شهرداری بر گودبرداری‌ها نظارت کند

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با بیان این‌که گودبرداری دارای اصول و مراحلی است که باید در ساخت و سازها مدنظر قرار گیرد، بر لزوم نظارت و کنترل ساخت و سازها در گودبرداری‌ها و توجه به ایمنی خانه‌های مجاور تاکید کرد.

مرادعلی واهبی اظهارکرد: اواخر سال‌گذشته دستورالعمل از وزارت راه و شهرسازی در زمینه وظایف شهرداری، مهندسان ناظر و مالکین در گودبرداری‌ها ابلاغ شد که هر یک از این بخش‌ها باید وظایف خود را در این زمینه انجام دهند.

وی افزود: بنابراین دستورالعمل باید مالکان از افراد و مجریانی در گودبرداری‌ها استفاده کنند که دارای صلاحیت و تخصص باشند.

واهبی تصریح‌کرد: مشکلاتی که در زمینه گودبرداری‌ها در اهواز اتفاق می‌افتد بر اثر عدم به‌کارگیری افراد متخصص و آگاه به گودبرداری در انجام آن است.

وی عنوان‌کرد: در حال حاضر به این صورت است که با سازمان خدمات موتوری شهرداری قراردادی منعقد می‌شود و به صورت شبانه یکسری آدم‌های معمولی با بیل و لودر و کمپرسی اقدام به گودبرداری می‌کنند و به صورت ناگهانی اطراف ساختمان‌های مجاور خالی می‌شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ادامه‌داد: این گونه گودبرداری‌ها از لحاظ ایمنی بسیار خطرناک است و توصیه می‌کنم این کار غلط دیگر ادامه پیدا نکند. باید گودبرداری‌ها با بررسی‌های قبلی همراه باشد و باید شرایط وضعیت ساختمانی‌های مجاور قبل از گودبرداری‌ها مشخص و بررسی شود و پس از اعمال تمهیدات ایمنی، به گودبرداری اقدام کرد.

واهبی گفت: باید سازه نگهبان برای ساختمان‌های مجاور پیش‌بینی شود و گودبرداری نیز به صورت مرحله‌ای و در روز و با حضور مهندس ناظر صورت بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر این مسایل در گودبرداری رعایت نمی‌شود. متاسفانه هم اکنون پیمانکاران برای مصلحت خودش، اطراف خانه‌های مجاور را خالی می‌کند و تا به حال خدا رحم کرده که در اهواز اتفاق جانی در گودبرداری‌های غیراصولی نداشتیم و اتفاقات فقط در حد خسارت‌های مالی و ساختمانی بوده است. ما نگران هستیم که در این گودبرداری‌ها، یک روزی اتفاقات جانی رقم بخورد.

واهبی ادامه‌داد: ما به مهندسان ناظر تاکید می‌کنیم که حواسشان باشند تا گودبرداری‌های شبانه صورت نگیرد و حتما به مالکین تذکر دهند و حتی به مالکین هم تذکر می‌دهم که این کار غلط است و چه بسا ممکن است شاهد رسیدن صدماتی به ساختمان‌های مجاور و یا حتی تلفات جانی باشیم.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: وظیفه اصلی در گودبرداری‌ها بر عهده شهرداری است و نظارت را باید انجام دهد و در دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی نقش اصلی در گودبرداری‌ها به شهرداری داده شده است و باید یک نفر متخصص گودبرداری وجود داشته و موقع گودبرداری باید ناظر باشند.

وی ادامه‌داد: من حتی توصیه می‌کنم که مالکان خانه‌های مجاور اجازه دهند که مالکان یا سازندگانی که قصد گودبرداری دارند در سقف و خانه‌های مجاور داربست ببندد که برخی از صاحبان خانه‌های مجاور این اجازه را نمی‌دهند.

واهبی بیان‌کرد: گودبرداری‌هایی با عمق نیم متر به پایین ممکن است با خطراتی مواجه شود هرچه عمق گودبرداری‌ها بیشتر شود درصد خطرات و ریسک آن بالاتر می‌رود و ضرورت می‌یابد تا اصول ایمنی رعایت شود.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر ایجاد سازه نگهبان به صورت غلط اجرایی می‌شود و شبه سازه نگهبان است و به صورت فرمالیته ۲ تا تیرآهن به ساختمان مجاور نصب می‌کنند؛ در حالی که برای ایجاد سازه نگهبان باید محاسباتی انجام داد و باید تیرآهن‌های دوبل یا چوب‌هایی با قطر بالا استفاده کرد و شرایطی دارد که باید مالکان و سازندگان آن را رعایت کنند.

https://hoorkhabar.ir/6472کپی شد!
91
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.