کاروان های راهیان نور در خوزستان نهال می کارند
هورنیوز – عبدالرضا دانایی در سومین روز از هفته منابع طبیعی با عنوان فرهنگ منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و رسانه، با حضور در دفتر ایرنا اهواز با تشریح برنامه های این هفته، افزود: شعار امسال هفته منابع طبیعی ‘همیار طبیعت باشیم’ اعلام شده است.
وی یکی از برنامه های مهم هفته منابع طبیعی را درختکاری عنوان کرد و گفت: در هفته منابع طبیعی توزیع ۲۰۰ هزار اصله نهال در استان پیش بینی شده است.
به گفته دانایی اکالیپتوس ،کنار و برهان کهور پاکستانی و در مناطق شمالی استان نهال زیتون و بلوط و برخی گونه های زینتی هم توزیع شده است.
وی با اشاره به استقبال مردم از برنامه درختکاری در دومین روز از هفته منابع طبیعی اظهار کرد: بحث گرد و غبار عاملی بود که امسال عده زیادی از مردم در جشن درختکاری شرکت کنند به طوری که دیروز بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از گروه های مختلف مردم اعم از داوطلبان هلال احمر، دانش آموزان و انجمن های مردم نهاد در برنامه نهالکاری در جنوب شرق اهواز مشارکت کردند که این حضور باعث می شود مسئولان تلاش بیشتری داشته باشند.
دانایی همچنین گفت: امسال سعی شده است از گروه های مختلف برای همکاری در طرح مقابله با گرد و غبار استفاده شود بر همین اساس برنامه ریزی شده که هفت هزار نفر از مسافران کاروان های راهیان نور که به خوزستان سفر می کنند با کشت نهال در کانون های فوق بحرانی ریزگرد در جنوب شرق اهواز، در این طرح شرکت کنند.
وی با اشاره به مشارکت بسیج در طرح مقابله با گرد و غبار افزود: تفاهم نامه ای میان بسیج، سارمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده که در کانون های فوق بحرانی گرد و غبار در روستاهای روستاهای حفیره و حنیطیه به مساحت یک هزار هکتار نهالکاری انجام شود.
به گفته وی، این طرح اکنون آغاز شده اما هنوز قراردادی منعقد نشده و مبلغ اعتبار مشخص نشده است.
دانایی اظهار کرد: پارسال نیز از ظرفیت بسیج استفاده شد و عرصه ای با مساحت ۳۰۰ هکتار را نهالکاری کردند که موفقیت آمیز بوده است.
وی اضافه کرد: به مناسبت هفته منابع طبیعی همچنین قرار است جلساتی با قضات با هدف آشنایی با وظایف منابع طبیعی برگزار شود.
دانایی ادامه داد: شعبه ۱۸ دادگستری به عنوان شعبه ویژه منابع طبیعی معرفی شده که در ساختمان شهید تندگویان قرار دارد.
معاون منابع طبیعی خوزستان در ادامه مهم ترین چالش اجرای طرح های مقابله با ریزگرد در استان را تامین آب دانست و تاکید کرد: این طرح ها در صورتی عملیاتی می شود که اعتبار مورد نیاز آن تامین شود.
وی افزود: کاشت نهال در مناطق پرباران مانند استان های شمالی آسان است اما در مناطق بیابانی تامین آب با دشواری همراه است.
دانایی گفت: متوسط بارندگی اهواز ۲۱۰ میلیمتر است که امسال تنها ۷۰ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده بنابراین نهال های کاشته شده باید آبیاری و نگهداری شود، این در حالی است که تامین آب پایدار مورد نیاز این طرح ها با مشکلاتی مواجه است.
بر اساس این گزارش، از ۱۴ تا ۲۱ اسفند هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
روز شنبه، اولین روز این هفته برنامه زنگ سبز در هنرستان دخترانه دارالفنون اهواز به صدا درآمد. در دومین روز با عنوان روز ملی درختکاری، جشن درختکاری در منطقه حنیطیه (جنوب شرق اهواز) برگزار شد. سومین روز به نام فرهنگ منابع طبیعی مسئولیت اجتماعی، رسانه، چهارمین روز این هفته با عنوان منابع طبیعی، جنگلبان، حفاظت و قانون نامگذاری شده که برگزاری جلسه با موضوع نقش قانون در حفاظت منابع طبیعی با حضور قضات و وکلا و فرماندهان یگان برگزار می شود.
چهارمین روز از هفته با نام منابع طبیعی، سلامت اداری، آموزش و پژوهش، پنجمین روز با عنوان منابع طبیعی، بسیج سازندگی، همیایان طبیعت و جوامع محلی، ششمین روز با عنوان منابع طبیعی آموزه های دینی، خیران و سازمان های مردم نهاد و هفتمین روز با عنوان منابع طبیعی، مدیریت حوزه های آبخیز، مشارکت و اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده که قرار است جلسه پرسش و پاسخ با حضور اساتید دانشگاه، کار مشترک با بسیج و سپاه، تشکیل کارگروه استانی حوزه دهدز ایذه در زمینه مدیریت حوزه آبخیز برگزار شود.
احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان و دکتر احمد لندی عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز از مهمانان این نشست بودند که مشروح این میزگرد متعاقبا منتشر می شود.