تمهیدات اورژانس جهت پوشش حوادث چهارشنبهسوری
هورنیوز – دکتر شهیار میرخشتی در خصوص تمهیدات اورژانس ۱۱۵ استان جهت خدمات رسانی به حادثهدیدگان حوادث چهارشنبهسوری اظهار کرد: ۱۴۲ پایگاه اورژانس و فوریتهای پزشکی در سطح استان وجود دارد که از این تعداد ۵۲ پایگاه شهری و ۹۰ پایگاه جادهای هستند. این پایگاهها به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند. پایگاههای اورژانس شهری در شب چهارشنبه سوری طبق روال سالهای گذشته آماده خدماترسانی به مصدومان ناشی از حوادث احتمالی هستند.
وی تصریح کرد: هر چند متاسفانه فعالیتهای و خدمات ما مربوط به بعد از حوادث چهارشنبهسوری و رسیدگی به مصدومان ناشی از این حوادث است اما باز هم با توزیع بستههای آموزشی و هشداردهنده نسبت به تبعات جبران ناپذیر رفتارهای پرخطر در چهارشنبهسوری در کنار سایر دستگاهها مسائل آموزشی را نیز مدنظر قرار دادهایم.
رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان عنوان کرد: شورای تامین استان نقاط پرازدحام و پرتردد سطح شهر اهواز که احتمال بروز حوادث چهارشنبهسوری در آن بیشتر است را جهت استقرار آمبولانس به ما معرفی کرده است. بدین ترتیب که در شب چهارشنبه سوری در فلکه کیانپارس، فلکه نمایشگاه، فلکه زیتون ، فلکه چیتا، فلکه عامری، گلستان، خیابان سلمان فارسی، میدان شهید بندر (چهارشیر) ، سه راه فرودگاه و سه راه تپه آمبولانس های استقرار مییابد.
میرخشتی ادامه داد: حضور آمبولانسها دراین مناطق به نوعی در ذهن افراد هشدار نسبت به حوادث جبرانناپذیر چهارشنبهسوری تلقی میشود که این موضوع خود عامل بازدارنده از انجام رفتارهای خطر آفرین خواهد بود. با بروز حوادث احتمالی نیز امکان رسیدگی به مصدومان در این مناطق بسیار سریعتر و فوریتر وجود دارد. همچنین روی این آمبولانسها پوسترهای هشداردهنده نصب شده است.
وی با اشاره به فعال بودن نیروهای عملیاتی و ستادی مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان در شب چهارشنبهسوری، گفت: در این شب ۱۰ اکیپ به صورت سیار در سطح شهر اهواز گشتزنی خواهند داشت و از آمبولانسهای مستقر در مناطق مختلف و همچنین پایگاههای اورژانس سرکش خواهند کرد.
رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان بیان کرد: معمولا عملیات اورژانس در چهارشنبهسوری از اواسط روز سهشنبه آغاز میشود و تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت. البته ساعت پایان این عملیات تا زمانی است که فرمانداران به ما اعلام کنند.
میرخشتی اظهار کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر حوادث چهارشنبهسوری در خوزستان منجر به فوت نشدند. طبق آمار وزارت بهداشت، در اهواز در چهارشنبهسوری سال ۹۴، ۲۸ مورد حادثه و در سال ۹۳، ۲۷ مورد حادثه رخ داد که خدمترسانی به مصدومان این حوادث در حوزه اورژانس و بیمارستانهای دولتی یا خصوصی بود. البته مصدومانی نیز وجود دارند که به مطب ها یا کلینیکهای خصوصی مراجعه می کنند و به صورت سرپایی درمان میشوند.
وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از بروز حوادث چهارشنبه سوری کاری گروهی میطلبد، تصریح کرد: رسانهها و به ویژه صدا و سیما باید نسبت به تبعات جبرانناپذیر این حوادث هشدار و کار فرهنگی و آموزشی انجام دهند.