تیغ دو لبه سمن ها در خوزستان/ مشارکت اجتماعی یا نفوذ سیاسی مسأله اینست!

به گزارش هورنیوز در سال های گذشته لزوم مشارکت مردم درتصمیم گیری و تصمیم سازی های مسائل جامعه بیش از پیش احساس می شود. چراکه دخیل دانستن مردم در امور مهم باعث ایجاد حساسیت نسبت به امور و پیگیری های نتیجه بخش خواهد شد.

قدرت گرفتن سمن ها در مسائل اجتماعی، زیست محیطی و سلامت اگر در مجرا و مسیردرستی اجرایی شود قطعا باعث بروز نتایج مطلوبی خواهد شد.

اما نکته قابل تأمل نگاه سیاسی برخی دولتمردان به تشکیل سمن ها و استفاده ابزاری از چنین تشکل هایی برای دستیابی به برخی مقاصد است؛ امری که نه تنها باعث تضیف روحیه مشارکت مردم می شود بلکه آنها را نسبت به دولت بی اعتماد خواهد کرد.

در این میان ظرفیت های مردمی،اقتصادی و وجود قومیت های مختلف در خوزستان، آن را به یک استان استراتژیک تبدیل کرده که همین امر لزوم عملکرد دقیق و خارج از هرگونه منفعت طلبی را دو چندان می کند.

مهرداد شریف مخمل زاده مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در سال ۹۲ تعداد تشکل های مردم نهاد ثبت شده ۸۰ مورد بوده که اکنون تعداد سمن های ثبت شده در فرمانداری ها و استانداری به ۴۸۰ مورد رسیده است.

وی افزود: هم اکنون نیز ۱۸۰ درخواست جدید برای ثبت تشکل های مردم نهاد به استانداری ارائه شده که در حال بررسی هستند.
مخمل زاده افزایش تعداد سمن ها را از سیاست های دولت دانست و گفت: هدف از این کار افزایش مشارکت اجتماعی در خوزستان و زمینه سازی برای حضور اجتماعی و انجام فعالیت های فرهنگی اجتماعی، کوچک کردن دولت و واگذاری امور به مردم است.

همانطور که گفته شد تشکیل و توسعه سمن ها با هدف گسترش حس مشارکت و مسئولیت پذیری شهروندان امری مطلوب است اما انتظار می رود در چند ماهه باقی مانده تا انتخابات برخی جریانات با در اختیار داشتن منابع مالی و دولتی در صدد تبلیغات سیاسی نباشند.

https://hoorkhabar.ir/645085کپی شد!
136
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.