ظرفیت های خوزستان باعث رشد علمی زنان این استان شده است
به گزارش هورنیوز شهیندخت مولاوردی در همایش ملی زن در تاریخ محلی خوزستان که امروز در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با اشاره به نقش زنان در دوران باستان پس از اسلام و معاصر اظهار کرد: زنان توانستهاند در جامعه امروز نقش اساسی خود را ایفا کنند. برخی تاریخنگاری محلی را به دوران اسلام و برخی به پیش از اسلام و زمان ساسانیان نسبت دادهاند که دارای زوایای اطلاعاتی بسیاری از جزییات در حضور زنان در تاریخ است.
وی گفت: جامعه امروز ما همپای تحولات جهانی، دیگر از فعالیت های سیاسی و اقتصادی زنان متعجب نمی شود بلکه استقبال رو به تزایدی از روند امیدوار کننده مشارکت اجتماعی زنان به چشم می خورد که بیانگر افزایش آگاهی عمومی و نتیجه بخش بودن فعالیتزنانی است که پا به عرصه های مختلف مدیریت گذاشته و از عهده مسئولیت ها به خوبی برآمده اند.
مولاوردی با اشاره به اینکه تاریخ محلی هر منطقه، کوچکترین زوایای تاریخ شهرها را در بر می گیرد ادامه داد: تاریخ محلی می تواند کمک کند که تمام پیشینه یک منطقه و کشور را پیش رو قرار داده و برای ساختن آینده بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه زنان در تاریخ پرافتخار خوزستان به واسطه شرایط قومی تأثیر بسیاری در پدیدههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشتهاند، گفت: یکی از این مقاطع که بدون شک نقش زنان صبور در خلق آن انکارناپذیر است جنگ تحمیلی بوده است. زمانی که استان خوزستان بیرحمانهترین حملات دشمن را تحمل کرد، زنان با فداکاری و پشتکاری مثالزدنی در این عرصه نقشآفرینی کردند.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: جنگ و مصیبت های پس از آن همچنان سایه خود را بر سر مردمان این استان گسترده و زنان خوزستانی در تلاش هستند تا سهم مهمی در پیشرفت و آبادانی استان ایفا کنند.
وی عنوان کرد: اکنون استان خوزستان به واسطه وجود دانشگاههای معتبر و ظرفیت بالای اقتصادی و علمی یکی از بهترین استانها برای توانمندسازی و بهرهمندی از ظرفیت زنان است. ورود تدریجی زنان به عرصههای مدیریتی یکی از مهمترین ویژگیهای خوزستان است که جای خوشحالی دارد اما هنوز جای خالی زنان مقاوم، سختکوش و توانمند خوزستان در عرصههای مدیریت کشور همچون نمایندگی مجلس شورای اسلامی احساس میشود.
مولاوردی به نقش مهم سازمان های مردم نهاد به ویژه در حوزه زنان و خانواده و محیط زیست اشاره کرد و گفت: این فعالیت ها نشان دهنده عزم و هوشیاری زنان خوزستان است که از آن جمله می توان به جمعیت زنان کارآفرین سبز و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست اشاره کرد.
وی اظهار کرد: معاونت امور زنان و خانواده نیز از سال ۹۲۲ برنامه های متعددی با همکاری دستگاه های اجرایی از جمله وزارت آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور، استانداری و اداره کل امور زنان و خانواده داشته که در حال تداوم هستند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان ابراز امیدواری کرد: مجموعه این برنامه ها و طرح ها بتوانند نقش و سهم دولت را در این حوزه ادا کرده باشند هر چند بسیار جای کار داریم و توجه به خوزستان در حد شایستگی های استان و زنان نبوده و نیست.
وی گفت: پرهیز از نگاههای متعصبانه و احترام موجودیت زن به عنوان انسانی آگاه و برابر با مردان میتواند فرقهای مناسبی را برای آموزش و ایجاد بستری عادلانه برای نقشآفرینی زنان در اداره جامعه و خانواده به وجود آورد. زنان امروز در شهرهای بزرگ و روستاهای مرزی نقشی انکارناپذیر در پویای و اقتصاد خانواده ایفا میکنند. توانمندسازی و ارتقای سطح تحصیلی و فرهنگی میتواند بسیاری از شرایط ناخوشاید موجود را بهبود بخشید.