غدیر” پرداخته شده است و براساس این طرح قرار است به ۶ شهر اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دزفول و اندیمشک و حدود ۱۶۰۸ روستای استان از طریق خطوط انتقال و لوله گذاری از پشت سد دز آبرسانی شود. چرا که آب منتقل شده از پشت سد دز به مراتب باکیفیت از آب قبلی این شهرها بوده و کیفیت آن حدود ۵۰۰EC برآورد شده است.

گفته می شود این طرح مقرر است جمعیتی بالغ بر ۵.۸ میلیون نفر از جمعیت استان را تحت پوشش قرار دهد. همچنین براساس برآوردهای انجام شده این طرح هزینه ای بالغ بر ۳۶۰۰ میلیارد تومان خواهد داشت و بناست در سه سال آتی به بهره برداری برسد.

شایان ذکر است که در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه حدود ۲۹ درصد اعلام شده است.

همچنین در بخش دوم این نشست بین وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه و استانداری خوزستان یک تفاهم نامه همکاری برای آبرسانی به شمال شرق، جنوب شرق، شهرهای مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و ۹ شهر باقیمانده دیگر استان خوزستان امضا شد.

بر اساس گزارش های موجود در خصوص این تفاهم نامه در بخش اول این تفاهم نامه به آبرسانی به شمال شرق استان خوزستان اشاره شده که براساس آن قرار است در سه سال آینده ۷ شهر و چندین روستای استان در این نقطه با هزینه ای بالغ بر ۱۵۴۰ میلیارد تومان از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند. علاوه بر این در بخش دوم این تفاهم نامه به آبرسانی به جنوب شرق استان اشاره شده که براساس آن قرار است به ۱۵ شهر و ۵۴۱ روستای استان در این نقطه آبرسانی شود.

بنا به مجاسبات موجود اجرای این طرح ۱۸۵۰ میلیارد تومان هزینه در بر دارد و پیش بینی شده در سه سال آینده تکمیل شود.

در بخش سوم این تفاهم نامه نیز به آبرسانی به ۹ شهر باقیمانده استان اشاره شده که قرار است آب آن ها از سد گتوند تامین شود و این طرح در حال حاضر ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی شده بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشته باشد.

بخش پایانی و چهارم این تفاهم نامه آبرسانی به شهرهای مسجد سلیمان، لالی و اندیکا اشاره دارد که این محدوده جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر را در بر می گیرد. و همچنین برای اجرای این طرح حدود ۷۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

علاوه بر این در این تفاهم نامه به ایجاد تاسیسات آب و فاضلاب اهواز و ۱۷ شهر دیگر استان و همچنین اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب شهری استان نیز اشاره شده است.

وزیر نیرو نیز در آیین امضای این دو تفاهم نامه گفت: باید تمام امکانات موجود را برای اجرای پروژه های آب رسانی خوزستان بسیج کرد.

چیت چیان با اشاره به اهمیت این پروژه ها برای مردم استان مقاوم و شهیدپرور خوزستان گفت: باید از تمام ظرفیت های موجود برای تجهیز مالی این پروژه های عظیم استفاده کرد.

وی افزود: وزارت نیرو از یک سال پیش برای تامین مالی این پروژه ها با شرکت های معتبری از کشورهایی چون فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و … وارد مذاکره شده است و باید توجه داشت که با توجه به کاهش درآمدهای دولت امکان تامین مالی کلیه پروژه ها از طریق صرفا امکانات داخلی وجود ندارد و این امیدواری وجود دارد که بتوان از طریق فاینانس بخشی از این پروژه ها را به سرانجام رساند.

این مقام مسئول در ادامه تاکید کرد: باید تمام ابزارها و امکانات موجود را در این زمینه بسیج کرد و نباید گذاشت مردم عزیز خوزستان بیش از این معطل افتتاح پروژه ها بمانند.

وی خاطرنشان کرد: البته برای اجرای برخی از این پروژه ها راه حل های کم هزینه تری مانند استفاده از ظرفیت برخی نیروگاه های استان برای نصب آبشیرین کن بجای بخش بخار وجود دارد که بایستی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

وزیر نیرو در پایان گفت: بیش از ۹۵۰۰ میلیارد تومان قرار است در سه سال آتی برای آبرسانی و طرح های تصفیه فاضلاب استان هزینه شود. و این امیدواری وجود دارد که اجرای این طرح ها بتواند بخشی از عقب ماندگی های استان را جبران کند، نباید فراموش کرد که خوزستان اسوه مقاومت و ایثار ما در ۸ سال جنگ تحمیلی بوده است و ما به مردم این استان مدیونیم.

گفتنی است این طرح ها به دلیل این که از جمله طرح های اولویت دار هستند و ریاست جمهوری شخصا به این موضوع تاکید کرده است که این طرح ها باید هر چه سریع تر انجام شوند، برنامه ریزی به این صورت انجام شده است که تا سه سال آینده تمام این طرح ها به نتیجه برسند که با اتمام این پروژه ها مشکلات آب رسانی و کیفیت آب در استان خوزستان به کلی رفع خواهند شد.

https://hoorkhabar.ir/655266کپی شد!
108
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.