زیاده خواهی های صیادان،دامنگیر محیط زیست کم رمق خوزستان

به گزارش هورنیوز این روزها عده ای چشم طمع به رودخانه های خوزستان،سفره های پربرکت جنوب دوخته اند.سفره ای که زمانی زیستگاه ومامن انواع ماهی ها بود حالا با صید غیرمجاز و استفاده از روش های غیر معمول ماهیگیری با شوک الکترویکی و سم دارد برچیده می شوند.گونه هایی از بین رفته اند،تخم ریزی ها کاهش پیدا کرد،اکوسیستم تغییر یافته و در یک کلام کارون چون سفره ای می ماند که هر روز تهی تر می شوند.
دو روش برای صید غیرمجاز در رودخانهها استفاده میشود که یکی از آنها استفاده از سم و دیگری استفاده از الکتریسیته است. استفاده از شوکر و الکتریسیته در رودخانه باعث میشود تا همه جنبندههای موجود در رودخانه کشته شوند، شاید در روش صید ماهی با سم، برخی از ماهیها به علت قوی بودن ماهی و یا فرار کردن از محل صید غیرمجاز و یا تاثیر کم سم، زنده بمانند ولی در روش صید با شوک برقی، همه ماهیها در محدوده صید کشته میشوند و عملا تا شعاع در نظر گرفته برای الکتریسیته به کار رفته، هیچ جنبندهای زنده نماند.
روز گذشته سه صیاد متخلف که در رودخانه بهمنشیر و تالاب شادگان با دستگاه الکتروشوکر مشغول ماهیگیری بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
سید احمد موسوی آزاد رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان گفت: ۶۷۰ قطعه ماهی به همراه دو دستگاه موتور برق و دو قایق موتوری از این افراد کشف و ضبط شد.
موسوی آزاد، میزان ضرر و زیان وارد شده به محیط زیست را ۳۵۰ میلیون ریال اعلام کرد و اظهار داشت: پرونده دستگیر شدگان به منظور رسیدگی به مراجع قضائی ارسال شد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از جریان برق از روشهای غیرقانونی صید ماهی است که علاوه بر ماهیان، موجب تلف شدن سایر آبزیان و کاهش جمعیت و تنوع زیستی گونههای بومی و اختلال در زیست بوم رودخانه و کاهش درآمد صیادان محلی خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان نیز در ارتباط با صید غیرمجاز ماهی در استان خوزستان گفت: صدور مجوز برای صید ماهی در رودخانهها و محدوده آبهای داخلی بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست است.
حسن آقاشیرمحمدی افزود: براین اساس ما صید را در سه ماه از سال که زمان تخمریزی ماهیهاست، ممنوع میکنیم و در ۹ ماه دیگر به صیادانی که از این طریق ارتزاق میکنند با میزان مشخصی مجوز صید میدهیم. او ادامه داد: اما شاهدیم که در برخی موارد افرادی که مجوز ندارند و یا حتی افرادی که مجوز دارند، اقدام به صید غیرمجاز و یا صید از راههای غیرمجاز میکنند. او با اشاره به روشهای غیرمجاز صید ماهی همچون سمریزی و استفاده از مواد منفجره بیان کرد: به تازگی نیز شیوه غیرمجاز جدیدی از صید از کشور عراق وارد ایران شده است، به این شکل که صیادان از الکتروشوکر برای صید ماهی استفاده میکنند.
این اتفاق تلخ در حالی می افتد که اداره محیط زیست استان خوزستان به علت نداشتن نیروی کافی برای حفاظت از کارون عملا قافیه را به صیادان غیرمجاز باخته است،صیادانی که با وارد کردن و استفاده از دستگاه های شوک الکتریکی از عراق به آسانی ماهی های بی جان روی آب را شکار که نه،جمع آوری می کنند.