قراردادن بلوک های بتنی درب مغازه ها غیرقانونی است/ پارکبانان هیچگونه مجوزی ندارند/ ضعف محسوسی در فضای تفریحی شهر اهواز داریم!

به گزارش هورنیوز این روزها شهرداری اهواز و عملکرد مدیرانش به دلیل برخی موارد که در مصاحبه ذیل آمده بیشتر مورد بررسی مردم و رسانه ها قرار گرفته و از آنجایی که اکثر اوقات خدمات شهری این شهر برای عوارض دهندگان شهر اهواز (نه حاشیه) با مشکل مواجه بوده، این انتظار میرود اعضای شورا و مدیران شهرداری به سوالات مردم و رسانه ها پاسخگو باشند. البته در شهرداری اهواز رسم عدم پاسخگویی برخی مدیران به اصحاب رسانه در حال عادت شدن است، گویی که تمام مدیریتشان بی عیب و نقص است و توسعه ی شهر اهواز بدون توقف در حال انجام!
در همین زمینه جانعلی خورشیدی رئیس کمیسیون خدمات شهری با حضور در این پایگاه خبری به برخی سوالات پاسخ داده و تعدادی دیگر را همصدا با مردم از شهرداری نارضایتی خود را اعلام داشته است.
*باتوجه به روزهای پایانی سال مشاهده میشود پیمانکاران مختلفی که تعداد آنها هم کم نیست سراسر شهر پخش شده و با تعویض، رنگ و… جداول، پیاده روها و… بودجه هنگفتی دریافت می کنند، و این درحالیست که برخی ساخت و سازها احتیاج به تعمیرات جزیی و اصلاح دارد. نظر خود و دوستان شما در شورا در این مورد چیست؟
ضمن تبریک بمناسبت فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر، باید گفت، بارها در شورای شهر درخصوص این هزینه ها و مدیریت آنها بحث شده است. برنامه اینست که جداول تخریب شده ترمیم شود اما ورودی ها، فلکه های شهر، پارک ها و محله هایی که در ایام نوروز میزبان گردشگران است باید جذابیت داشته باشند. از شهردار و معاون خدمات شهری و سایر سازمان ها به جهت آمادگی تشکر و تاکید می کنم تا هرچه سریعتر جلسه ای مشترک برای بررسی آخرین راهکارها تشکیل شود.
*برخی مغازه ها شهر اهواز پس از چند سال پرداخت عوارض دریک سالی نمی توانند پرداختی داشته باشند و شهرداری با نیوجرسی و کوپال ورودی آنها را مسدود می کند؛ اما نسبت به پرداخت عوارض در حاشیه شهر بی توجه است. حال سوال اینجاست که چرا چنین است و آیا اینکه این کار قانونی است؟
من به عنوان نماینده مردم اهواز در شورای شهر از مردم عاجرانه در خواست می کنم عوارض را پرداخت کنند چراکه از شورای سوم دولت جز در موارد خاص هیچ کمکی به شهرداری اهواز نکرده است. بنابراین دست شهرداری در جیب مردم است. اگر دولت، مردم و یا ۵ شرکت بزرگ ما در اهواز عوارض ندهند هیچ امری انجام نمی شود.
بنده با صراحت اعلام میکنم نصب نیوجرسی کاری کاملا اشتباه است از کارشناسان شهرداری هم سوال کردم و آنها نیز اعلام کردند که این عمل شهرداری محل قانونی ندارد اما این سهل الوصول ترین کار است.
ما باید موضوع چانه زنی و مذاکره را به سطح عالی برسانیم تا نیاز به نیوجرسی نداشته باشیم و از شهرداری خواهانم این حرکات را ادامه ندهد چراکه ضد فرهنگ است.
همچنین اضافه کنم، شرکت ها می گویند در تحریم هستیم و فروش نداریم و در پرداخت عوارض مشکل داریم. مغازه داری که می داند عوارضش باعث چرخه شهر می شود چرا عوارض پرداخت نمی کند؟ شک ندارم که به علت کاهش درآمد است و شهرداری و مردم باید به مذاکره بنشینند تا مردم هم توجیه شوند. لازم به توضیح است که این عوارض را شهرداری مصوب نکرده، بلکه توسط دستگاه نظارتی شورای شهر مصوب شده است.
