گرانی و تورم گزینه های روی میز مردم خوزستان برای خانه دار شدن

به گزارش هورنیوز داشتن یک سرپناه هرچند کوچک این روزها آرزوی بسیاری از خانواده ها است. خانه دار شدن از دیرباز به عنوان یکی از آرزوهای افراد مطرح بوده و با گذشت زمان تحقق این آرزو تا حدود زیادی دست نیافتنی و یا سخت شده است.

امروزه این امید تا جایی سخت شده که آمارها از طولانی شدن دوره انتظار اقشارکم درآمد جامعه برای خانه دار شدن تا ۸۰سال حکایت دارد.

 

تامین مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی خانوار نقش مهمی در تامین امنیت روانی جامعه و امنیت اقتصادی خانوارها دارد از سوی دیگر کاهش توان تامین مسکن خصوصا برای اقشار متوسط و متوسط به پایین  یکی از مشکلات مهم و مزمن اقتصادی ایران در دهه‌های اخیر است و بی‌توجهی به تامین نیاز این اقشار در این حوزه باعث شده، «قیمت مسکن در ۱۱ سال گذشته بیش از شش برابر شود.

پیش بینی افزایش نرخ مسکن در سال ۹۶

رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه دوره رکود بخش مسکن و ساختمان وارد سال چهارم می شود گفت: در سیستم انقباضی که بر اقتصاد حاکم شده، تولید مسکن کاهش یافته است. این نه تنها خوشایند نیست بلکه جای نگرانی و دغدغه دارد؛ زیرا طبق طرح جامع مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده، کشور به سالیانه یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد اما در شرایط رکود این نیاز انباشته شده است.

محتشم، دو اقدام دولت برای خروج از رکود مسکن را ضروری دانست و گفت: اولین اقدام این است که قدرت خرید متقاضیان با استفاده از تسهیلات، بالا بردن درآمد سرانه و سایر روشها بالا ببرد.

وی ادامه داد: دومین کاری که باید صورت گیرد افزایش ساخت و ساز است. اگر تولید، تکافوی تقاضا را ندهد افزایش قیمت مسکن در سالهای آینده قطعی است. به همین دلیل فکر می کنم دولت نسبت به این موضوع بی توجه نخواهد بود.

رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران پیش بینی کرد: دولت در سال آینده برای رونق بخشی به اقتصاد، در سیاستهای قبلی تجدیدنظر می کند و اصراری بر تک رقمی بودن نرخ تورم نخواهد داشت. برای رونق بخشی در اقتصاد کلان هم باید از بخش مسکن شروع کند؛ زیرا به دلیل وابستگی صنایع داخلی به بخش مسکن، اگر این بخش تقویت شود می تواند مقدمه ای برای رونق بخشی به اقتصاد باشد.

در استان هیچ حمایتی برای خانه دار شدن مردم نمی شود

افشین پور حاجت رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن خوزستان با اشاره به این‌که در این مدت کمک‌هایی از نهادهای حاکم را انتظار داشتیم، عنوان کرد: علی‌رغم این‌که دولت و به ویژه قوه مجریه بسیار پیگیر رفع موانع تولید و دغدغه‌های بخش تولید بودند، متأسفانه در استان خوزستان هیچ حمایتی از این بخش صورت نگرفت و با وجود تلاش‌های وزارت راه و شهرسازی که سعی بر تغییر شکل بازار مسکن و ایجاد رونق در این بازار را دارد، در استان هیج حمایت ملموسی از این حوزه مشاهده نکردیم.

پور حاجت همچنین چندی پیش نیز اظهار کرد: وقتی اعلام می‌شود نرخ تورم عمومی حدوداً ۸ درصد است، معنا ندارد که بخواهیم تسهیلاتی را که جزو تکالیف دولت است، با نرخ سود بالاتری در اختیار مردم قرار دهیم.

وی افزود: با توجه به این‌که نرخ تورم به ۸ درصد رسیده است، باید قاعدتاً نرخ سود تسهیلاتی که در بازار مسکن وجود دارد، از این عدد ۸ درصد تبعیت کند؛ اکنون این اتفاق نیفتاده است و باید شورای پول و اعتبار در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

پورحاجت با اشاره به تسهیلاتی که در اختیار سازندگان مسکن قرار می‌گیرد، تصریح کرد: باید در نحوه فروش اقساطی، در بحث تسهیلاتی که در قالب عقود مدنی به سازندگان تعلق می‌گیرد، تسهیل‌گری انجام شود و میزان سقف این تسهیلات افزایش یابد.

دبیر کانون سراسری انجمن انبوه‌سازان مسکن کشور خاطرنشان کرد: اگر بانک‌ها سود تسهیلات خرید مسکن را کاهش دهند، شرایط برای خانه‌دار شدن مردم و استفاده از این تسهیلات مناسب‌تر می‌شود و مردم می‌توانند در بازار مسکن ورود کنند.

