توهین به شأن شهروندان اهوازی در پی اجرای اشتباه یک قانون/ شهردار پاسخگو باشد
به گزارش هورنیوز این روزها بیشتر از هرزمان دیگر بلوک های سیمانی شهرداری جلوی مغازه های شهر اهواز دیده می شود تا تهدیدی باشد نسبت به پرداخت عوارض. در شرایطی که رکود اقتصادی کسب و کار تا کوچکترین واحدهای صنفی در کشور را در برگرفته است، برخی رفتارها و اقدامات سلبی سازمانهایی چون شهرداری با هدف وصول مطالبات، این شرایط را برای صاحبان کسب و کارها و فعالان اقتصادی تحملناپذیرتر ساخته است.
نکته قابل تأمل آنست که این اقدام گسترده شهرداری بیش از آنکه به یک تسویه حساب با مغازه داران شباهت داشته باشد نوعی دهن کجی به حقوق شهروندان تلقی می شود چراکه باعث بروز مشکلات بسیار از جمله سدمعبر شده است.
ایجاد منظری زشت در شهر توسط بلوک های سیمانی را قبول داریم
عاشور سواری عضو شورای شهر اهواز در واکنش به این اقدام شهرداری اظهار داشت: شهر موجودی زنده است که برای پویایی به همکاری تمام اقشار نیازمند است.
وی در پاسخ به این پرسش که اقدام شهرداری باعث ایجاد مشکل تردد برای همشهریان می شود، افزود: اینگونه اقدامات در همه شهرها حتی کلانشهر تهران نیز دیده می شود.
سواری تصریح کرد: شورای شهر لایحه ای به نام لایحه خوش حسابی را تصویب کرده که برمبنای آن شهروندان با پرداخت عوارض در بهمن ماه ۱۵درصد و در اسفندماه از ۱۲درصد بخشودگی بهره مند می شوند.
وی با قبول این امر که گذاشتن بلوک های سیمانی باعث ایجاد منظری زشت در شهر می شود، ادامه داد: اگرچه می پذیریم که این امر ناخوشایند است اما شهرداری برای دریافت عوارض مجبور به این اقدام است.
اقدام شهرداری در شأن شهروندان نیست
حسین حیدری دیگر عضو شورای شهر اهواز با اشاره به اینکه این اقدام را در شأن شهروندان نمی دانیم، اظهار داشت: به شهرداری توصیه کردیم که پیش از قرار دادن بلوک های سیمانی چندین نوبت به بدهکاران اخطار دهد.
وی با بیان اینکه شورا نظارت و در هرجا اشکالی دید تذکر می دهد، گفت: در این مورد بارها در صحن شورا تذکر داده ایم که شهرداری باید شأن شهروندان را رعایت کند.
تعرض به حقوق مردم توسط شهرداری برای اعمال قانون
طبق قانون نیز اشغال و مسدود کردن معابر به هرصورت و آنچه به عنوان سد معبر، مطرح میشود، به لحاظ قانونی عملی مجرمانه بوده و مرتکب این عمل مستجب مجازات است چرا که معابر عمومی متعلق به عموم شهروندان است و کسی حق ندارد تحت هر شرایط و نامی معابر را مسدود کند.
پرداخت عوارض منجربه انجام طرح های عمرانی در شهر می شود وهرکس با پرداخت عوارض در حقیقت به خود خدمت می نماید.
یکی از مغازه داران در همین خصوص به هورنیوز گفت: به عنوان یک کاسب سال هاست که به شهرداری عوارض پرداخت می کنیم اما در قبال آن چه خدماتی دریافت کرده ایم؟ بیشتر درآمدهای شهرداری که از مغازه دارانی امثال ما جمع آوری می شود در مناطق حاشیه شهر هزینه می شود.
بی شک پرداخت عوارض لازمه رشد و توسعه همه جانبه هر شهری است اما نکته مهم آنست که شهرداری اهواز طی سال های گذشته به جزء برخی اقدامات قهری، چه اقدامی در جهت فرهنگ سازی کرده است؟
در پایان این سوال باقیست که چرا با اینکه سالها مردم اهواز با پرداخت عوارض در ارائه خدمات به توسعه شهر به شهرداری کمک کرده، و باتوجه به اینکه وضعیت اقتصادی مناسبی بر بازار حاکم نیست در صورت عدم پرداخت چند ماه عوارض اقدام گذاشتن مانع (نیوجرسی) می کنید؛ در صورتیکه در حاشیه های شهر اهواز با اینکه هیچگونه عوارضی پرداخت نمی شود از پرداختی های شهر در آن مناطق هزینه می کنید؟! البته این رسانه خدمات به مردم محروم حاشیه و دریافت عوارض از شهروندان اهوازی را نفی نمی کند و خواهان توسعه و رشد محلهای مذکور است، ولی شهردار بایستی در خصوص این دوگانگی پاسخگو باشد.