یک بدنساز خانم بازداشت شده
هورنیوز – فضای مجازی در بین ورزشکاران محبوبیت خاصی دارد. این روزها کمتر ورزشکاری را میتوان پیدا کرد که به حضور در این قبیل شبکههای مجازی علاقه نشان نداده و فعالیتهای روزانهاش را در معرض دید هوادارانش قرار ندهد.
اینکه استفاده از این شبکهها تا کنون چندین بار مشکلاتی از جنسهای مختلف برای ورزشکاران ایجاد کرده است، موضوعی است که پیش از این بارها به آن پرداخته شده است. اما این بار انتشار یک عکس کار را به بازداشت ورزشکار خانم کشاند.
فدراسیون بدنسازی بارها اعلام کرده بود که انتشار تصاویر بانوانی که در زمینه بدنسازی فعالیت میکنند، قانونی نیست و با آنها برخورد خواهد شد.
این بار یک بدنساز خانم بازداشت شده، ورزشکاری که هیچکدام از مسئولان فدراسیون و دیگر بانوان بدنساز کشورمان شناختی از او ندارند و حتی نامی هم از این ورزشکار به میان نیامده است. در این گزارش سعی میکنیم به جزییات بیشتری از این ماجرا بپردازیم.
از تذکر شفاهی تا ابطال کارت مربیگری
سخنگوی فدراسیون پرورش اندام و بدنسازی در گفتوگو با «قانون» مدعی شد این بانوی بدنساز که گویا بخش عمده فعالیتهایش در زمینه بدنسازی در یکی از کشورهای خارجی انجام شده است، به دلیل انتشار عکسی نیمه عریان در صفحه مجازیاش بازداشت شده است .
رضا سلطانینژاد، درباره این اتفاق به «قانون» گفت:« چندی پیش خبری به دست ما رسید که در آن آمده بود یکی از بانوان رشته بدنسازی که گویا مربی این رشته بوده است، از سوی مراجع قانونی کشور بازداشت شده است.
ما هم اطلاع دقیقی از نام و نشان این ورزشکار در اختیار نداریم اما به نظر میرسد وی در ایران حضور دائمی نداشته و در رفت و آمد بوده است.
موضوع مهمی که باید به آن اشاره کنم، این است که این ورزشکار در زمره ورزشکاران و مربیان فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران نبوده و کارت مربیگری او از سوی فدراسیون صادر نشده است زیرا اگر اینطور بود، اطلاعات دقیق او را در اختیار داشتیم و نامه یا اخطاری را از مراجع قانونی دریافت کرده بودیم». سخنگوی فدراسیون بدنسازی درباره انتشار برخی تصاویر بانوان ورزشکار این رشته که در شبکههای مجازی منتشر میشود، معتقد است که این رخدادها حاصل فرهنگ اشتباهی است که رایج شده است.
سلطانینژاد در این باره عنوان کرد:« متاسفانه مدتی بود که برخی از مربیان بدنسازی اقدام به انتشار تصاویری از خود در صفحههای مجازیشان میکردند که به هیچ عنوان در چارچوب موازین اسلامی و در شان یک بانوی ورزشکار مسلمان و ایرانی نبود.
البته فدراسیون از همان روزهای ابتدایی که با این موضوع مواجه شد، ورزشکارانی که مرتکب این خطا شده بودند را فراخواند و تذکرات لازم را به آنها داد. به اعتقاد من این قبیل رفتارها بیش از هر چیز حاصل ناآگاهی این افراد بوده است».
سلطانینژاد از روند برخورد فدراسیون در ادامه چنین رفتارهایی صحبت کرد و گفت:« ما در مرحله اول با فراخواندن این ورزشکاران به فدراسیون در حضور نماینده حراست وزارت ورزش به آنها تذکر شفاهی میدهیم و در صورت ادامه روندشان کمیته انضباطی تشکیل خواهیم داد و در این باره تصمیمگیری میکنیم. آخرین اقدام فدراسیون به این نفرات، ابطال کارت مربیگریشان خواهد بود».
فعالیت بانوان بدنساز محدود به آموزش
سخنگوی فدراسیون بدنسازی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیتهای این فدراسیون در زمینه بانوان، بحث آموزش است، میگوید: « به دلیل موازین و چارچوبهایی که در کشور ما و در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، بیشک ما هم مانند هر کشور مسلمان دیگری شرایط حضور ورزشکارانمان در مسابقات بینالمللی را نداریم و از آنجایی که ۹۰ درصد سالنهای بدنسازی ایران در نوبت صبح اختصاص به بانوان دارد، موظف هستیم در بحث آموزش، بانوان بدنسازمان را تربیت کنیم.
