مالچ پاشی نفتی خیانت به مردم خوزستان است/ مسئولان نسبت به اختراع مالچ طبیعی (MNF) بی توجه هستند

به گزارش هورنیوز خوزستان سال هاست که درگیر گرد و خاک، اثرات این پدیده بر روی ابعاد مختلف زندگی مردم و بحران سوء مدیریت است، بحرانی که در ماه های اخیر بیش از پیش نمود پیدا کرده است.

قطعی آب، برق، خطوط اینترنت، افزایش آمار بیماری ها و… در آستانه انتخابات ریاست جمهوری زنگ خطری برای دولتمردان به حساب می آید از همین رو خوزستان روزهای پرترافیکی از حضور مسئولان را سپری می کند.

سارا اردو دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست و عضو کارگروه مطالعاتی شورای شهر در گفتگو با هورنیوز با اشاره به اینکه شرایط خوزستان در دوران جنگ به مراتب از اکنون است، اظهار داشت:  ۲۷ سال از دوران جنگ می گذرد اما متأسفانه استان خوزستان همچنان چهره دوران جنگ تحمیلی را حفط کرده است.

وی با بیان اینکه تمام تغییرات حاصل شده منفی بوده و پیشرت چشمگیری حاصل نشده افزود: از رودخانه پرآبی همچون کارون که مایه حیات جلگه خوزستان بود امروز تنها رودخانه ای نحیف باقی مانده است.

اردو  یکی از آثار تخریب محیط زیست در این ابعاد را افزایش مهاجرت دانست و یادآور شد: تنها خواسته مردم این استان داشتن آب شرب سالم، هوای پاکیزه و  رفاه نسبی است.

این فعال محیط زیست به بحران های اخیر اشاره و خاطر نشان کرد: قلب هر انسانی از قطعی گسترده آب و برق برای مدت طولانی در استانی ثروتمند همچون خوزستان به درد می آید. اسفناک تر نوع برخورد برخی مسئولان با چنین بحرانی بود.

وی توضیح داد: قابل قبول نیست که پس از قطعی آب، عده ای با توزیع آب معدنی بین مردم از آنها عکس می گیرند تا ادها کنند به فکر مردم هستند.

وی درخصوص مالچ پاشی بیابان های اطراف استان نیز گفت: این روزها که مشکلات ریزگردها، بی برقی، بی آبی و نبود امکانات خون مردم را به جوش آورده است تازه دستور نهال کاری و مالچ پاشی نفتی از طرف مسئولین صادر می شود و اقداماتی در این زمینه قرار است انجام بپذیرد که به دلیل آگاهی مردم فعلا ماچ پاشی نفتی منتفی شده است و به جایش می خواهند منابع آب را کنترل بکنند.

اردو با طرح این سؤال که چرا از همان ابتدا منابع آب را کنترل نکردند، تصریح کرد: چرا با وجود وضعیت بحرانی استان کلنگ به انتقال آّب کارون رازدند؟ چرا به صدای متخصصان گوش ندادند و نهال کاری را جدی نگرفتند؟ ما مالچ های دیگری هم جز مالچ نفتی داریم که دوست دار محیط زیست و سلامت مردم باشند چرا از آنها استفاده نمی کنید؟

وی در پاسخ به این پرسش که مالچ نفتی چه آثاری بر محیط زیست باقی می گذارد، افزود: مالچ به هرگونه پوششی گفته می شود که برای محافظت و ارتقای خاک بر روی سطح خاک گسترده می شود. “مالچ نفتی” که از فراورده های نفتی از گروه مالچ های مصنوعی است، گران و بی ارزش است، زمین را سیاه می کند، بدبوست و حرارت منطقه را بالا می برد که باعث می شود بادهای آن منطقه گرم و بدبو باشد، ضمن اینکه باعث نابودی موجودات و گیاهان می شود.

عضو کارگروه مطالعاتی شورای شهر با اشاره به اینکه طول عمر این مالچ در بهترین شرایط نگهداری نهایتا ۴ تا ۵ سال است و بعد از ۴ تا ۵ سال ما دوباره شاهد ریزگردها خواهیم بود، یادآور شد: این ریزگردها همراه با مواد نفتی هستند و برای سلامت انسانها مضر می باشند در نتیجه با استفاده از مالچ نفتی نه تنها حرارت منطقه را بالا میبریم بلکه محیط زیست و سلامت انسانها هم به خطر می اندازیم و با توجه به هزینه ی بالای ان هیچ توجیهی از لحاظ اقتصادی و سلامت برای مردم ندارد.

وی بهترین گزینه را استفاده از مالچ پلیمری(MNF) دانست و ادامه داد: “مالچ پلیمری” (MNF)مایعی شیری رنگ بدون ذرات جامد با قابلیت پاشش بسیار خوب است. این مالچ پلیمری برخلاف مالچ های نفتی نیازی به گرم کردن ندارد. این مالچ به سادگی با یک دستگاه سمپاش قابل پاشش است. بنابراین هزینه و زمان اجرای بسیار کمتری دارد.

اردو با بیان اینکه مالچ پلیمری (MNF)به پوشش گیاهی و جانوری منطقه آسیب نمی‌رساند و با مرطوب نگه داشتن خاک به رشد گیاهان کمک می‌کند، اظهار داشت: این محصول در اداره‌ی کل مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است. این مالچ به دست متخصصان ایرانی ساخته شده و به صورت میدانی طی ۵سال گذشته در ازمایشات موفق بوده است.

وی درخصوص مزایای این مالچ تصریح کرد: بهبود دهنده خصوصیات مقاومتی خاک، برترین راهکار برای جلوگیری از پدیده ریزگردها، سازگار با محیط زیست، دارای خاصیت تجزیه‌پذیری و تبدیل به کود شیمیایی، سهولت استفاده و کاهش زمان اجرا، دارا بودن صرفه اقتصادی نسبت به مالچ نفتی از مزایای این پوشش است.

دکتری مدیریت محیط زیست ادامه داد: این مالچ به صورت روکش عمل کرده و به خاطر رنگ روشنی که دارد گرمای کمتری را به محیط جذب و برای جانداران و زیستگاه آنها هیچگونه خطری ندارد. پس از پاشیدن این مالچ بر روی زمین پس از گذشت چند روز مالچ شروع به ترک خوردگی های مویی می کند که این مساله برای نفس کشیدن زمین مفید است.

وی عنوان کرد: در کنار نهال کاری،کنترل و حفاظت از منابع آبی، اصلاح مصارف آبی و احیای تالابها ما به پوشش خاک در کانون های بحرانی و فوق بحرانی نیاز داریم. در استان خوزستان ۳۴۰ هزار هکتار تولید منشاء گرد و غبار داریم که ۱۲۰ هزار هکتار کانون بحرانی و ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار کانون فوق بحرانی است.

اردو در پایان گفت: اگر مسئولان نخواستند هزینه زیادی برای مردم خوزستان استان های درگیر ریزگرد کنند، روش دیگر ریگ پاشی است؛ اگرچه پاشی رطوبت خاک را چندان حفظ نمی کند و باعث رشد گیاه زیادی نمی شود. اکوسیستم منطقه را تا حدودی تغییر می دهد. درست است که استان به حالت کویری از ریگ می آید، اما دیگر هم استانی ها می توانند اندکی بهتر نفس بکشند و قدری بیشتر زندگی کنند.

https://hoorkhabar.ir/647754کپی شد!
480
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.