*باتوجه به اینکه پارک های اهواز متعدد بوده و جوانان روزگاری نه چندان دور فضای با نشاط و خوبی داشتند، اما اکنون به جای گسترش شاهد کاهش آنها هستیم و تمام آنها برچیده شده اند. چرا شهرداری نسبت به آنها بی توجه بوده است؟ و اینکه چرا مدیران شهرداری مخصوصا در سه سال گذشته نتوانستند بخش خصوصی را برای راه اندازی به این مهم وارد نمایند؟
باید اعلام کنم ضعف خود را در فضای تفریحی مردم بصورت محسوس می بینیم. و تا به امروز هر سرمایه گذاری از خارج استان را برای راه اندازی آورده ایم پس از چند مدت و قبل از شروع کار از این شهر فرار کرده و دیگر جواب مارا هم نمی دهد! در داخل استان هم کمتر فردی حاضر به سرمایه گذاری است.
*چرا باتوجه به اینکه پارکبانی باعث از بین رفتن بیکاری و… می شود در شهر اهواز محقق نشده است؟
پارکبانان نه از شهرداری و نه از شورا مجوز ندارند و هرکس مجوز داده باید پاسخگوی مردم و رسانه ها باشد. شهرداری و شورا باید وارد کار شوند و پارکبانی ایجاد کنند چراکه نرخ بیکاری در شهر اهواز قابل تصور نیست. و واقعا قابل قبول نیست در یک شهر صنعتی بیکاری زیاد باشد. مردم از روستاهای اطراف به هوای اشتغال به اهواز می آیند اما کاری وجود ندارد. ایجاد پارکبانی می تواند درصدی از بیکاری را حل کند و باعث اطمینان خاطر صاحبان خودرو در شهر شود. و این را عرض کنم همان پارکبانان ایجاد شده تا به امروز حتی ریالی از درآمد خود را به شهرداری نداده اند.
*در تمام کلانشهرها المان هایی مانند مشاهیر، شعرا، شهدا و… وجود دارد اما در شهر اهواز المان ها متناسب با فرهنگ مردم نیست و بیشتر به حیوانات، کتری، قوری و… خاتمه پیدا می نماید نظر شما در این مورد چیست؟
شهرداری تندیس شهدای زیادی را ساخته است. از سویی دیگر اهواز پایتخت کتاب کشور هم بوده است. باید قبول کرد کار فرهنگی زیادی انجام نشده باید به استناد موارد خاصی که خوزستان دروازه تشیع است کار بیشتری شود و انتظار می رود در بودجه ۹۶ ایجاد تندیسی از اندیشمندان ایرانی، شعرا و نویسندگان بزرگ را در جای جای شهر ببینیم.
*در ۳ سال گذشته بحث های زیادی پیرامون بکارگیری مدیران شهرداری شده است، دلیل جا به جایی مدیرانی که در چندسال گذشته هم مدیر بوده اند و شهر تغییراتی را در آن حوزه ها نداشته است چیست؟ آیا با جا به جایی مدیریت آنها بهتر میشود و شهر پیشرفت می کند؟
قانون دست شورای شهر را درخصوص عزل و نصب های شهرداری بسته است. همکاران در شورای شهر هم درخصوص استیضاح شهردار تا کنون به نتیجه نرسیده اند، اما طرح سوال و تذکر معمولاً داده شده است. برای تکمیل عرض کنم که، در صحن شورا بازرسانی هم حضور داشتند که درخواست اصلاح قانون را داشتیم که اجازه دهند شوراهای شهر وقتی شهرداری قصد نصب معاونت و… را دارد نظارت کنند و در نهایت اجازه استیضاح آنها را داشته باشد، ولی اختیاراتی که امروز به شوراها دادند بسیار کم است و مطابق قانون اساسی نیست. شوراها به رشد و بالندگی رسیده اند از همین رو با افزایش اختیارات جایگاه خود را پیدا می کند.
به گزارش هورنیوز، برخی کم کاریها و بعضاً تخلفات در شهرداری انجام شده که می بایست شورا با اجرای قانون و فلسفه ی وجودی خود یعنی نظارت به مردم شهر ثابت کند که پای وعده های خود قبل از شروع انتخابات ایستاده و از حقوق آنها در مقابل شهرداری دفاع می نمایند. البته باتوجه به اینکه انتخابات شورای شهر در پیش است قطعاً شهروندان همه نظارت ها، چشم پوشی ها و… را خواهند دید و با چشمی باز منتخبان خود را به شورای پنجم می فرستند.