ادامه کاوش آلمانی ها در جندی شاپور دزفول
هورنیوز – یعقوب زلقی افزود:در راستای کاوش هایی که در حال حاضر در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول در حال انجام است بزودی یک گروه کارشناس از آلمان برای انجام عملیات ژئوفیزیک به دزفول سفر خواهند کرد.
وی افزود: این اقدام برای مشخص شدن وضعیت لایه ها و یافته های باستان شناسی زیر زمینی در جندی شاپور انجام خواهد گرفت تا عملیات کاوش تسهیل شود.
زلقی افزود:با این عملیات کاوش ها با علم و آگاهی بیشتری انجام خواهد شد .
وی گفت:در حال حاضر پیگیری برای سفر این گروه کارشناسی از کشور آلمان به ایران در حال انجام است و پیش بینی می شود بزودی این گروه آلمانی با ورود به ایران در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول مستقر شوند.
وی همچنین از مستند سازی کلیه مراحل کاوش های در حال انجام در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول خبر داد و گفت:کلیه مراحل کاوش توسط میراث فرهنگی کشور مستند سازی شده و از زوایای مختلف کار کاوش ثبت و ضبط می شود.
زلقی به آماده سازی ۲۰ تابلوی راهنما برای معرفی مکان های تاریخی محوطه باستانی جندی شاپور با هماهنگی پایگاه جهانی چغازنبیل و اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اشاره کرد و گفت:با هماهنگی هایی که با اداره راه و شهرسازی صورت گرفته ۲۰ تابلو جهت معرفی و شناسایی مکان های تاریخی در نظر گرفته شده اند که۱۰ تابلو برای راهنمایی و هدایت گردشگران در نظر گرفته شده و ۱۰ تابلو نیز مکان های مختلف تاریخی را برای گردشگران معرفی خواهد کرد.
کاوش های باستانی شناسی در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول در راستای کنگره بین المللی جندی شاپور که قرار است سوم و چهارم اسفندماه در دزفول برگزار شود در حال انجام است.
نخستین کاوش باستان شناسان ایرانی در محوطه باستانی جندی شاپور دزفول از سوی پژوهشگاه باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اعزامی یک تیم باستان شناس به سرپرستی دکتر یوسف مرادی از ۱۸ دی آغاز شد.
شهر باستانی جندی شاپور با ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۲ کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی حدود ۱۸۰۰ سال پیش در این شهر که اکنون بقایایی از آن بر جا مانده است تاسیس شد.
دانشگاه جندی شاپور واقع در محوطه باستانی شهر جندی شاپور دزفول که اکنون تنها بقایایی از آن برجا مانده، نخستین مرکز علمی جهان در زمان ساسانیان بود که رشته های پزشکی، فلسفه و نجوم در آن تدریس می شد.
به گزارش ایرنا دانشگاه گندی شاپور در عصر خود معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته هایی چون پزشکی و نجوم در آن تدریس می شد.
آثار برجا مانده این شهر در ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۶ در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.