چهارشنبه سوزی؛ سودای مرگ با توهم شادی

به گزارش هورنیوز سال ۹۵ رو به پایان است و شمارش معکوس برای رسیدن به سال جدید آغاز شده. در سالی که گذشت اتفاقات تلخ و شیرینی رقم خورد که متاسفانه حوادث تلخش بسیار بیشتر بود. اما مسئله ای که این روزها بسیاری از ذهن ها را درگیر کرده نزدیکی به چهارشنبه آخر سال و تقارن زمانی آن با چهلمین روز از شهادت آتش نشانان است. دلیرانی که برای نجات جان مردم در داخل ساختمان پلاسکو اسیر شدند و جان خود را از دست دادند.

در این سال های اخیر هر وقت هفته آخر سال از راه می رسد، خیلی از خانواده ها، کاسب ها، مغازه داران و البته برخی مسئولین، به تکاپو می افتند که مراسم چهارشنبه سوری به سلامت صبح شود. در حالی که در سال های گذشته، حوادث ناشی از برپایی این مراسم به مراتب بیشتر از خود مراسم برجسته بوده است، بطوریکه شاهد اتفاقات ناگوار همراه با تلفات جانی و مالی در جریان وقوع حوادث چهارشنبه آخر سال هستیم.

چهارشنبه سوری یکی از جشن های چندین هزار ساله ای است که آداب و آئین مخصوص به خود را دارد، از آش پختن و چیدن سفره های رنگین تا پرش از روی آتش و خانه تکانی که پیش از آن باید انجام شود. خرید آیینه و اسپند دان، چراغانی کردن کوچه ها، فراهم کردن آجیل هفت مغز و گفتن آرزوها به آب روان هم از آداب این سنت قدیمی است. اما چند سالی است که شکل و نوع برگزاری چهارشنبه سوری تغییر کرده و می شود گفت به چهارشنبه سوزی تبدیل شده است، سه شنبه ای که بیشتر شبیه به یک جنگ تمام عیار است.

ناامنی در معابر اصلی مورد چشم پوشی پلیس قرار نمی گیرد

سردار محمدرضا اسحاقی فرماندهی انتظامی استان خوزستان در همین راستا اظهار داشت: پلیس با تخلیه احساسات جوانان تا جایی که منافی ارزش های جامعه نباشد مخالفتی ندارد.برخی ناهنجاری ها سبب بروز مشکلات بسیاری می شود که کوچکترین آن ضربه به احساس امنیت جامعه است.

سردار اسحاقی با بیان اینکه چهارشنبه سوری باید خانواده و محله محور باشد، یادآور شد: طبیعی است ناامنی در معابر اصلی مورد چشم پوشی پلیس قرار نمی گیرد و با مخدوش کنندگان آسایش مردم برخورد می شود.

وی با اعلام این خبر که افرادی که خود و یا خودروی آنها باعث ایجاد ناامنی شود تا پایان تعطیلات بازداشت می شوند، خاطر نشان کرد:قطعا این امر باعث تلخ کامی خانواده ها می شود.
فرماندهی انتظامی استان خوزستان با اشاره به اینکه افراد سابقه دار تخطئه کننده هنجارهای جامعه تحت کنترل پلیس هیتند، ادامه داد: از سویی دیگر مراسم چهارشنبه سوری امسال همزمان با برگزاری مسابقه فوتبال استقلال خوزستان و لخویای قطر خواهد بود.

آماده باش بیمارستان های خوزستان در چهارشنبه سوری

دکتر مهران ورناصری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص فعالیت بیمارستان‌ها جهت پوشش حوادث و سوانح احتمالی چهارشنبه سوری اظهار کرد:‌ بیمارستان‌ها و همچنین ۵۲ پایگاه شهری اورژانس و فوریت‌های پزشکی در سطح استان برای خدمات رسانی و پوشش حادثه دیدگان مراسم چهارشنبه سوری در حالت آماده باش قرار دارند.

