ابداع مالچ طبیعی برای اولین بار درجهان توسط یک شرکت ایرانی

(صنعت سازه ساتراپ) موفق به ابداع یک مالچ طبیعی به نام (MNF) تولید کرده که نه‌تنها هیچ‌یک از معایب مالچ‌های نفتی را ندارد بلکه با توجه به بحران کم‌آبی کشور، افزایش دمای جوی و … راهکاری عالی برای پیشگیری از آلودگی روزافزون هوا به‌واسطه ریز گردها می‌باشد.

کشمیری مدیرعامل صنعت سازه ساتراپ و مبدع مالچ MNF درباره این مالچ ابداعی چنین میگوید


مالچ طبیعی (MNF) از مواد معدنی و کاملا طبیعی و الیاف طبیعی همخوان با محیط‌زیست تشکیل‌شده است که دارای خصوصیات زیر می‌باشد:

  مقاوم در برابر بادهای شدید

مقاوم در برابر عوامل جوی مانند گرما و سرما

  مقاوم در برابر آب باران

  جذب ۱۰۰ آب باران و هدایت آن به زمین‌های تحت پوشش

  حفظ رطوبت خاک

   اجازه دادن به رویش گیاهان و جوانه‌ها

  به دلیل دارا بودن الیاف طبیعی براثر ترک خوردن، از بدنه اصلی جدا نمی‌شود

  هیچ‌گاه تبدیل به پودر نمی‌شود

  عمر این محصول بالای ۵ سال می‌باشد

  به علت طبیعی بودن، هیچ‌گونه زیانی برای محیط‌زیست و جانداران آن منطقه نخواهد داشت

  به دلیل روشن بودن رنگ این محصول گرمای کمتری به خود جذب کرده و باعث نگه‌داشتن رطوبت بیشتری می‌شود

  میزان مصرف بسیار کم آب در این محصول که یک به نیم می‌باشد (این‌یکی از مهم‌ترین رفتارهای این مالچ در مناطق کم آب می‌باشد)

  قابل اختلاط با هرگونه آب می‌باشد (نمکین، گچین و آهکی)

نکته مهم و قابل ذکر درباره مالچ طبیعی MNF این است که این مالچ قابلیت این را دارد که همزمان به مقدار معقول می‌توان بذر گیاهان مختلف نیز با آن پاشیده شود چرا که قابلیت این مالچ در بخش کشاورزی این است که باعث استحکام بیشتر بذر، جوانه و نهال می‌شود و با باد کنده نمی‌شوند.

  مالچ MNF مانند نگهدارنده عمل می‌کند و به دلیل اینکه رطوبت را خوب در خود حفظ می‌کند نیاز به آبیاری ابتدایی ندارد. مالچ MNF قابلیت تردد وسایل نقلیه به صورت محدود و احشام و البته انسان‌ها را به صورت غیر محدود دارا می‌باشد.

  در دورنگ سفید و رسی قابل‌تولید می‌باشد

کشمیری در ادامه گفت: افزون بر این، مالچ طبیعی (MNF) از مواد طبیعی و موجود در سطح زمین تهیه می‌شود و پس از ترکیب با آب برخلاف مالچ‌های نفتی و پلیمری، خطرهای زیست‌محیطی ندارد. میزان تجزیه‌پذیری یا هوازدگی مالچ طبیعی به‌مراتب کندتر از مالچ‌های نفتی است و با توجه به‌سختی و ماندگاری خوب، می‌تواند نقش مالچ پوششی را در سطح ماسه‌های روان یا سایر اراضی حساس به فرسایش بادی ایفا کند. مالچ طبیعی (MNF) در مقایسه با مالچ‌های دیگر هزینه‌ی کمتری داشته و همچنین بازدهی صد در صد آن در مکان‌هایی که تابه‌حال اجراشده است ضریب اطمینان آن را بالا می‌برد. گونه‌های گیاهی ماسه رست نیز قادرند به‌راحتی سله‌ِ ایجادشده براثر پوشش مالچ طبیعی را خرد کنند و به رشد خود ادامه دهند. کشت بذر گونه تاغ همراه با آبیاری پس از آزمون‌های انجام‌شده این ادعا را اثبات کرد که اکثر بذور کشت‌شده در داخل سینی‌های مالچ پاشی شده توانستند بعد از گذشت پانزده روز با شکستن سله سر از خاک بیرون بیاورند و به رشد خود ادامه دهند و بعد مدتی مالچ تبدیل به کود شده و به رشد گیاه کمک می‌کند.

طی آزمایش‌هایی که بر روی مالچ طبیعی MNF انجام‌شده است تا دمای ۱۰۰+ درجه و رطوبت۹۰  درصد نیز مقاومت خود را از دست نداده از مشخصات بارز آن مقاومت در برابر بارش است.

در پایلوت‌های عرصه‌ای (به‌عنوان مثال: گرمسار و آذربایجان شرقی)پس از پاشش مالچ طبیعی MNF بذر گیاهان رویش داشته‌اند و گیاهانی که در عرصه پاشش بوده‌اند مقاوم‌تر و شاداب‌تر شده‌اند.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا با اجراى وسیع نتایج به‌دست‌آمده از کاربرد مالچ طبیعیMNF در استان‌های مختلف کشور همچون خوزستان و سیستان که در مسیر ریز گردها هستند زمینه برای جایگزینی مالچ طبیعی MNF به‌جای مالچ نفتی در کنترل فرسایش بادی و تثبیت تپه‌های ماسه‌ای در ایران و کشورهای همسایه انجام شود.

در ضمن به مسئولان پیشنهاد میکنم بخاطر دوام بالاى مالچ طبیعىMNF در مراکز فوق بحرانى پاشیده شودبدون کاشت نهال و ابى که صرفه جویى میشود را در زمینهاى کشاورزى بایر شده استفاده کنند و بعد از سه سال که عمر مالچ طبیعىMNF به نیمه رسیده بر روى ان نهال بکارند. مالچ طبیعى MNF سه هدف را دنبال میکند اول مدیریت آب دوم مقابله با ریزگرد و تثبیت سوم احیا کشاورزى و ایجاد کار.

کشمیرى  : ابداع کننده مالچ طبیعىMNF در دنیا

https://hoorkhabar.ir/653551کپی شد!
169
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.