انتظارات از بانک مسکن بالاست

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در اوایل سکانداری خود با اشاره به اینکه بخش مسکن می تواند رونق قابل توجهی در استان ایجاد کند، بیان کرد: یکی از محورهای ایجاد توسعه در استان، رونق بخش مسکن است و در این زمینه حساب ویژه ای روی همکاری و همیاری بانک مسکن باز کرده ایم.
شریعتی اظهار کرد: بخش مسکن موتور محرکه اقتصاد و یکی از اهرم های اصلی خروج از رکود است. بی شک با رونق این بخش، می توان به ایجاد تحرک همه جانبه در استان و اشتغالزایی نیز امیدوار بود.

در این میان طرح هایی چون مسکن مهر و پرداخت تسهیلات به زوج های جوان با هدف رونق بازار مسکن مطرح شد اما شیوه نادرست اجرای این دست طرح ها، عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات و ورود برخی سودجویان مانع از تحقق آرزوی خانواده های خوزستانی شد.بی شک یکی از پر مناقشه ترین طرح های بازمانده از دولت پیش طرح مسکن مهر   بود و از همان ابتدا رئیس دولت و وزیر راه و شهرسازی درخصوص آن اعلام موضع کردند.

هیچ کدام از زیرساخت های مسکن مهر در خوزستان فراهم نیست

محمد شهبازی دبیر اتحادیه تعاونی‌های مسکن مهر اهواز با بیان اینکه مسکن مهر یک پروژه ساختمانی است و ضرورت دارد که بسترها و زیرساخت‌های مورد نیاز برای تکمیل فراهم باشد، افزود: هیچ یک از زیرساخت‌های تکمیل مسکن مهر در زمینه معماری و ریالی تا پایان دولت یازدهم تامین نمی‌شود و اینکه مرتب گفته می‌شود تا پایان امسال یا سال آینده ساخت مسکن‌های مهر به پایان می‌رسد فقط ادعا است زیرا از نظر علمی تا زمانی که بسترهای یک سازه وجود نداشته باشد ساخت و تکمیل آن محال است.

دبیر اتحادیه تعاونی‌های مسکن مهر کلانشهر اهواز گفت: نه تنها در این دوره حتی اگر دوره آینده دوباره آقای روحانی رئیس‌جمهور شوند امکان اتمام مسکن‌های مهر اهواز وجود ندارد و مناطقی مانند پرند تهران، شیرین‌شهر و رامین‌شهر اهواز را که دولت هر سال تکمیل بخشی از آن‌ها را  اعلام می‌کنند از نوع شهرهای اقماری است.

از بانک های استان شکایت می کنم

از سویی دیگر نوع عملکرد بانک های خوزستان این روزها صدای مسئولان استان از استاندار تا نماینده ولی فقیه را درآورده است. آیت الله سید محمدعلی موسوی‌جزایری  روز گذشته در خطبه های نمازجمعه با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی و تسهیلات دولت برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام گفت: مدیران عامل بانک‌های خوزستان به تصمیمات دولت تمکین نمی‌کنند و ما بنا داریم از آنها شکایت کنیم چرا که تصمیمات استاندار و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت را قبول نمی‌کنند.

وی افزود: بنده اینجا از همه مسئولانی که نسبت به قانون جمهوری اسلامی ایران تمکین نمی‌کنند، شکایت می‌کنم و باید وضعیت استان از اینی که هست، خارج شود.

به گزارش هورنیوز حضور گسترده شبکه‌های دلالی با پشتوانه قوی مالی در این بازار هم به عنوان عاملی پرنفوذ در مقابل هر‌گونه کاهش قیمت، باعث شده بازار مسکن استان در سایه فراموش شدن نیازهای متقاضیان واقعی، در یک «تله رکود- تورمی» گیر بیفتد که  تجربه نشان می‌دهد حتی در صورت رونق دوره‌ای، باز هم درگیر آن خواهد شد. به نظر می‌رسد تنها راه نجات، ساخت انبوه مسکن متناسب با نیاز متقاضیان واقعی در بازار مسکن است و باید دید چه زمانی این مهم مورد توجه مسئولان و فعالان بازار مسکن قرار می‌گیرد.

https://hoorkhabar.ir/648031کپی شد!
139
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • شریفی یعنی واقعا شما هم به این گفته که ارزش ملک در سال ۹۶ افزایش میابد اعتقاد دارید بعد اخر میخوام ببینم چه فرقی به حال این مردم داره حالا ارزش ملک بالا بره یا پایین بیاد چه فرقی به حال این مردم داره یا فکر میکنید مردم پولهاشون رو تو بالشت قایم کردن .چه بسر ما داره میاد
منتشر شده۱