وی با بیان اینکه بخش اورژانس بیمارستان‌های علوم پزشکی اهواز نیز جهت خدمات درمانی در چهارشنبه سوری در حالت آماده باش قرار گرفته اند، تصریح کرد:‌ با توجه به اینکه بخش زیادی از صدمات ناشی از حوادث چهارشنبه سوری مربوط به چشم می شود و معمولا در بیمارستان ها بیشتر خدمات ارائه شده به حادثه دیدگان در چهارشنبه سوری خدمات چشم پزشکی است، در روزهای اخیر سیستم های چشم پزشکی بیمارستان های امام خمینی و ابوذر اهواز تقویت شده اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: ‌بدین ترتیب خدمات مربوط به چشم در شب چهارشنبه سوری در بیمارستان های امام خمینی و ابوذر ارائه می شود و بخش چشم پزشکی این دو بیمارستان در شب چهارشنبه سوری در حالت آماده باش خواهند بود.

پایگاه های اورژانس در خوزستان به صورت آماده باش درآمده اند

شهریار میرخشتی رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی خوزستان در خصوص تمهیدات اورژانس ۱۱۵ استان جهت خدمات رسانی به حادثه‌دیدگان حوادث چهارشنبه‌سوری اظهار کرد: ۱۴۲ پایگاه اورژانس و فوریت‌های پزشکی در سطح استان وجود دارد که از این تعداد ۵۲ پایگاه شهری و ۹۰ پایگاه جاده‌ای هستند. این پایگاه‌ها به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند. پایگاه‌های اورژانس شهری در شب چهارشنبه سوری طبق روال سال‌های گذشته آماده خدمات‌رسانی به مصدومان ناشی از حوادث احتمالی هستند.
وی تصریح کرد: هر چند متاسفانه فعالیت‌های و خدمات ما مربوط به بعد از حوادث چهارشنبه‌سوری و رسیدگی به مصدومان ناشی از این حوادث است اما باز هم با توزیع بسته‌های آموزشی و هشداردهنده نسبت به تبعات جبران ناپذیر رفتارهای پرخطر در چهارشنبه‌سوری در کنار سایر  دستگاه‌ها مسائل آموزشی را نیز مدنظر قرار داده‌ایم.

فرهنگ های اشتباه و رفتار های نادرست ما را به سمتی سوق داده که گاها رفتارهای غیر انسانی از خود بروز می دهیم، چه بسیار دخترا و پسران نوجوان و نونهالی که در همین چهارشنبه سوری ها چشم خود را از دست دادند چه کسانی که تا پایان عمرشان باید با مصدومیتی سنگین سر کنند و راهی جز تحمل درد و رنج ندارند.

همه این ها می شد با آموزشی درست، هدایت صحیح رفتار ها و البته به کارگیری راههای بهتر برای اجتناب از چنین رفتاری های سپری شود.  

 مدتیست که «کمپین تحریم ترقه و فشفشه در چهارشنبه‌سوری» در شبکه‌های اجتماعی و دنیای واقعی به راه افتاده است. در کلانشهر اهواز نیز این کمپین از فضای مجازی آغاز و امروز به سطح جامعه به ویژه مدارس رسیده و روز گذشته در ۴۰ مدرسه استان مراسم نمادین چهارشنبه سوری برگزار شد.

سال گذشته چند هنرمند تصمیم گرفتند کمپینی به راه بی اندازند تحت عنوان نه به چهارشنبه سوری و تصمیم گرفتند برای کاهش مخاطرات و البته زحمات آتش نشان ها این بساط عجیب را جمع کنند.

امسال نیز خیزش مردمی برای این شب دست به کار شده اند و امیدوارند که دیگر صدای مهیبی از هیچ جای ایران شنیده نشود.

سنتی دور که برای دور هم بودن تبدیل به یک جنگ شهری شده است پدیده خاص و عجیبی است که با فرهنگ ایرانی هیج تناسبی ندارد. اگر امروز دچار چنین مشکلاتی هستیم به دلیل آن است که باید وقت بیشتری برای آموزش و پرورش نسل های جدید می گذاشتیم نسل هایی که رها شدند و توسط سنت های من درآوردی کار را به اینجا کشانده اند.

https://hoorkhabar.ir/650820کپی شد!
199
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.