چوب قاچاق پوشاک چینی بر قامت تولیدکنندگان بومی

به گزارش هورنیوز کمتر از دو هفته دیگر به آغاز سال جدید فرصت باقیست از همین رو بازارهای شهر مملو از جمعیتی است که برای خرید مایحتاج خود به مغازه ها می روند. مغازه هایی که هرکدام با افزودن رنگ و لعاب، تبلیغات گسترده، استفاده از دادزن ها و یا عروسک های تبلیغاتی مشتریان را به سمت خود جذب می کنند.

در میان تمام اجناس رنگارنگ، این روزها بازار کالاهای چینی داغ تر از همیشه شده است؛ موسیقی چینی، ظروف سنتی چینی، پوشاک بی کیفیت و حتی وسایل سفره هفت سین چینی این روزها به وفور در مغازه های شهر دیده می شوند.

خیلی وقت است که به دلیل کاهش توان قدرت خرید، بسیاری از مردم دیگر به کیفیت کالا و پوشاک اهمیتی نداده و بیشتر از هر چیزی، موضوع قیمت آن لباس برایشان مهم است؛ پوشاکی که اغلب نه از راه قانونی بلکه به صورت قاچاق وارد کشور شده و آسیب‌هایی جدی به اقتصاد و اشتغال ایران وارد کرده است.

استان خوزستان با دارا بودن بنادر تجاری و دسترسی به آب های آزاد همواره با مشکلی به نام قاچاق کالا دست به گریبان بوده است اما نه تنها اقدامی در راستای کاهش حجم کالای قاچاق صورت نگرفته بلکه در سال های اخیر این مقادیر به نسبت افزایش یافته است.

امروزه آنچنان پوشاک کشور در دست سرزمین اژدهای زرد است که یادمان رفته که روزگاری فلات ایران بزرگترین صادر کننده به چین بود.  در آستانه نوروز نه تنها نظارت بر این مغازه های فروش کالای قاچاق بیشتر نشده بلکه هربار خبر افتتاح یک مغازه فروش پوشاک چینی با قیمت های ارزان به گوش می رسد.

«طلسم شب عید» عنوانی است که برخی فعالان بازار پوشاک برای وضعیت حاکم بر این بازار و بی‌رونق شدن کسب و کار در چند سال گذشته انتخاب کرده‌اند.

یک فعال بازار پوشاک در این ارتباط می‌گوید: به دلیل واردات پوشاک و اجناس پارچه‌ای آماده چینی، بازار پارچه با وجود نزدیک شدن به شب عید بسیار کساد است. کسادی بازار پوشاک که سال گذشته نیز بر این بازار حاکم بود به اندازه‌ای شدید است که برخی از همکاران آن را طلسم شب عید می‌دانند.

سالانه بیش از ۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد بازار ایران می‌شود. در مقابل این حجم کالای قاچاق، تنها حدود ۳ میلیون دلار واردات رسمی از سوی نمایندگی‌های رسمی برخی برندهای خارجی صورت می‌گیرد. به گفته مسئولان اتحادیه حوزه نساجی و پوشاک، این صنعت در ایران رو به ورشکستگی می‌رود که مهم‌ترین عامل آن قاچاق پوشاک است.

چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح جدیدی ارائه کرد که به موجب آن قرار شد از عرضه کالای قاچاق در سطح واحدهای صنفی جلوگیری شود. بدین ترتیب پوشاکی که به صورت قاچاق در سطح بازار و بخصوص برندهای بنام وجود دارد، جمع‌آوری و با فروشندگان برخورد شود. طرحی که به گفته بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه پوشاک چندان موفق نبوده و با متخلفان و کسانی که پوشاک قاچاق را وارد بازار می‌کنند، برخورد جدی و قاطعی صورت نگرفته است.

گذشته از این کارشناسان این حوزه عنوان می‌کنند تحریم‌های چند سال گذشته ضربه مهلکی بر پیکره صنعت نساجی و پوشاک وارد کرده ‌است و این صنعت چند سال زمان نیاز دارد تا با کمک دولت و بخش‌های خصوصی، بتواند روی پای خودش بایستد.

