صادرات محصولات بی کیفیت به عراق بستر بدبینی ایجاد کرده است/دستگاه دیپلماسی در حل معضل ریزگردها ضعیف عمل کرد
به گزارش هورنیوز ؛ دو تن از نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی در ۲۴ ساعت گذشته درخصوص معضل ریزگردها و اظهار نظر کرده اند.
دستگاه دیپلماسی در حل معضل ریزگردها ضعیف عمل کرد
عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی درباره برخی خبرها مبنی بر تدوین برنامهای برای مقابله با پدیده گردوغبار از سوی کشور عراق، افزود: با وضعیت فعلی عراق به نظر می رسد با حرف نمی توان به جایی رسید بلکه باید این کشور موظف به اقدام عملی شود.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به اینکه کشور عراق بر اساس وضعیت فعلی خود نمی تواند ورود مثبتی نسبت به رفع معضل گردوغبار داشته باشد لازم است تا حداقل از طریق سازمان های بین المللی موظف به پرداخت خسارت خود و هزینه های رفع ریزگردها شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: ایران می تواند با امکانات و نیروی انسانی متخصص خود نقش موثری در حذف پدیده گردوغبار در کشور عراق داشته باشد به شرط آنکه هزینه آن را کشور عراق متعهد شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی در زمینه حل مشکل ریزگردها ضعیف عمل کرده است، گفت: دستگاه دیپلماسی باید کشورهای مربوطه را پای میز مذاکره آورده یا با فعال کردن اهرم های فشار مثل بحث های اقتصادی یا همکاری نظامی که هم اکنون در بحث مشاوره نظامی با عراق داریم و فعال کردن سازمان های بین المللی اقدام به رفع این معضل کنند.
صادرات محصولات بی کیفیت به عراق بستر بدبینی ایجاد کرده است
سیدراضی نوری درباره صادرات محصولات کشاورزی به عراق،گفت: صادرات محصولات کشاورزی بی کیفیت به عراق بستر بدبینی به کالاهای ایرانی را در بازار جهانی کشاورزی فراهم می کند و این درحالی است یکی از راهکارهای طلایی برای بهبود وضعیت صنعت کشاورزی را می توان در صادرات مازاد تولیدات کشاورزی به بازارهای هدف جستجو کرد.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بازگشت به بازارهای هدف صادراتی که براثر صادرات محصولات بی کیفیت منجر به عدم اعتمادسازی شده،کار بسیار دشواری است؛بنابراین نباید اجازه داد با صادرات محصولات بی کیفیت به عراق ،ترکیه گوی سبقت را در صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای هدف همچون عراق را از ما بگیرند.
نوری افزود:بازاریابی محصولات کشاورزی زمانی می تواند منجر به بازار پایدار صادراتی شود که مازاد تولیدات کشاورزی با رویکرد تدوام محور،نرخ مناسب و احترام به سلایق مشتری در راس امور صادراتی قرار بگیرد.
وی ادامه داد:برنامه ریزی جهت صادرات محصولات کشاورزی نیازمند رعایت استاندارهای بین المللی است؛بنابراین برای جلوگیری از سبقت گرفتن کشورهای همسایه دربازار صادراتی عراق از کشورمان ،باید محصولات کشاورزی را با رعایت مولفه های بین المللی از جمله بسته بندی مناسب،ارتقای کیفیت تولیدات با رویکرد اصولی روانه بازار صادراتی کرد.
عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس،یادآورشد: برای پاسداری از شعار “اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال” باید قبل از افزایش تولید،بازار مصرفی محصولات کشاورزی تدارک دیده شود واگر خواهان انتخاب کالای ایرانی نزد مشتری داخلی و خارجی در بازار کشاورزی هستیم باید درگام نخست نرخ و کیفیت محصولات کشاورزی برطبق استانداردهای بین المللی تنظیم شود.