شیرینی با طعم گل های توهم زا!

هورنیوز تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در کشور ما از سرعت پیدا کردن روش ها و راهکارهای درمانی برای اعتیاد همواره پیشی می گیرد و اگر زمانی انواع مواد مخدر در بازار، به تعداد انگشتان دست می رسید اما این روزها تنوع این مواد به حدی است که هر فرد با هر قدرت مالی توانایی تهی ارزان و آسان این مواد را دارد.

صنعتی شدن مواد مخدر بعد از رویکرد سنتی، بیشترین لطمه را به سلامت کشور وارد ساخت و با وارد شدن مواد مخدر صنعتی و آزمایشگاهی شدن ساخت آن در کارگاه های زیرزمینی داخلی، نمک بر زخم این درد کهنه پاشید و هروز جامعه بیشتری را درگیر و مبتلای خود کرد.

مواد صنعتی با جذب زنان به عنوان نیمی از جمعیت یک جامعه، اعتیاد را به سمت زنانه شدن نیز پیش برد اما این قصه همیشگی و پردرد به همین جا ختم نشد و این روزها ماری جوانا و گل و اقسام دیگر مواد مخدر که استفاده از آن کمترین زمان و ابزار را می طلبد، به سرعت جایگزین آمفتامین ها یا همان شیشه شده است.

پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه طی پنج سال گذشته در سطح دنیا بیش از ۴۵۰ نوع مواد مخدر شناسایی شده است، اضافه کرد: خوشبختانه در حال حاضر در کشور همچنان استفاده از مواد مخدر سنتی و آمفتامین‌ها مورد توجه بوده است و کمتر به دیگر انواع مواد مخدر روی آورده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته استفاده از کتامین و ناس در برخی از استان‌های کشور مشاهده شده است، افزود: کتامین به دنبال فرهنگسازی غلط و به دلیل استفاده در اتاق‌های عمل مورد توجه قرار گرفته است.

معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدرهمچنین به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سمت آمفتامین‌ها به سمت ماری جوانا و گل اشاره کرد و گفت: تبلیغات زیادی در این زمینه در حال انجام است و باید به این مهم توجه داشته باشیم چراکه این موضوع به مرز هشدار رسیده است.

احساس سرخوشی، شاید بیشترین دلیل استفاده جوانان از گل یا ماری جوآنا در کشور ماست به طوریکه برخی کارشناسان این حوزه اعتقاد دارند، ماده مخدر گل همان ماری جوآنا است که برای تغییر نگرش مصرف کنندگان و انحراف افکار، با تغییر نام به ایران وارد و مصرف می شود.

متاسفانه این ماده توسط خانم ها نیز استفاده می شود و دلیل اصلی اش همان طرز فکر اشتباه درباره شادی زا بودن این مواد است. مصرف کنندگان این ماده باید بدانند این شادی ظرف مدت کوتاهی به افسردگی و انزوا تبدیل خواهد شد.

بعضی ها آن را به شکل تنباکو در قلیان می کشند، برخی دیگر داخل سیگار، یک عده ای هم با آن شیرینی درست می کنند و به فروش می رسانند. این شیرینی ها که به معجون زابلی، معجون بیرجندی و معجون بمب خنده معروف هستند همان سرخوشی کاذب را به مصرف کننده می دهد.

اما جای تاسف آنجاست که ماده گل، به اندازه ای در بین جوانام صرف کننده مورد استقبال قرار گرفته است که دامنه تولید آن از خارج کشور به داخل منتقل شده است و این شیرینی هایی که از آن به عنوان مواد حاوی، گل نام برده میشود، همه جا تولید می شوند و متاسفانه مرکز تولیدش هم یکی از شهرهای مرکزی است.

رضا یکی از مصرف کننده این ماده بوده است که در این زمینه می گوید: ۱۸ سالم بود که یک روز با دوستانم در پارک نشسته بودیم. یکی از آنها یک نخ سیگار درآورد و شروع کرد به کشیدن، قبل از آن هم سیگار کشیده بودم اما بوی سیگاری که آن روز در دست دوستم بود فرق داشت. بوی عدس سوخته می داد. هر نفر یک پک زد و نوبت به من رسید. شناختی از حشیش نداشتم. من هم یک پک زدم. دفعه اول بوی تندشتوی گلویم زد و به سفره افتادم اما بعد از آن بقدری همراه با دوستانم به همه چیز خندیدیم که سرفه از یادم رفت.

آنقدر خنده ام زیاد بود که نمی توانستم حرف بزنم. کلمات را از یاد برده بودم و فقط می خندیدم. این تجربه روز اول بود اما بعدا اتفاقات دیگری برایم رخ داد. در خانه که سیگاری می کشیدم احساس می کردم وسایل خانه از سر جایشان بلند می شوند و روی هوا حرکت می کنند. دوستانم را شبیه حیوان می دیدم و از خنده غش می کردم.

البته این خنده ها، خیلی زیاد نبود، بعد از آن از نظر روانی به این ماده کاملا وابسته شدم. اگر یک روز حشیش به من نمی رسید اعصابم به هم می ریخت و پرخاشگر می شدم.

متاسفانه روند استفاده از گل در ایران به مرز هشدار رسیده است و این یعنی، کتامین ها، بیش از آنکه مسئولان مربوطه در کشور ما فکرش را می کردند در بین مصرف کنندگان آمفتامین ها جا باز کرده است.

https://hoorkhabar.ir/643639کپی شد!
106
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.