در خوزستان بحران داریم نه ستاد بحران/غفلت از حل مسئله ریزگردها مصداق بیتدبیری دولت است

به گزارش هورنیوز سه تن از نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی در ۲۴ ساعت گذشته درخصوص بحران ریزگردها و پیامدهای آن در استان اظهار نظر کرده اند.
در خوزستان بحران داریم نه ستاد بحران
جواد کاظم نسب نماینده مردم اهواز با بیان اینکه از همه مردم بهدلیل کمکاریها و غفلتهای روا شده از سوی مسؤولان به ویژه طی دو روز اخیر پوزش میطلبم، اظهار داشت: استان خوزستان در سایه مدیریت غلط منابع آبی، ادامه سیاست شکست خورده سدسازی و اصرار دولتها بر اجرای طرحهای غیرکارشناسی انتقال آب کرخه و کارون، حدود ۱۳ سال است که با پدیده شوم ریزگردها با منابع داخلی و خارجی مواجه است.
وی افزود: متاسفانه با وجود تاکید مقام معظم رهبری در بهمن سال ۹۳ و مطالبه نمایندگان استان در سه دوره اخیر هیچ اقدام مناسبی درخصوص رفع مشکل ریز گردها صورت نگرفته است.
کاظمنسب گفت: به دنبال تبعات ریزگردها هر سال شاهد ظهور و بروز پیامدهای خطرناک این پدیده مخرب از جمله قرار گرفتن خوزستان در جایگاه نخست داشتن بیشترین بیمار سرطانی و افزایش بیماریهای تنفسی هستیم.
وی ادامه داد: بدون تعارف باید قبول کنیم که در استان چیزی به نام مدیریت بحران نداریم، بلکه بحران مدیریت داریم البته وقتی صحبت از مدیریت بحران میشود منظور تنها ستاد بحران و مدیریت بحران استانداری نیست.
ریزگردها از مسأله اجتماعی به بحران سیاسی تبدیل شده است
حبیبالله کشتزر دیگر نماینده خوزستان در مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که مردم صبور خوزستان تا چه زمانی باید هزینه بیتوجهی و فراموشکاری مسؤولان را پرداخت کنند، خاطر نشان کرد: استهلاک و بحران در حوزههای درمان، آموزش، صنعت و… از فرآوردههای بیتوجهی مسؤولان نسبت به این فاجعه است.
وی گفت: موضوع گرد و خاک خوزستان از یک مساله اجتماعی به یک بحران سیاسی و ملی تبدیل شده است و موضوعات ملی نیازمند عزمی ملی و جهادی خواهد بود.
کشتزر در پایان افزود: اعتقاد دارم جلسه هیات وزیران در روزهایی که خوزستان درگیر بحران گرد و خاک است باید در اهواز تشکیل شود تا متولیان از نزدیک شاهد عمق و تاثیر این فاجعه بر زندگی مردم صبور خوزستان باشند.
غفلت از حل مسئله ریزگردها مصداق بیتدبیری دولت است
سیدراضی نوری نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با صحبتهایی مانند اینکه ریزگردها و منبع اصلی آن در خارج از کشور است نمیتوان این مردم را قانع کرد، گفت: بخشی از این گردوخاک که منطقه را تحت تاثیر قرار داده است منبع آن هورالعظیم است که میتوان با رهاسازی آب در داخل آن تاحد زیادی از این مشکل را حل کرد.
وی در خصوص ادعای مسئولان محیط زیست مبنی بر آبگیری ۶۳ درصدی تالاب هورالعظیم گفت: آنچه ما در حال حاضر مشاهده میکنیم ریزگردهایی است که از آن منطقه بلند میشود و این موضوع نشان میدهد هورالعظیم هنوز هم به رهاسازی آب بیشتری نیاز دارد و این درصد آب رهاسازی شده کافی نیست.
نوری گفت: دولت و مسئولان مربوطه برای مقابله با این پدیده گردوخاک باید وقت بیشتری بگذارند و غفلت دولت از این مسئله از بی تدبیری است.