موج سواری دلال دولتی بر اشک های کشاورزان بومی

به گزارش هورنیوز پسرما هنوز بار خود را نبسته که تصمیمات عجیب نوروزی برخی مسئولان کام کشاورزان و باغداران را تلخ کرده است.س از آسیب گسترده سرما به باغ های شمال به ویژه پرتقال، قیمت این محصول در بازار به لطف دلالان به شدت افزایش یافته است.

اگرچه برخی منابع از خسارت ۷۰۰ میلیارد تومانی باغات خبر می دهند اما  رئیس سازمان کشاورزی استان مازندران می‌گوید، این خسارت برآورد اولیه است و نتایج دقیق این برآوردها در روزهای آینده مشخص خواهد شد.

در سال های پیش نیز با ورود خسارت به مرکبات شمال، همواره پرتقال دزفول نقش عمده ای در تنظیم بازار ایفا می کرد از همین رو امسال نیز برداشت این محصول باعث برقراری تعادل در بازار شد.

وزیر جهاد کشاورزی در جلسه‌ای از عدم واردات میوه سخن گفت در حالی که درست در همان روز  وزارت جهاد کشاورزی با امضای قراردادی بی سروصدا اقدام به واردات ۲۰ هزارتن پرتقال مصری به کشور کرد. مسئولان جهاد کشاورزی که درراستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی، بارها و بارها از تامین میوه شب عید از منابع داخلی و به خصوص جنوب کشور گفته بودند؛ حالا با این اقدام نه تنها به حرف هایشان پای بند نبوده بلکه تولیدکنندگان داخلی را هم غافلگیر کرده اند. اقدامی که سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس آن را غیرقابل چشم پوشی میداند و میگوید امضا کنندگان نامه استیضاح وزیر این را هم به موارد پیشین اضافه میکنند و حجتی باید در مجلس پاسخگوی نمایندگان باشد.

تعارف ها را کنار بگذاریم، فرد عادی توان این واردات را ندارد

«علی وقف‌چی» سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی درباره این اقدام وزارت جهاد کشاورزی می گوید:” سوالی که مطرح میشود این است که آیا باید هرچیزی را به کشور وارد کنیم ؟ آن هم در شرایطی که تولید همان محصول درکشور خودمان در بالاترین سطح است. همین حرکات و کم لطفی ها در بخش کشاورزی باعث میشود کشاورز دلگرمی اش را از دست بدهد.”

او با اشاره به اینکه در بحث تولید باید مصرف کننده و واسطه ها را درنظر گرفت ادامه میدهد:” باید آمار کاربردی یعنی میزان مصرف و تولیدمان را بررسی و از طرف دیگر میزان صادرات و واردات را مدیریت کنیم. متاسفانه در این امر با مشکل مدیریتی مواجه هستیم. به همین دلیل رنج های خیلی تند قیمت را می بینید.”

این نماینده مجلس ادامه می دهد:” آقایان منافع ملی را درنظر بگیرند. این همه فریاد میزنیم اشتغال اما متاسفانه بیش از ۹۰درصد محصولات وارداتی محصولاتی هستند که میتوانیم در کشور آنها را تولید کنیم. و این برای یک کشور آفت اساس است. اگر میخواهیم این معضل حل شود، نباید محصولاتی که توان تولیدش را داریم را وارد کشور کنیم.”

وقف چی با تاکید بر اینکه یک فرد عادی نمیتواند دست به واردات اینچنینی بزند و رانتهایی وجود دارد، می گوید:« دربحث پرتقال متاسفانه ما معتقدیم رانت هایی وجود دارد. این رانت ها قطعا هم وابسته به کسانی هستند که در بحث تصمیم گیری های کلان واردات دخالت دارند. وگرنه بعید به نظر میرسد یک فرد عادی امکان اینکه بتواند مجوز بگیرد و محصول را به کشور وارد کند داشته باشد، آن هم در وضعیتی که ممنوعیت وجود دارد.»

سخنگوی کمیسیون کشاورزی منافع واردکنندگان و بعضی تصمیم گیرندگان را یکی می داند و می گوید: «تعارف را کنار بگذاریم. اگر چنین اتفاقی در کشور رخ میدهد به تصمیم گیرنده ها برمیگردد. قطعا فردی عادی نمیتواند این کار را بکند. قطعا این نوع کارها در انحصار کسانی است که به هر دلیل در منافع شریک هستند. امیدوارم با پیگیری ها این رانت ها از بین برود و دست این افراد کوتاه شود.»

جایگاه فرهنگ سازی برای تنظیم بازار کجاست؟

نکته ای که باید بدان توجه داشت آنست که پرتقال از جمله محصولات ضروری در بازار شب عید نیست و بی شک بدون آن نیز عید سپری خواهد شد پس چرا برخی دست های پشت پرده با سوء استفاده از عدم اتحاد و روشنگری مردم باید برای آنها کسیه بدوزند؟ تجربه سال های گذشته نشان از آن دارد حجم بالایی از میوه و سایر محصولات در نتیجه عدم انبار درست پیش یا پس از فروش به خریداران خراب و از بین می روند.

در شرایطی که باغداران شمالی در آستانه نوروز چشم به امید دولت داشته و منتظر پرداخت خسارت های خود هستند و کشاورزان سایر استان ها از جمله خوزستان از سنگ اندازی های برخی دلالان اشک می ریزند انتظار می رود مسئولان به جای تجارت، به دنبال وظایف حاکمیتی خود باشند.

https://hoorkhabar.ir/648206کپی شد!
198
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.