ایستاده در غبار، غرق در بی تدبیری و تکرار تراژدی بحران در خوزستان

به گزارش هورنیوز از روز چهارشنبه اداره کل هواشناسی خوزستان درخصوص احتمال وقوع توفان خاک طی روزهای پنج شنبه و جمعه هشدار داده بود، اگرچه پنج شنبه با جوی تقریبا آرام سپری شد، اما در روز جمعه باد و خاک امان مردم را بُرید!

هوای آلوده ۶۶ برابری حد مجاز نفس ها را به شماره، چشم ها را سوزان و خاک شش های مردم را یکبار دیگر به کار انداخت. آسمان نیز رفته رفته از خاکستری به سیاه تغییر چهره داد.

تمام این مشکلات کم بود که به لطف مدیریت بحران تمام دستگاه های مربوطه آب، برق، اینترنت و خط های تلفن نیز در یک روز تعطیلِ پایان هفته بر مردمِ حبس شده در خانه ها قطع شد تا کلکسیون ارائه خدمت به مردم در استان تکمیل شود!

بازگویی بسیاری از مشکلات این استان مانند مشکل پانزده ساله ریزگردها، قطع مکرر آب و فرسودگی شبکه های انتقال برق در نظر برخی شهروندان به مسأله ای لوث تبدیل شده، شاید به همین جهت بود که در چنین شرایط حساسی مردم به جای آنکه خواستار حل مشکل ریزگردها، انتقاد از نمایندگان استان در مجلس و یا حتی گله از سفر استاندار و هیئت همراه به لهستان بجای حل مشکلات ریز و درشت استان داشته باشند تنها یک خواسته در جهت حفظ سلامتشان داشتند و آنکه روز شنبه مدارس تعطیل شوند!

بسیاری از والدین با بیان اینکه به علت قطع آب و ریزش خاک زیاد در مدارس و کلاس هاس درس، امکان برگزاری کلاس درس وجود نداشته و مشکلاتی برای دانش آموزان ایجاد می شود خواستار تصمیم مقتضی از سوی سازمان مدیریت بحران بودند.ضمن آنکه برخی دیگر نبود برق در روز جمعه را عاملی برای عدم آمادگی فرزندانشان برای انجام تکالیف درسی عنوان می کردند.

نکته قابل تأسف انتشار مکرر شایعات پیرامون تعطیلی مدارس و سپس تکذیب آن بود که همین امر باعث سردرگمی بسیاری از شهروندان شد. سرانجام باوجود تمام توجهیات مردم، اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان شرایط را برای روز شنبه عادی توصیف و تمام مدارس را دایر اعلام کرد.

صبح روز شنبه اما والدین و دانش آموزان با کلاس هایی خاک گرفته، تاریک و بدون آب مواجه شدند. و مدیران مدارسی که درِ گوشی والدین را تشویق به بردن فرزندانشان به منزل می کردند و تأکید بر این نکته که این مطلب را از زبان آنان نشنیده بپرندارند!

و این حال و روز شهر افسار گسیخته ای است که با یک توفان خاک به کلی از هم پاشیده شده است، توفانی که اگرچه سال هاست مانند خوره سلامت شهروندان را ذره ذره می خورد و مهم ترین تهدید کودکان امروز اهواز به شمار می رود؛ اما پیش از این نیز در شهر بارها خودنمایی کرده از همین رو انتشار می رود مسئولان و ادارات استان در طی سال های گذشته برای مقابله با آن به آمادگی دست پیدا کرده باشند.

بی شک مهم ترین بحران را می توان در مدیریت ضعیف اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان یافت که با اطلاع رسانی های ناکافی و دیر هنگام راه را برای ورود اخبار کذب و در نتیجه سردرگمی شهروندان فراهم کرد اما در کنار آن نمی توان از نقص مدیریت در سایر سازمان ها مانند آبفا، اداره توزیع برق، گاز، مخابرات و… چشم پوشید.

تا به امروز با بروز هر پدیده گرد و خاک، مردم نگران سلامت خود و راهی برای تنفس بودند اما گویا از این پس ذخیره آب مصرفی، شارژ وسایل برقی و… باید در کنار سایر دغدغه ها قرار گیرد.

نکته آخر آنکه در کشوری مانند ژاپن هرسال ده ها حادثه طبیعی مانند زلزله، سیل و سونامی خسارات سنگینی به کشور وارد و حتی گاهی یک شهر را با خاک یکسان می کند و در عرض مدت زمان کوتاهی شرایط به حالت عادی باز می گردد اما در استان خوزستان با وقوع یک توفان خاک وضعیت زندگی به کلی دگرگون شد. انتظار می رود دولت ها و نمایندگان مختلف استان خوزستان در مجلس، وقوع ریزگردها در خوزستان را تنها به چشم یک ظرفیت برای بیان سخنان تبلیغ آمیز خود استفاده نکنند و با بکارگیری مدیران شایسته و توانمند دست کم از عوارض پس از توفان جلوگیری کنند.

https://hoorkhabar.ir/644268کپی شد!
137
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.