جای خالی بومگردی در استان مضیف و سیاه چادر/حرکت پرشتاب میراث فرهنگی به سمت پرتگاه سقوط آثار فرهنگی خوزستان

به گزارش هورنیوز تابستان هایش خرماپزان است همان گرمایی که خارک را به محبوب ترین محصول جنوب تبدیل می کند، زمستان هایش اما ناخواسته بوی بهار را تداعی می کند و با هر وزش بادش رایحه مرکبات دزفول را به مشام می رساند!

خوزستان، استان رنگارنگی که از سرخی خورشید داغ تا سپیدی برف، از خاک حاصلخیز تا آبی نیلگون دریا، از لنج های ماهی گیری مردان جنوب تا بازی دختران رنگین پوش بختیار هرکدام جاذبه ای تمام عیار است. همان استانی که جدا از تاریخ چند هزار ساله و فرهنگ غنی اقوام گوناگون، آثار هشت سال جنگ ویرانگرش نیز به یک جاذبه گردشگری و مذهبی تبدیل شده است.

این روزها مفهوم گردشگری برای بسیاری از توریست های داخل و خارج کشور تنها بازدید صرف از مجتمع های تجاری، مراکز خرید و اقامت در هتل های چندین ستاره نیست .

گردشگران در سفر به کشورهای گوناگون از جمله ایران به دنبال مکان هایی هستند تا در آنها بیش از هرجای دیگر با فرهنگ، سنت، عقیده و شیوه زندگی مردمان بومی آشنا شوند و همین امر برای آنها جذابیت ایجاد می کند از همین رو تعدادی از استان های کشور با درک این امر مهم زمینه حضور بیشتر گردشگران را فراهم کرده اند.

یکی از استان های موفق در زمینه ارائه فرهنگ درست و بومی مردم به گردشگران، کرمان است. گفته می شود این استان با راه اندازی ۱۰۱ اقامتگاه بومگردی در رتبه دم کشوری قرار دارد. صاحبان یکی از همین اقامتگاه های بومگردی اظهار داشت: از اداره کل میراث فرهنگی کرمان وام ۵۰ میلیون تومانی با سود ۵درصد برای احیای یک خانه قدیمی گرفتیم و در این راه اداره میراث بسیار با ما همکاری کرد.

مقایسه عملکرد اداره میراث فرهنگی استان خوزستان با برخی استان های موفق همچون کرمان و اصفهان گویای واقعیتی تلخ از جنس بی دغدغگی، عدم تخصص لازم و عدم همکاری با انجمن های دخیل در این امر است.

آثار باستانی و تاریخی استان خوزستان همچون چغازنیبل، سنگ نگاره های ایلامی ایذه، سازه های آبی تاریخی شوشتر، نقش برجسته شماره دو، کول فرح باستانی، خانه ها و آثار باستانی شهر اهواز هرکدام در اثر بی مهری مسئولان روز به روز درحال تخریب و نابودی هستند.

روند ثبت آثار کند اما روند تخریب سریع است

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان به خبرنگار مهر گفت: روند ثبت بناها در اهواز با کندی مواجه است و لی در عوض تخریب بناهایی که پیش از این ثبت بوده مانند بالکن مهدیان و کارخانه ریسندگی و بافندگی و یا بناهایی که از فهرست آثار ملی خارج می شوند، با سرعت پیش می رود.

وی با بیان اینکه منزل نفیسی، منزل و مغازه قزل باش، مغازه و منزل منشی زاده، پل صالح آباد، مسجد آقاسید علی با مشکلات مشابه دیگر بناها مواجه هستند گفت: در ماههای گذشته بناهای مهمی در خیابان های خسروی، نطامی، فردوسی، حافظ، سعدی، طالقانی، عامری و… تخریب شده است.

گهستونی افزود: در اهواز صدها بنای با ارزش معماری و مکان مهم وجود دارد که لازم است پس از بررسی های لازم ثبت ملی آنها در دستور کار قرار بگیرد.

ظرفیت ها و جاذبه های تاریخی، مذهبی، طبیعی، اقوام، آب و هوایی، غذایی و… استان خوزستان به اندازه ای گسترده ومتنوع است که می توان آن را به یک ایران کوچک تشبیه کرد. حال سؤال اساسی آنجاست که آیا مضیف های قوم عرب و یا سیاه چادرهای قوم بختیار قابلیت تبدیل شدن به بومگردهای استان خوزستان را ندارند؟

چرا اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان در قبال انتقادات به حق رسانه و خواسته های دوستداران و فعالان حوزه گردشگری سکوت کرده و موجبات عقب ماندگی این صنعت در استان را تسهیل می بخشد؟

https://hoorkhabar.ir/642884کپی شد!
566
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.