اما شرایط این را نداریم که این ورزشکاران در بخش قهرمانی و مسابقات حضور داشته باشند».
سلطانینژاد از اتفاقی در همین ارتباط خبر داد و عنوان کرد: «چندی قبل یکی از بانوانی که از فدراسیون کارت مربیگری بدنسازی اخذ کرده بود، تصمیم به شرکت در مسابقاتی بینالمللی در کشور روسیه داشت که ما به محض اطلاع از این موضوع با وی برخورد کردیم و به او هشدار دادیم.
بانوانی که در ایران فعالیت میکنند باید به موازین و چارچوبهای کشورشان پایبند باشند، در غیر این صورت نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند».
سلطانینژاد معتقد است مربیان بدنساز خانم برای تبلیغ کار خود راهکارهای بسیار مناسبتری از انتشار تصاویر نیمهعریان خود دارند. او در این زمینه گفت:« اکثر خانمهای بدنساز کشور، مدیریت سالنهای بدنسازی را بر عهده دارند. آنها میتوانند سالنهای ورزشی و تجهیزات بدنسازی خود را در صفحات مجازی و پایگاههای تبلیغاتی تبلیغ کنند. بیشک این روش مناسبتری است».
انتشار این تصاویر اشاعه فحشاست!
از صحبتهای سخنگوی فدراسیون بدنسازی اینطور برآورد میشود که با بانوان بدنسازی که تصویرشان را در فضای مجازی منتشر میکنند، به شدت برخورد خواهد شد. اما این اقدام قانونی است؟ و فدراسیون اجازه چنین برخوردی را دارد؟ عبدالصمد خرمشاهی، کارشناس حقوقی در این باره به «قانون» گفت: «این موضوع در صلاحیت و جزو اختیارات فدراسیون است و کمیته انضباطی میتواند به رفتار افراد در فضای مجازی بپردازد.
فدراسیون میتواند مجوز فعالیت این بانوان را باطل کند ولی براساس آییننامه باید بررسی شود که اقدامات فدراسیون قابل اعتراض در مراجع بالاتر هست یا خیر».
او درباره قانونی بودن تصمیم فدراسیون برای باطل کردن کارت مربیگری گفت: «به نظر میرسد در وهله اول تصمیمات فدراسیون قانونی است و مرجع دیگری نمیتواند در این زمینه تصمیمگیری کند البته اگر عناوین مجرمانه وجود داشته باشد، سایر مراجع هم در این زمینه میتوانند تصمیم بگیرند».
خرمشاهی درباره احتمال برخورد فدراسیون بدنسازی با سایر بانوانی که مجوز ندارند و در این زمینه فعالیت میکنند، عنوان کرد:« فدراسیون فقط میتواند با آنهایی که قرارداد یا تعهدی دارند، برخورد کند. درغیر این صورت نمیتواند با سایر بانوانی که تصویرشان را در باشگاه بدنسازی منتشر میکنند، برخورد کند.
این وظیفه دادستانی و مقامات قضایی است و هیچ ارتباطی به فدراسیون نمیتواند داشته باشد».
این کارشناس حقوقی درباره روشهای تبلیغ مربیان بدنسازی بانوان در شبکههای مجازی گفت: «تبلیغ باید در چارچوب قوانین باشد؛ در غیر این صورت اشاعه فحشا محسوب میشود و میتوان با این ورزشکاران برخورد کرد. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که صرفا صدور مجوز فعالیت در بدنسازی دلیل نمیشود که به طرق مختلف، تبلیغاتی انجام شود که با شئونات اسلامی و قوانین مرتبط از جمله قانون مجازات اسلامی در تغایر باشد».
به دنبال تبلیغات خلاقانهتر
به هر ترتیب بازداشت یکی از بانوان فعال در زمینه بدنسازی نشان داد که فدراسیون در این زمینه تصمیمات جدی و قاطعی گرفته است.
بیشتر بانوان فعال در زمینه بدنسازی این روزها تصاویر خود را از شبکههای اجتماعی حذف کردهاند و به نظر میرسد به دنبال راهحل بهتری برای تبلیغ باشگاههایشان هستند. باید دید آنها در این زمینه تا چه اندازه موفق خواهند بود.