جولان بیکاری در استان، رخنه سوء مدیریت در اداره کار

به گزارش هورنیوز خوزستان دومین استان در تولید ناخالص ملی با نفت و چهارمین بدون نفت است اما با این وجود جزو سه استان بیکار کشور محسوب می شود. ضمن آنکه آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که نرخ بیکاری در خوزستان حدود ۱۱درصد است با این وجود بسیاری از صاحبنظران معتقدند روش شناسایی بیکاران کارشناسانه نبوده و این آمار به مراتب بالاتر است.
وضعیت استان نشان از آن دارد که در سال گذشته اقدام و عمل مسئولان در راستای اقتصاد مقاومتی نبوده از همین رو تغییر چشمگیری در نرخ اشتغال استان حاصل نشده است.
مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نارضایتی مسئولان ملی و استانی خوزستانی در مرداد سال گذشته تودیع شد تا شاید با تعیین مدیری جدید شرایط استان در این خصوص بهبود یابد. توانمند سازی و نظارت بر تشکل ها ی تعاونی به منظور توسعه این بخش و افزایش بخش تعاونی در اقتصاد استان، صیانت از سرمایه انسانی و تعادل در نظام جبران خدمت کارگران با نگاه سه جانبه گرایی، وانمند سازی بنگاه های اقتصادی و گسترش فرصت های شغلی پایدار با استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری، تلاش برای توسعه خدمات رفاهی و اجتماعی و ارتقای آن به منظور تحقق عدالت اجتماعی و… از جمله وظایف مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نگاهی به اهم وظایف این اداره کل گواه آنست که تنها تصدی یک مدیریت توانا و با تجربه می تواند قطار اشتغال استان را به حرکت درآورد در غیر اینصورت هر روز شاهد خارج شدن یکی از واگن های این قطار از مدار خواهیم بود.
با مشکل بیکاری و نرخ پایین اشتغال در استان مواجه هستیم
سیدنور محمدپور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان ضمن تشریح وضعیت اقتصادی و اشتغال استان گفت: شوربختانه به رغم این که استان ما از مهم ترین قطب های صنعتی و اقتصادی کشور و مهم ترین منطقه در تامین سرانه ملی است اما در چند سال اخیر به خاطر مشکل های بر جای مانده از سال های قبل، کماکان با مشکل بیکاری و نرخ پایین اشتغال مواجه هستیم.
محمدپور خوزستان را استانی کارگری دانست و تصریح کرد: خوزستان با بیش از هشتصد هزار کارگر بیمه شده یکی از استان های مهم کارگری کشور به شمار می رود. شوربختانه بسیاری از کارگاه ها به دلیل رکود فعالیت های اقتصادی متاثر از ضعف مالی و اعتباری و دیگر موانع و مشکل های مرتبط با آن- که عمدتاً توسط دستگاه های اجرایی به آنها وارد شده است- دچار رکود شده و از فعالیت باز مانده اند.
وی در ادامه از تمامی مدیران مجموعه تحت پوشش تقاضا کرد: با توجه به وضعیت استان به لحاظ مشکل های ایجاد شده برای مردم از جمله بدی آب و هوا و استمرار ریزگردها و مهم تر از آن وضعیت اقتصادی و بیکاری و فشارهایی که در این باره به مردم به ویژه بیکاران وارد می شود تلاش خود را برای بهبود وضعیت مردم در حوزه مسوولیت های خود- که عمدتاً در بخش های رفاه اجتماعی، اشتغال و تامین سلامت و معیشت مردم است- بیش تر کنند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سخنان اش بر ضرورت توجه بیش تر مقامات وزارت متبوع به استان تاکید کرد و خواستار ارایه راه کارهایی برای خروج استان از رکود و بحران و توانمندی مردم در زندگی و معیشت شد.
اینکه استان خوزستان امروز بیش از هر زمان دیگر به توجه مسئولان ملی نیاز دارد امری مبرهن است اما نکته اساسی آنست که آیا مگر وظیفه یک مدیرکل همین جلب توجه و متقاعد ساختن مدیران وزرات تابعه به شرایط استان نیست؟
از سویی دیگر طبق آمار ارائه شده از سوی رییس اداره بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان در استان ۷ هزار و ۱۰۰ نفر بیمه بیکاری دریافت می کنند که یک هزار و ۲۳ نفر از این افراد در سال جاری با استناد بند (ج) ماده ۶ قانون بیمه بیکاری مبنی بر تکلیف مقرری بگیر به شرکت در دوره های آموزش به مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان معرفی شده اند.
اگرچه مشکلاتی همچون شرایط آب و هوایی نامساعد، ریزگردها، جنگ تحمیلی هشت ساله و… از عوامل بالا رفتن بیکاری در خوزستان است اما عدم نظارت بر استخدام بی رویه نیروهای غیربومی توسط مراجع ذی صلاح، بخشی نگری مدیران و عدم تلاش برای تخصیص و جذب اعتبار به مراتب آسیب بیشتری به استان زده است.
به گزارش هورنیوز این آمار نشان می دهد نه تنها در خوزستان برای جوانان متخصص و جویای کار فرصت های شغلی ایجاد نشده بلکه به دلیل سوء مدیریت و عدم حمایت از نیروهای بومی استان بخش قابل توجه ای از شاغلان نیز کار خود را از دست داده اند! بطوریکه تنها در یکسال گذشته بالغ بر یکهزار نفر به جمع مشمولان بیمه بیکاری افزوده شده است.
سؤالی که در پایان باید از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید پرسید آنست که وی به عنوان دبیر کارگروه اشتغال استان در سال گذشته چه اقداماتی در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی داشته است و طرح های عملیاتی وی برای توسعه تولید و اشتغال در سال جاری چیست؟