اقتصاد بوی عید گرفت

به گزارش هورنیوز این روزها کسبه بازار از فروشندگان پوشاک گرفته تا آجیل و حتی نمایشگاه‌های خودرو درحال تغییر دادن دکور به منظور جلوه بیشتر در نگاه مشتریان هستند. در این میان مدیر کل نظارت و هماهنگی گشت‌های مشترک سازمان تعزیرات نیز از آغاز فعالیت کشیک‌های نوروزی این سازمان خبر داده و گفته است که این طرح تا ۱۵ فروردین سال ۹۶ ادامه خواهد یافت.
حراج‌های تغییر فصل
در این ایام اگر از محله‌هایی همچون کوچه برلن، بازار تهران، خیابان ولیعصر و جمهوری گذر کرده باشید، روی شیشه بسیاری از مغازه‌ها تابلوهای حراج فصل را دیده اید. فروشندگان این روزها در حال تعویض لباس زمستانی آدمک‌های ویترین با پوشاک بهاری هستند. البته در مقابل بسیاری از این مغازه‌ها نیز دستفروشان را می‌توانید ببینید که با همان جمله معروف «آتش زدم به مالم»، رهگذران را برای خرید از بساطی که پهن کرده‌اند، جلب می کنند.
گشتی در این بازار نشان می دهد که قیمت مانتوهای زمستانی که چند هفته پیش ۱۵۰ هزارتومان بود اکنون به ۵۰ هزار تومان رسیده و مردم مشغول خرید از حراجی‌های آخر فصل هستند. بعضی‌ها هم ویترین‌شان را برای شب عید نونوار کرده‌اند. یکی از فروشندگان در حوالی هفت تیر می‌گوید: هنوز جنس‌های زیادی داریم که از زمستان نفروخته‌ایم. الان بیشتر دوست داریم با حراج هم که شده، اینها به فروش برسند و از یک هفته دیگر رسماً کارمان را برای عید شروع کنیم.
اگرچه لباس فروشی‌ها رونق خوبی دارند، اما در فروشگاه‌های دیگر، هنوز تب و تاب شب عید شکل نگرفته است. آنچه در میدان هفت تیر و بازار مانتوفروش‌ها جریان دارد، تنها روایت این قسمت از بازار نیست. در دیگر بازارهای شهر هم همین ماجرا جریان دارد. مردم در تب و تاب حراج‌های زمستانه‌اند و جنس‌های شب عید نیز کم کم از راه می‌رسند.
مطالعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد که در حال حاضر، حدود ۵۵۰ هزار نفر در صنعت پوشاک شاغل هستند و امکان افزایش اشتغال تا ۵/۱ میلیون نفر نیز وجود دارد. «سعید حسین‌زاده»، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک می‌گوید: در این بازار از نظر عرضه مشکلی نیست. امسال رکود شدیدی در بازار حاکم بود و تولیدکننده‌ها نتوانستند تولیدات‌شان را به فروش برسانند. او با دلخوری از حمایت نشدن این صنف ادامه می‌دهد: در تمام کشورها بانک‌ها و دولت برای تأمین نقدینگی از تولیدکننده‌های همه اصناف حمایت می‌کنند. اما اینجا این‌طور نیست، حداقل در مورد بازار پوشاک این اتفاق نیفتاده است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، پوشاک و کفش ۵/۴ درصد از هزینه سالانه خانوارها را به خود اختصاص می‌دهد و خانواده‌های شهری، به طور میانگین سالانه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای پوشاک هزینه می‌کنند.
بر اساس صحبت‌های حسین‌زاده، در بازار امسال نیز قاچاق زیادی وجود دارد. وضعیت قاچاق یکی از چیزهایی است که تولیدکننده‌ها را آزار می‌دهد. قاچاق به شدت زیاد است و اصلاً مصوباتی که قرار بود ابلاغ و اجرایی شود، به هیچ‌جا نرسیده است. تولیدکننده‌ها ناراحت هستند. همه فکر می‌کردند با توجه به عزمی که دولت برای مقابله با قاچاق کالا دارد، می‌توانند امسال وضعیت بهتری داشته باشند. برای همین بیشتر تولید کردند، ولی هیچ اتفاقی نیفتاد. اما در بازار خشکبار چه خبر است؟
بازار آجیل در خواب زمستانی
«محمدرضا ارزانی مقامی»، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار ایران می‌گوید: با وجود اینکه زمان زیادی تا عید نوروز باقی نمانده اما هنوز اثری از رونق در بازار آجیل دیده نمی‌شود.
بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد امسال این بازارها، در آرامش به سر می‌برند و مشکلی برای عرضه، تقاضا یا قیمت‌گذاری وجود ندارد. البته این آرامش برای تولیدکننده‌ها و فروشنده‌ها، رکود به حساب می‌آید.
