حال شهر اهواز بد است!

هورنیوز – شاید همه تنها مشکل  اهواز را منحصر به ریزگردها و گردوغبار بدانند. اما کافی است با بعضی از شهروندان آن گفت‌وگو کنید. ریزگرد را بزرگترین مشکل می‌دانند اما تنها مشکل نه! افزایش حاشیه‌نشینی، ساخت‌وساز غیر مجاز، نبود پارکینگ در شهر که همه این‌ها نشان‌گر فساد در شورای شهر وشهرداری است، از جمله مهم‌ترین مشکلات مرکز استان خوزستان به‌شمار می‌آیند.

کمبود فضای سبز دراهواز و ریزگردهایی که امان بریده‌اند
استان خوزستان با چهار میلیون جمعیت به عنوان پنجمین استان پرجمعیت و در عین حال شاهرگ تولید نفت و گاز ایران درگیر مشکلاتی است که شایسته آن نیست. فضای سبز کافی موجب کاهش درجه حرارت هوا تا ۴ درجه سانتی‌گراد می‌شود و طبق مطالعه‌های انجام شده، پوشش درختی مناسب ۶۸ تن از گرد و غبار هوا را جذب می‌کند که توجه به این موارد در شهری مانند اهواز که از طرفی دارای صنایع متعدد است و از طرف دیگر با توجه به موقعیت جغرافیایی آن در معرض انتقال آلودگی از کشورهای مجاور است، امری ضروری محسوب می‌شود اما سرانه فضای سبز در این شهر ۴ متر است و این مقدار با استاندارد جهانی آن بسیار فاصله دارد.

اهواز؛دومین شهرحاشیه‌نشین کشور
اهواز دومین شهرحاشیه‌نشین کشور است. ۲۵درصد جمعیت این شهر به دلیل مشکلات مالی مجبور به اسکان در اطراف شهر شده‌اند. ساکنان این مناطق معمولا به دلیل توسعه نیافتگی این مناطق از کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و اقتصادی در رنج هستند، و حتی در بسیاری مواقع از وجود ابتدایی ترین امکانات زندگی مثل: آب شرب سالم، گاز، برق ، آسفالت، فضای آموزشی و تفریحی و نیز مراکز درمانی مجهز محروم بوده و مشکلات زیادی را متحمل می شوند.

حاشیه نشینی در اهواز  بیشتر به دلیل مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی همچون مهاجرت روستاییان و شهروندان شهرهای همجوار به این کلانشهر است . این در حالی است که خوزستان نباید با وجود ظرفیت های عظیم و منابع خدادادی نفت و گاز، صنعت و کشاورزی از محرومیت، شیوع امراض سرطانی، آلودگی هوا، حاشیه نشینی و مشکلات بهداشتی بی شمار رنج ببرد؛ هیچ وجدانی قبول نمی کند علیرغم تمامی این امکانات اهواز حتی یک نفر حاشیه نشین داشته باشد  و بی توجهی نسبت به این معضل می تواند برای امنیت استان و نظام دردسر ساز باشد.

کوی سیاحی و کوی علوی و… مناطق حاشیه‌ای هستند که وجود فضولات گاو، گاومیش ها و نیز حیوانات موزی و از طرفی وفور آسیب‌های اجتماعی در این مناطق، زندگی ساکنان آن‌ها را به‌خطر انداخته است. خیلی از ساکنان حاشیه‌ای در خانه‌های خود اسلحه دارند و این یعنی اینکه جان کسانی که برای ساماندهی به آن‌جا سر می‌زنند و حتی مردمان آن‌جا در خطر جدی است.

ساخت‌وساز غیر مجاز
در کنار این معضلات، ساخت‌وساز غیرمجاز در حاشیه شهر بدون هیچ‌گونه نظارتی به لیست مشکلات این شهر اضافه می‌شود.به گفته شهروندان کافی است تصمیم بگیرید در یکی از نقاط حاشیه‌ای ساختمانی علم کنید، بدون اینکه کسی کاری به ایمنی و یا سایر مسائل ساختمان شما داشته باشد،می‌توانید این کار را انجام دهید.

تصرف غیر قانونی املاک و فضای سبز منجر به افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز در اهواز شده است و قشر مرفهی از جامعه بر خلاف آنچه که در ظاهر به نظر می رسد، اقدام به تصرف زمین های حاشیه شهر کرده و با  هنجارشکنی ساخت و ساز کرده و خود را مالک می‌دانند. مدیریت شهری اهواز وظیفه دارد با این پدیده مقابله کند و به طور کلی فلسفه وجودی واحد اجرائیات شهرداری همین است اما شهرداری کارنامه قابل قبولی در این حوزه ارائه نداده است.

کسی مسئولیت کوت عبدالله را گردن نمی‌گیرد
کوت عبدالله و حومه مناطقی هستند که در دولت قبل کمتر از ۲۴ساعت تبدیل به شهرستان شدند و نام کارون را بر آن نهاده‌اند. به غیر از جاده های ارتباطی، فاصله ای بین خانه های این منطقه و سایر مناطق اهواز نیست و مردم کوت عبدالله تمام خدمات و خرید محصولات خود را از مرکز شهرستان اهواز دریافت می کنند.

