۸۵ درصد زنان و ۹۴ درصد مردان ایرانی بیشتر از حد مجاز نمک می‌خورند /بیش از ۲۸% میانسالان، مبتلا به پرفشاری خون هستند!

به گزارش هورنیوز مهرداد شریفی رییس مرکز بهداشت غرب اهواز در این نشست با اشاره به گذر اپیدمیولوژیک بیماریها،۷۶ درصد علل مرگ و میر در کشور را به دلیل بیماریهای غیرواگیر بیان کرد و افزود: ۴ بیماری غیرواگیر شایع شامل : سرطان‌ها، دیابت نوع۲ ، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های مزمن تنفسی است . وی شایعترین عوامل خطر این بیماریها را ،  مصرف چربی زیاد ، شیرینی و نمک زیاد و مصرف کم فیبر و  میوه ها و سبزی ها دانست.

شریفی خاطر نشان کرد : با تغذیه سالم می توان از ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی و ۳۰ درصد سرطان ها پیشگیری کرد .

وی در ادامه به برخی عادتهای ناسالم تغذیه ای در  مردم اشاره کرد و به مقایسه سرانه مصرف چند ماده غذایی در ایران و جهان پرداخت.

 وی در ادامه گفت: مصرف متوسط سرانه میوه توسط هر ایرانی در سال، ۲۱۲ گرم است که باید ۲۸۰ گرم باشد .  مصرف سبزی، ۲۲۸ گرم است که باید ۳۳۰ باشد و مصرف سرانه شیر هم ۱۹۰ گرم است که باید ۲۵۰ گرم باشد .

شریفی، چاقی را در بانوان میانسال ۴۵ تا ۵۵ ساله، ۷۱٫۷ درصد و در مردان این گروه سنی ،  ۵۵درصد اعلام کرد وافزود: این گروه سنی، ۴۴ درصد چربی خون دارند .

وی تصریح کرد: متاسفانه  نزدیک به ۲۸.۱۹ درصد زنان و ۲۸.۳۱ درصد مردان،  مبتلا به بیماری فشار خون هستند.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز میانگین مصرف نمک روزانه  هر ایرانی  را حدود ۱۲ گرم ذکر کرد که این عدد، حدود سه برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.( طبق توصیه این سازمان، متوسط مصرف نمک باید روزانه ۵ گرم برای افراد زیر ۵۰ سال و ۳ گرم برای افراد بالای ۵۰ سال باشد)

وی بیشترین علت مصرف زیاد نمک را ، در نان مصرفی خانوارها دانست و خاطر نشان کرد:  ۸۵ درصد زنان ایرانی و ۹۴ درصد مردان ایرانی بیشتر از حد مجاز نمک می‌خورند! وی تصریح کرد: نمک هم موجب افزایش سدیم بدن و فشار خون می شود و هم به دلیل دفع ادراری کلسیم ، پوکی استخوان را بدنبال دارد.

شریفی در ادامه تاکید کرد: باید کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه از قند تامین شود و در کسانی که بیشتر از ۲۰ درصد انرژی از قند ها دریافت می شود،  ابتلا به بیماری قلبی تا ۳۸ درصد افزایش می یابد.

وی از  قند، نمک و چربی به عنوان  سه سم مهلک برای سلامت نام برد و افزود : سرطان های سینه، پروستات و روده بزرگ،  ناشی از مصرف زیاد چربی است. شریفی، با اشاره به زیانهای مصرف روغن های جامد و نیمه جامد بدلیل دارابودن اسیدهای چرب ترانس، گفت: مصرف این روغنها  باید متوقف گردد زیرا موجب افزایش ) LDL کلسترول بد)و کاهش )  HDL کلسترول خوب)می شود .


رییس مرکز بهداشت غرب اهواز در ادامه به پرسشهای کارکنان سازمان برق منطقه ای در مورد شیوه زندگی سالم، پاسخ داد.

در بخش پایانی جلسه نیز ، نسترن خیراله نژاد- سرپرست واحد آموزش سلامت مرکز بهداشت غرب اهواز به برنامه خود مراقبتی، به عنوان نخستین برنامه فنی تحول سلامت در حوزه بهداشت و مهمترین برنامه آن، اشاره و ابراز امیدواری کرد: با اجرای این برنامه ، ضمن توانمندی افراد برای مراقبت از سلامت خود و خانواده ،  نیروی انسانی و محیطهای  کاری، مداخلات موثری در جهت ارتقای روزافزون سلامت جامعه و توسعه پایدار کشور، برنامه ریزی و اجرا گردد.

در پایان این جلسه آموزشی که با استقبال گسترده کارکنان همراه بود،بسته های آموزشی و کتابهای خودمراقبتی توزیع گردید.

https://hoorkhabar.ir/649338کپی شد!
207
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.