خوزستان ضربه گیر تصمیمات اشتباه مدیران در حوزه اقتصاد

به گزارش هورنیوز استان خوزستان به تبع سراسر کشور از مدت ها پیش وارد فضای انتخاباتی ریاست جمهوری و شورای شهر شده است؛ امری که نه تنها باعث شده شاهد تخلفات آشکار و پنهان در این حوزه باشیم بلکه بی توجهی به سایر حوزه ها را در پی داشته است.

تکرار شعار اقتصاد مقاومتی در سال جدید توسط مقام معظم رهبری گویای آنست که نوع اقدامات انجام شده توسط مسئولان در حوزه های مختلف برای ایمن شدن اقتصاد در برابر تهاجمات دشمن کافی نبوده است.

در این میان استان خوزستان به دلیل وجود هم مرز بودن با کشورهای حوزه خلیج فارس، وجود صنایع مادر، دخایر عظیم نفت و گاز و… اهمیت بسیاری در بحث اقتصاد مقاومتی دارد. با این وجود سوء مدیریت مدیران از سال های گذشته تاکنون سبب شده تا شهرک های خوزستان به عنوان یکی از قطب های اصلی تولید، هرسال بیشتر در ورطه نابودی پیش روند.

از سویی دیگر جذب سرمایه گذار به عنوان عاملی در پیشرفت و توسعه استان بر هیچ کس پوشیده  نیست اما عدم جاذبه های اقتصادی نه تنها سبب شده که سرمایه گذاران تمایلی به ورود به خوزستان نداشته باشند بلکه سرمایه گذاران فعلی نیز درحال عبور از این استان هستند.

 

برخی از شهرک‌های استان به گورستان تبدیل شده‌اند

شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی اهواز در همین خصوص گفت: اکنون تراز تجاری خوزستان صفر است چرا که در سال گذشته میزان واردات و صادرات هر دو در کنار هم ۶٫۵ میلیون دلار بود.


وی افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی مشابه در سایر استان ها مبالغ بسیار کلانی را جذب می کنند که این مساله با سخت گیری های کمتر و کاهش مسائل مالی برای بخش خصوصی برای محقق شده است.

عموری تصریح کرد: عدم وجود پایانه های صادراتی از جمله میوه و تره بار و آبزیان در کنار نداشتن دو درگاه مجزا در پایانه های مرزی نیز از دیگر مشکلات سرمایه گذاران است.

وی با بیان اینکه برخی از شهرک‌های استان به گورستان تبدیل شده‌اند، گفت: در زمینه کشاورزی استان خوزستان در کاشت، برداشت و صادرات محصولات از ظرفیت بالایی برخوردار است. قطعا در این بخش نیز کشاورزان ما با مشکلاتی رو به رو بوده و بسیاری  از آن‌ها با مشکلات نقدینگی و حتی معیشتی مواجه هستند.

 

کمبود نقدینگی، مشکل ۷۰ درصد واحدهای صنعتی خوزستان

اخلاق محمدیان مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان در گفتگو با ایسنا عمده مشکل واحدهای صنعتی خوزستان را کمبود نقدینگی عنوان می کند و معتقد است : در استان خوزستان ۷۱ شهرک و ناحیه صنعتی فعال است ولی بیشتر واحدهای فعال استان با تمام ظرفیت خود کار نمی​کنند و هر کدام به طور میانگین با ۳۰ تا ۵۰ درصد از ظرفیت خود فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مشکلات واحدهای صنعتی نقدینگی است، افزود : بحث نقدینگی مهمترین مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی استان است که باید به این مسأله رسیدگی شود و مشکلات واحدهای تولیدی را حل کرد.

همچنین نورالله حسن زاده مدیرکل صنعت و معدن استان با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۵ تا کنون ۲۳۹ واحد فعال صنعتی به علت کمبود نقدینگی، کمبود مواد خام، نبود بازار برای محصولات تولیدی و اختلاف شرکا تعطیل شده اند گفت :هم اکنون  ۳۶۵ واحد صنعتی غیر فعال در شهرک های صنعتی استان وجود دارد .

 

رکود حاکم بر جامعه به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری است

همایون یوسفی نماینده مردم اهواز با اشاره به وضعیت صنایع تولیدی خوزستان اظهار داشت: صنایع حاضر در خوزستان با مشکلات زیادی از جمله تعطیلی و نیمه تعطیلی مواجه هستند و شهرک‌های صنعتی نیز به سرمایه و بازاری برای فروش محصولات نیزا دارند , با توجه به بازدیدی که با وزیر صنعت و معاونان وی از شهرک‌های صنعتی داشتیم  به نظر نمی‌رسد که شهرک‌های صنعتی خوزستان فاقد مشکل باشند.

وی با بیان اینکه  رکود حاکم بر جامعه به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری است اما دولت در طول سه سال عمر خود چالش‌های اقتصادی را مهار کرد، افزود: برای ادامه شاخص‌های تولیدی نیازمند سرمایه‎گذاری هستیم.

به گزارش هورنیوز این روزها شعارهای انتخاباتی نامزدهای شوراهای شهر و ریاست جمهوری از بهبود فضای اقتصادی و رونق یک شبه فضای کسب و کار حکایت می کند حال آنکه لازم است مردم در انتخابات پیش رو با نگاهی دقیق و منطقی زمینه توسعه استان را فراهم کنند تا خوزستان دیگر ضربه گیر اشتباهات و توهمات اقتصادی  مدیران نباشد.

https://hoorkhabar.ir/653887کپی شد!
300
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.