در همان ابتدای تبدیل کوت عبدالله به شهرستان کارون نگرانی اغلب مردم آن این بود که این طرح به هیچ وجه کارشناسی شده نیست. در ابتدا مسئولان اعلام کردند که با جدا شدن کوت عبدالله و شهرستان کردن می توان با تشکیل فرمانداری و ایجاد ادارات جدید، محرومیت را از چهره این نقطه بزدایند که همین امر خود یک نقطه منفی در این باره به شمار می رفت زیرا تا پیش از این مسئولان از نبود محرومیت در شهرستان و توانمندسازی این مناطق حرف می زدند.

سیدشریف حسینی نماینده پیشین مردم اهواز در مجلس در آن زمان ضمن مخالفت شدید در باره تصمیم اخیر هیئت دولت و تبدیل شدن منطقه کوت عبدالله به شهرستان با نام کارون گفته بود که مقدمات این تغییر مهم در این منطقه صورت نگرفته است و برای شهرستان شدن وجود زیرساختهایی و ایجاد سایت اداری لازم است که کوت عبدالله فاقد این ویژگی است.

به گفته نماینده سابق مردم اهواز در مجلس این منطقه به لحاظ وجود امکانات آموزشی، رفاهی و خدماتی در شمار مناطق محروم و کم برخوددار است که در ابتدا باید این مسائل تحقق می یافت. این منطقه فاقد تصفیه خانه آب مناسب است و ساکنان آن بارها و بارها از قطعی مکرر آب شرب و همچنین کیفیت نازل آن گلایه داشته و دارند.

هنوز بعد از گذشت ۵ سال از تبدیل این منطقه به شهرستان، زیرساخت‌های لازم جهت اداره آن به عنوان یک شهر وجود ندارد و شهرداری آن جزوفقیرترین شهرداری‌ها است به‌طوریکه بودجه بسیاری کمی به آن تعلق می‌گیرد. شهرداری اهواز به آن کمکی نمی‌کند و هنوز مردمان آن همانند سابق برای تهیه مایحتاج خود و یا استفاده از خدمات درمانی به اهواز مراجعه می‌کنند.

اهواز پارکینگ ندارد
تنها پارکینگ طبقاتی در اهواز پارکینگ کارون است اما در مناطق دیگر و به‌ویژه در بافت قدیمی شهر که مراکز خرید و درمانی در آن‌ها وجود دارد پارکینگی ساخته نشده و اغلب مردم مجبورند ماشین‌های خود را در خیابان پارک کنند که البته تمام این خودورها جریمه می‌شوند. سرقت خودور در این شهر بسیار زیاد است که به گفته شهروندان اهوازی اجبار آن‌ها برای پارک در کوچه‌هایی که امنیت ندارد، دلیل اصلی این موضوع است.

فساد در شهرداری و شورای شهر
شورای چهارم اهواز در حالی برسرکار آمد که شورای سوم منحل و سه شهردار برکنار شده بودند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات شورای سوم نبود اتفاق نظر و درگیری جدی میان اعضای شورای شهر بود که در نهایت بعد از برکناری شهردارها، این پارلمان شهری منحل شد.

پس از برکناری آخرین شهردار اهواز در تیرماه سال ۸۹ و یک سال ناکامی شورائیان در انتخاب شهردار جدید، شورای شهر اهواز به دلیل ناتوانی در انتخاب شهردار و تشکیل نشدن مکرر جلسات این شورا، به پیشنهاد هیأت حل اختلاف خوزستان و تصویب شورای مرکزی حل اختلاف شوراها، در خردادماه سال ۹۰ منحل شد؛ قائم مقامی شورای شهر اهواز نیز به استاندار خوزستان تفویض شد و استاندار، شهردار پیشنهادی را به وزارت کشور معرفی و منصور کتانباف شهردار اهواز شد. از آن زمان تا ایجاد شورای چهارم شهردار اهواز به صورت مستقل فعالیت می‌کرد و طرح‌ها و لوایح شهرداری نیز به تصویب قائم مقام شورا می‌رسید.

شورای چهارم با هدف پاک کردن سابقه بد شوراهای گذشته در ذهن مردم ایجاد شد. از آنجایی که ناظری بر شهردار وجود نداشت مردم اهواز تاکید داشتند تا پارلمان شهری با رای آن‌ها ایجاد شود. اما دستگیری مدیران شهرداری به دلیل فساد‌های گسترده که خیلی از آن‌ها به سفارش بعضی از اعضای شورای شهر برسرکار آمده بودند و تداوم نابسامانی‌ها در شهرامید مردم به شورای جدید را از بین برد.

شهرداری و شورای شهر اهواز در طی این سال‌ها همیشه باحاشیه‌های زیادی بر سرکار بوده‌اند و توجه به این مسائل آن‌ها را از وظیفه اصلی خود یعنی خدمت به مردم و توسعه شهر دور کرده است. وجود مسائلی چون سرانه پایین فضای سبز، حاشیه‌نشینی، عدم وجود پارکینگ و ساخت‌وساز غیرمجاز به عنوان اصلی‌ترین مشکلات این شهر نشان‌دهنده ناکارآمدی مدیریت این شهر است. امید است که شورای شهر پنجم اهواز بتوانند فعالیت‌های موثری در جهت پیشرفت این شهر به عنوان نبض اقتصادی کشور انجام دهند.

https://hoorkhabar.ir/654974کپی شد!
82
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.