سیلی که آمد، خسارت زد اما هرگز جبران نشد!

به گزارش هورنیوز استان خوزستان در یک سال گذشته اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری را پشت سر گذاشته است از همین رو سایت خبری تحلیلی هورنیوز بر آن شده تا گزیده رویدادهای شاخص سال را تحت عنوان ” خوزستان در سالی که گذشت” منتشر کند.

فروردین ماه امسال بود که سیلی ویرانگر ثمره ماه ها تلاش کشاورزان خوزستانی را شست و با خود بُرد تا کشاورزان بمانند و حسرتی دردناک. از نخستین روزهای وقوع سیل، مسئولان استانی و ملی دائما وعده پرداخت خسارت سیل را در بوق و کرنا کردند تا بار دیگر امید در دل کشاورزان خوزستانی جوانه بزند.

پس از این اتفاق تلخ بود ه اظهارنظرهایی از سوی مسئولان استانی و ملی مطرح شد. درحالی که مقتدایی استاندار سابق خوزستان از پیش بینی به موقع سیل سخن گفته و آن را به جهت هماهنگی دستگاه ها نعمت خطاب کرد، مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان اما حجم خسارت این سیل را بالغ بر ۴۸۱ میلیارد تومان دانست و از رایزنی با مدیرکل بحران کشور و بیمه ها برای پرداخت خسارت سخن گفت.

اما چنگلوائی چند ماه بعد از بی اعتنایی دولتمردان برای پرداخت خسارت کشاورزان پرده برداشت و اظهار کرد: متأسفانه تاکنون مبلغی پرداخت نشده و حتی گویا تصمیمی برای پرداخت خسارت هم وجود ندارد.

وی با بیان اینکه منتظر تأمین اعتبار هستیم، خاطر نشان کرد: نامه هایی از سوی استانداری خوزستان درخصوص پرداخت خسارت سیل و خشکسالی دوسال پیش به مرکز فرستاده شده است که منتظر پاسخ هستیم.

رفتار دولت با عدالت همخوانی ندارد

سید راضی نوری نماینده مردم شوش نیز با انتقاد از روند تبعیض آمیز دولت اظهار داشت: مردم می‌بینند که پرداخت خسارات ناشی از سیلاب به کشاورزان در استان مازندران ظرف کمتر از ۱۰ روز پس از وقوع سیل در هیات دولت مصوب می‌شود اما خسارات سیلاب فروردین ماه خوزستان با گذشت بیش از چند ماه پرداخت نشده و متاسفانه تاکنون هیچ گامی از سوی دولت در زمینه پرداخت این خسارات به کشاورزان استان مشاهده نشده است.

وی بیان کرد: ‌تصویب پرداخت خسارات سیل مازندران در کمتر از ۱۰‌ روز در هیات دولت و عدم پرداخت خسارات سیلاب به کشاورزان خوزستان پس از گذشت بیش از چند ماه، با عدالت هم‌خوانی ندارد و نشانگر تبعیض عدالتی میان استان‌های کشور است.

سیل خسارات فراوانی به کشاورزان وارد کرد

مدیرجهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: خساراتی که در اثر طغیان رودخانه دز در فروردین ماه امسال به کشاورزان این شهرستان وارد شده، تاکنون جبران نشده و این مسایل مشکلات فراوانی را برای کشاورزان به وجود آوده است.

احمد زارعی می‌افزاید: پیگیری‌های اولیه توسط دستگاه‌های محلی و فرمانداری در این زمینه انجام شده است که انتظار می‌رود پیگیری‌های نهایی از طریق ستاد مدیریت بحران برای جبران این خسارات انجام شود.

پرداخت خسارت به سیل زدگان با میزان واقعی خسارت متفاوت است

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به خسارت‌های وارد آمده به سازه‌های ساختمانی عنوان کرد:ممکن است از نظر صاحب ملک این سازه ۱۰۰ میلیون تومان باشد، متهی ما براساس قوانین چیزی حدود ۳۰ میلیون در شهر و ۲۰ میلیون تومان در روستا تهسیلات با نرخ سود بانکی ارائه می‌دهیم، همچنین ۶ میلیون در شهر و ۵ میلیون تومان در روستا تسهیلات بلاعضو می‌دهیم.

وی با اشاره به برخی از برآوردها درباره پرداخت خسارت‌ها گفت: ممکن است برخی از مسئولان از قوانین اطلاعاتی نداشته باشند و اظهاراتی کنند اما پرداخت خسارت به سیل زدگان با میزان واقعی خسارت متفاوت است به این شکل که اگر یک ماشین گران قیمت در سیل خسارت کامل ببیند، نهایتاً تا ۵ میلیون به صاحب ماشین تسهیلات ارزان قیمت ارائه می‌شود.

عدم پرداخت خسارت کشاورزان جو بی اعتمادی ایجاد کرده است

همچنین مسعود اسدی رئیس نظام صنفی کشاورزی خوزستان با انتقاد از پرداخت نشدن خسارت اراضی سیل زده خوزستان افزود: : پرداخت نشدن خسارت بیمه کشاورزان در استان نوعی جو بی اعتمادی نسبت به بیمه بوجود آورده است.

اسدی با بیان اینکه کشاورزان دیگر تمایلی به بیمه محصولات خود ندارند، تصریح کرد: هر سال شاهد افت و ریزش بیمه شده ها هستیم به طور مثال در سیل امسال دیدیم که بیشتر کشاورزان فاقد بیمه هستند.

وی تاکید کرد: پرداخت نشدن خسارت باعث شده کشاورزان برای تهیه نهاده ها و آماده سازی زمین های خود با مشکل رو به رو شوند.

 

بالغ بر یازده ماه از وقوع سیل خوزستان می گذرد با این وجود هنوز خسارت کشاورزانی که تمام سرمایه آنها زمین هایشان است پرداخت نشده این درحالیست که دولت تنها ده روز پس از سیل مازندران دستور پرداخت خسارت به باغداران و کشاورزان را صادر کرد. اگرچه حمایت از قشر کشاورز در هر نقطه از کشور باعث خشنودی است اما انتظار می رود دولت بدون درنظر گرفت تبعیض و لابی های سیاسی در این مسیر گام بر دارد.

https://hoorkhabar.ir/650066کپی شد!
180
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.