نرخ بیکاری استان بر اساس طرح اشتغال
هورنیوز – امید حاجتی در شورای اداری استان با رویکرد اقتصاد مقاومتی که شامگاه چهارشنبه، ۱۶ فروردینماه در سالن جلسات شهید هاشمی استانداری برگزار شد، با اشاره به مصوبه اخیر دولت برای حل مشکلات استان، اظهار کرد: آخرین مصوبه هیأت دولت برای استان خوزستان، پنج موضوع آب، برق، فاضلاب، گرد و غبار و همچنین طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی را شامل میشود که باید از هیأت دولت بابت چنین مصوبهای قدردانی کرد.
وی اظهار کرد: در خوزستان از اواخر سال ۹۲ که سیاستهای مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد این سیاستها به عنوان یک سند بالادستی مورد توجه قرار گرفت و در خوزستان علاوه بر اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی در سطح ملی که انجام شده یک برنامه اقدام و عمل یک ساله در راستای قانون بودجه سال ۹۵ تدوین کردیم.
حاجتی افزود: برنامه یک ساله اقدام و عمل استان خوزستان در هفت محور تعریف شد و در قانون بودجه ۹۵ ردیفهای جداگانهای برای آن در نظر گرفته شد که شامل ۷۱ طرح بازسازی و نوسازی، ۶۴ طرح تکمیلی و ۵۹ طرح جدید بوده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه خوزستان بیان کرد: در این برنامه یک ساله شناسایی و ساماندهی واحدهای نیمه فعال و راکد ۱۰۰درصد، بحث پرورش ماهی در قفس ۵۰ درصد پیشرفت و خارج کردن خودروهای فرسوده مورد توجه قرار گرفته است.
حاجتی گفت: همچنین ناوگان حمل و نقل شهری ۵۷ درصد پیشرفت داشته است. بهرهبرداری از سواحل جنوبی کشور، توسعه اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر فناوریهای نوین از جمله عملکردهای استان خوزستان در راستای ستاد ملی اقتصاد مقاومتی بوده است.
وی با اشاره به بحث برنامه میان مدت پنج ساله اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: ۶ طرح ملی در قالب ۱۲ برنامه پیش بینی و تنظیم شد که در این زمینه از ۱۱۵ پروژه ملی، ۱۱۱ پروژه نظیر این پروژهها در نظر گرفتیم که به ۳۱ دستگاه اجرایی مربوط میشود و در مجموع حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در سال اول این برنامه داشته ایم.
حاجتی اظهار کرد: خوزستان بر اساس طرحها و ایدههای مدیران استانی خود، اقداماتی را همسو با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری ارائه و انجام داده است که میتوان به فعال شدن بندر شادگان، بندر سجافی هندیجان، تقویت حوزه گردشگری با اولویت توسعه زیرساختهای گردشگری آبی، تدوین سند بسته حمایتی ارتقای معیشت مرزنشینان استان خوزستان، تأسیس ۵۲ شرکت دانش بنیان، شناسایی ۴۰۸ فرصت سرمایهگذاری در هشت بخش و برگزاری دو همایش فرصتهای سرمایهگذاری در کیش و شهر اهواز اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه در استان برای سرمایهگذاری منعقد شده است، عنوان کرد: صادرات غیرنفتی خوزستان در سال ۹۵، ۶.۵ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۹۲ که حدود۴٫۵ میلیارد دلار بوده افزایش قابل توجهی داشته است؛ همچنین نرخ بیکاری استان بر اساس طرح اشتغال از ۱۳٫۱ درصد در سال ۹۲ به ۱۰٫۹ درصد در سال ۹۵ کاهش پیدا کرده است.
حاجتی در ارتباط با چالشها و مشکلات فراروی اجرای برنامه اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی استانها گفت: نامشخص بودن پروژههای ملی که صرفا کارکرد ملی دارند، عدم ارتباط وزارتخانهها با دستگاههای اجرایی استان، عدم تعیین برشهای استانی از طریق وزارتخانهها، عدم تعیین سهم استان از منابع فاینانس و… از جمله این چالشها هستند.