«محمدحسن شمس فرد»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، می‌گوید: تولید در سطح خوبی صورت گرفته، جنس هم فراوان است، اما قیمت‌ها برای ما صادراتی‌ها فرق می‌کند. وضعیت صادرات هم خیلی خوب است. اگر تحریم‌های داخلی بگذارند، کار راحت صورت می‌گیرد.
او درباره کنایه تحریم‌های داخلی، چنین توضیح می‌دهد: گمرک به تازگی رویه‌ای پیش گرفته که صادرکنندگان را ناراحت می‌کند. گمرک می‌گوید با وجودی که کالا گواهی استاندارد و مهر برجسته دارد، وقتی به مقصد مثلاً به بندرعباس می‌رسد، باید تأیید مجدد بگیرد. این اصلاً توهین به صادرکننده است. گرفتن تأیید مجدد یک هفته طول می‌کشد وهمین مسأله باعث می‌شود که کشتی‌ها حرکت کنند و بارگیری، با تأخیر انجام شود که در کار ما مشکل جدی ایجاد می‌کند.
«مصطفی احمدی» رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران نیز گفت: مردم آجیل شب عید را می‌توانند به قیمت نوروز ۹۵ تهیه کنند.
بازار میوه در کما
در روزهای پایانی اسفند، میزان تقاضا برای میوه افزایش می‌یابد؛ این در حالی است که به‌دلیل سرمازدگی باغ مرکبات شمال، پرتقال جنوب در نبود رقیب قابل شمالی خود، هم اکنون به قیمت بالای ۷هزارتومان به ازای هرکیلو عرضه می‌شود و این دغدغه وجود دارد که در روزهای پایانی اسفند، قیمت این میوه از این هم فراتر رود.
«محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص اعلام کرده که طبق سنوات گذشته ستاد تنظیم بازار اقدامات لازم را در خصوص تامین میوه شب عید انجام داده و مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
همچنین «علی اشرف منصوری» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران می گوید: پرتقال مورد نیاز برای تنظیم بازار شب عید از استان‌های غربی و جنوبی کشور در حال انتقال به تهران است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از پرتقال مورد نیاز شب عید از منطقه داراب استان فارس تهیه شده، می‌افزاید: با توجه به سرمازدگی و خشکیدگی که در بخشی از پرتقال استان‌های شمالی کشور به‌وجود آمده از اصناف و باغداران تقاضا داریم این بخش از محصول را به صنایع تبدیلی و تکمیلی تحویل دهند. محصول سیب نیز به‌طور کامل خریداری و در سردخانه‌ها ذخیره شده و به اندازه کافی وجود دارد ضمن اینکه میوه شب عید از ۲۰ اسفند در استان تهران توزیع می‌شود.
با وجود این برنامه ریزی مسئولان، تجربه سال‌های قبل نشان می‌دهد که بازهم عده‌ای سودجو از افزایش تقاضای بازار در ایام پایانی سال سوء ‌استفاده ‌کرده و به‌اصطلاح به‌دنبال گرفتن کره از آب هستند. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که دولت چه برنامه ای برای مقابله با این افراد دارد؟
تشدید نظارت‌ها بر بازار شب عید
«محمدحسن سرابیان» مدیر کل نظارت و هماهنگی گشت‌های مشترک سازمان تعزیرات می‌گوید: در راستای اجرای طرح نوروز ۹۶، سازمان تعزیرات نسبت به تشدید گشت‌های مشترک با همکاری دستگاه‌های نظارتی از بهمن ماه سال جاری اقدام کرد. فعالیت کشیک نوروزی از ۲۸ بهمن در سراسر کشور آغاز شده و این طرح به منظور پیشگیری از وقوع تخلف و رضایتمندی مردم اجرا شده و تمام کارکنان تعزیرات دراین طرح به حالت آماده باش درآمدند. با هماهنگی دستگاه‌های نظارتی و جلسات مشترک، شعبی نیز به صورت فوق‌العاده و کشیک حتی در تعطیلات دایر خواهند بود و به پرونده‌های تشکیل شده و شکایت‌ها و تخلفات رسیدگی می‌کنند.
وی می‌افزاید: شعب سیار نیز به همراه بازرسان دستگاه‌های نظارتی، در قالب گشت‌های مشترک در بازارهای پرتردد و مکان‌های هدف حضور خواهند داشت. این طرح تا ۱۵ فروردین ادامه دارد و در این ایام روسای شعب ثابت و سیار آماده رسیدگی به گزارشات و شکایات مردم هستند که با متخلفان مطابق قانون برخورد خواهد شد.
مردم می توانند گزارش تخلف اصناف را علاوه بر شماره ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها و ۱۳۵ تعزیرات حکومتی به سامانه پیامکی جدیدی به شماره ۳۰۰۰۰۰۱۳۵ ارسال کنند

https://hoorkhabar.ir/647693کپی شد!
138
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.