یکی از فروشندگان مرکز شهر در همین خصوص اظهار داشت: قوانین موجود، موانع بسیاری را در تولید ایجاد می‌کند و هیچ مزیتی برای تولیدکننده در هیچ سطحی ندارد. اگر با یک دلال، یک واردکننده و همچنین یک تولیدکننده که ۳۰ سال فعالیت کرده، صحبت کنید، متوجه می‌شوید که یک واردکننده خیلی جلوتر است و بیشتر توانسته ارزش افزوده برای خودش خلق کند، زیرا روندهایی که باید از تولیدکننده در فضای کسب‌وکار حمایت کند، وجود ندارد.

مبارزه با قاچاق کالا اخیرا به موضوعی جدی برای بسیاری از مسئولان تبدیل شده و دست‌اندرکاران امر بر این باورند که تنها با عزم و ارده‌ای ملی می‌توان به مبارزه‌ای همه‌جانبه با پدیده قاچاق و رهایی کشور از مشکلات ناشی از آن پرداخت.

مبارزه با قاچاق ازمصادیق اقتصاد مقاومتی است

آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در خوزستان در مجمع سالانه بسیج اصناف استان اظهار داشت: قاچاق باعث ضربه زدن به تولیدات داخلی می شود، از سوی دیگر برای مبارزه با بیکاری هم باید با قاچاق مبارزه شود. باید غیرت ملی داشته باشیم و از تمام ظرفیتهای موجود برای تشویق مردم به مصرف تولیدات داخلی بهره گیری کنیم.

وی افزود: اصناف و بازاریان در راستای حمایت از تولید در کشور ،مصرف تولیدات داخلی را تبلیغ کنند. بازاریان سوابق روشنی در دوران انقلاب اسلامی دارند به ویژه در دوران هشت سال دفاع مقدس نقش بسیار پررنگی در دفاع از کشور و انقلاب داشتند.

کشف مقدار زیادی کالای قاچاق در استان

فرمانده مرزبانی استان مهرماه امسال از کشف ۷۸۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان خبر داد و یادآور شد: مبارزه جدی با پدیده شوم قاچاق در جهت حمایت از تولیدات ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی از برنامه های جدی استان خوزستان است.

وی با اشاره به شناسایی و دستگیری دو هزار و ۱۰۰ مجرم اقتصادی در نیمه نخست امسال گفت: طی این مدت ۵۳۵ دستگاه خودرو و شناور توسط مرزبانان استان خوزستان شناسایی و توقیف شدند.

سردار نظرپور با اشاره به شناسایی چند گروه فعال در قاچاق سوخت، گفت: طی این مدت، ۴۶۶ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف و به چرخه اقتصاد ملی بازگشت.

وی آبانماه امسال نیز از کشف مقادیر زیادی کالای خارجی قاچاق شامل ۳۴۴ دستگاه ماشین لباسشویی، ۶۶۲ دستگاه یخچال، ۲۸۶ دستگاه تلویزیون «ال ای دی»، ۸۳۴ دستگاه سرخ کن،مایکروفر و فرگاز، ۸۶ دستگاه جاروبرقی، ۱۴ هزار ثوب انواع پوشاک، ۸۹۲ جفت کفش، ۱۰۳ دستگاه کولر گازی و بیش از ۱۷۰۰ دستگاه انواع لوازم خانگی دیگر خبر داد.

به گزارش هورنیوز مقام معظم رهبری در چند سال گذشته به طور مداوم درخصوص لزوم توجه به بحث  اقتصاد مقاومتی به مسئولان و مردم گوشزد کرده اند که بی شک یکی از موانع تحقق این امر، ورود کالاهای قاچاق است. از همین رو انتظار می رود مسئولان با برنامه ریزی، مدیریت صحیح و فراهم کردن بسترهای لازم به رونق فروش محصولات بومی در آستانه سال جدید کمک کنند.

https://hoorkhabar.ir/649746کپی شد!
82