۱۶۲ مرکز بهداشتی در خوزستان ایجاد می شود
هورنیوز – دکتر اسماعیل ایدنی در آیین افتتاح بیمارستان فوق تخصصی دکتر بقایی ۲ که امروز برگزار شد، اظهار کرد: راهاندازی بیمارستان شهید دکتر بقایی ۲ یک جهش در بحث درمان در خوزستان محسوب میشود. نزدیک به ۶ هزار بیمار سرطانی در خوزستان وجود دارد و تنها ۱۴۰ تخت بیمارستان شفا به بیماران سرطانی اختصاص داشت و به علت قرار گرفتن بیماران در لیست انتظار طولانیمدت، بعضا در درمان بیماران خلل وارد میشد.
وی افزود: با همکاریهای سپاه و پیگیریهای وزیر بهداشت طی تفاهمنامهای با بهداری رزمی سپاه، بیمارستان بقایی ۲ با هزینهای کمتر از ۱۰ میلیارد ریال بازسازی و تجهیز شد. جهت احداث یک بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی طبق استانداردهای سال ۹۵ بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما بیمارستان بقایی ۲ با هزینه کمتر از ۱۰ میلیارد ریال بازسازی شد و تمام تجهیزات این بیمارستان به صورت رایگان از طرف وزارت بهداشت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز قرار گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به مشکلات مالی خانوادههای بیماران سرطانی تصریح کرد: بعضا خانوادههای بیماران سرطانی به علت هزینههای سنگین درمان این بیماران در معرض فروپاشی قرار داشتند. با اجرای طرح تحول سلامت در خوزستان امروز شاهد هستیم که درمان سرطان در مراکز و بیمارستانهای ما با هزینههای کمتری از ۶ درصد و ۳ درصد به ترتیب برای بیماران شهری و روستایی انجام میشود.
ایدنی با اشاره به درمان رایگان سرطان در بیمارستان شفا در سالهای ۹۳ و ۹۴، عنوان کرد: امروز هر بیمار سرطانی که در بیمارستانهای شفا یا شهید بقایی بستری شود و قادر به پرداخت هزینههای درمانی نباشد، به صورت کاملا رایگان تحت درمان قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: طرح تحول سلامت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی چندیشاپور اهواز تنها محدود به درمان سرطان نبود و در حوزه بهداشت در بحث توسعه زیرساختها در قالب این طرح فعالیتهای بسیار خوبی انجام شد و در برهه زمانی حدود ۳٫۵ ساله از آغاز دولت یازدهم، ۱۰۷ خانه بهداشت، ۶۷ مرکز جامع خدمات سلامت، ۱۵ مرکز بهداشتی درمانی و ۱۱۷ مرکز سلامت روستایی در خوزستان احداث و تجهیز شد که این مساله نشانگر توجه ویژه به حوزه بهداشت خوزستان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: هفته گذشته طی تفاهمنامهای مقرر شد که با اعتبار بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان، ۱۶۲ مرکز بهداشتی در خوزستان احداث شود که ۵۰ درصد از اعتبار آن توسط وزارت بهداشت و مابقی توسط استان تامین خواهد شد و تا پایان سال آینده این ۱۶۲ مرکز به بهرهبرداری خواهند رسید.
ایدنی با بیان اینکه از سال ۹۲ تمرکز ویژهای جهت افزایش ظرفیتهای درمانی در خوزستان صورت گرفت، اظهار کرد: متاسفانه در آغاز فعالیت دولت یازدهم در حوزه بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز بیش از ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی کمبود داشتیم. در این مدت برنامهریزی خوبی شد تا بیمارستانهای نیمه تمام استان به سمت افتتاح و بهرهبرداری سوق یابند و در این زمینه اولین گام راهاندازی بیمارستان ۱۸۴ تختخوابی مسجدسلیمان بود که از مجهزترین بیمارستانهای خارج مرکز استانی کشور است. این بیمارستان سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
وی عنوان کرد: پروژه بیمارستان ۱۷۵ تختخوابی شادگان نیز با بیش از ۱۵ سال وقفه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و در مدت یک سال پس از واگذاری این بیمارستان به وزارت بهداشت، احداث و تکمیل آن به پایان رسید که در هفته سلامت به بهرهبرداری خواهد رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با بیان اینکه دو پروژه بزرگ بیمارستان در اهواز در حال اجرا است، گفت: پروژه بیمارستان ابوذر و پروژه بیمارستان سوانح سوختگی در شش ماهه اول سال آینده در دوره دولت یازدهم سعی خواهد شد که به بهرهبردراری برسند.
ایدنی اظهار کرد: با اقداماتی که در طول سه سال و نیم اخیر انجام شد و همچنین فعال شدن ۱۲۰ تخت روانپزشکی، بیش از ۱۸۰۰ تخت بیمارستانی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در دولت یازدهم در خوزستان به بهرهبرداری رسیده یا خواهد رسید.
وی با اشاره به احتمال تحمیل بار درمانی بیماریهای تنفسی و بیماریهای ناشی از ریزگردها در سالهای آینده در خوزستان عنوان کرد: بیمارستان فوق تخصصی تنفسی اهواز نیز به چرخه درمان شهروندان خوزستان افزوده خواهد شد. همچنین در تلاشیم که یک مرکز جامع سرطان جهت درمان بیماران سرطانی را جایگزین بیمارستان شفا کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به نوسازی و تجهیز ۱۲ بلوک زایمانی جهت ترویج زایمان طبیعی در خوزستان در طول دولت یازدهم تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از هزینههایی که در حوزه سلامت به مردم تحمیل میشود مربوط به خدمات سرپایی است، ۱۱ درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی را پیشبینی کردیم و این درمانگاهها در حال احداث هستند. همچنین در حال حاضر عملیات احداث ۶ مرکز جامع تیپ یک سرطان در حال انجام است.
ایدنی اظهار کرد: در سال گذشته شاخص امید به زندگی در خوزستان کمتر از متوسط کشوری بود اما در حال حاضر این شاخص در خوزستان مشابه میانگین کشوری است و سن امید به زندگی در میان زنان در خوزستان ۷۸ سال و برای مردان ۷۴ سال است.