تصمیم گیران کشور نگاه سیاسی به موضوع آب دارند/ ۱۲ طرح انتقال آب از خوزستان در حال اجرا و مطالعه است

به گزارش هورنیوز ؛ صبح امروز برنامه تلویزیونی مسیر فردا با حضور همایون یوسفی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی، پیرامون بحث انتقال آب از شبکه خوزستان روی آنتن رفت.

یوسفی در این برنامه اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات جهان در قرن ۲۱ مطمئنا موضوع کمبود آب است که در مناطق خشک و نیمه خشکی همچون خاورمیانه این موضوع شدیدتر خواهد بود.
وی افزود: انتقال آب از استان خوزستان در سال ۱۳۴۱ با پروژه تونل کوهرنگ ۱ آغاز شده است و اکنون نیز با احتساب پروژه های فعلی حدوداً یک و نیم میلیارد متر مکعب در سال آب از این استان به نواحی مختلف کشور مانند اصفهان،مرکزی و قم منتقل می شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس خاطرنشان کرد: طرح تونل کوهرنگ ۳ که حدود ۲۰ سال پیش اجرا شده و اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، قرار است حدود ۲۵۰ متر مکعب از سرشاخه های کارون آب رو به دیگر استانها منتقل کند.

یوسفی با اشاره به تونل بهشت آباد، اظهار کرد: از آنجایی که طرح تونل بهشت آباد که هنوز اجرایی نشده کاملاً غیر کارشناسی است، اما حدود یک میلیارد متر مکعب در سال را برای انتقال از این حوزه در نظر گرفتند.
وی تصریح کرد: از این یک میلیارد متر مکعب با پیگیری هایی که انجام شد، مقرر گردید مصارف غیر آشامیدنی از طرح تونل بهشت آباد کسر شود و به این ترتیب در هشتمین جلسه شورای عالی آب کشور مصوب شد که مصارف صنعتی از طرح بهشت آباد، کم شده و به چیزی حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب کاهش پیدا کند.

همایون یوسفی در ادامه با اشاره به طرح تونل بهشت آباد، تصریح کرد: این طرح دو مشکل دارد، یک اینکه قابلیت افزایش تا ۵ میلیون متر مکعب را دارد که اثراتی بسیار مخرب را بر استانهای چهارمحال بختیاری و خوزستان را به همراه خواهد داشت و دیگری انتقال به وسیله تونل است.

این نماینده مجلس گفت: با پیگیری های که انجام شده قرار است انتقال آب در این طرح از تونل به انتقال لوله ای و با پمپاژ آب تبدیل شود که البته این موضوع نیز برای ما قابل قبول نیست به این دلیل که این انتقال لوله ای هم قابل افزایش هست.

وی اظهار داشت: در خوزستان حدود ۳ میلیون متر مکعب زمین قابل کشت داریم و آب به این اندازه نداریم که بخواهیم انتقال آب صورت گیرد انتقال آب باعث می شود که آورده کارون کمتر شده و کیفیت آب پایین آمده که در نتیجه شوری آب حاصل از این فرآیند زمین های کشاورزی خوزستان را از بین می برد.

همایون یوسفی گفت: جنبه دیگر انتقال آب، از بین رفتن تالاب ها و محیط زیست است که بدون شک یکی از علل مهم ریزگرد ها کمبود آب و خشکی تالابها می باشد.

یوسفی تصریح کرد: متاسفانه در سطح بدنه تصمیم گیری کشور نگاه کارشناسی نسبت به موضوع آب وجود ندارد و نگاه های سیاسی و منطقه ای در تصمیم گیری بیشتر به چشم می‌خورد به صورتی که در این طرح نگاه به آینده و تضمین آینده استانهای مقصد لحاظ شده ولی نگاه به آینده استانهای مبدأ و مشکلات زیست محیطی لحاظ نشده هست.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون عنوان کرد: سالیان قبل بسیاری در بدنه تصمیم گیری دولت، در بحث سدسازی ها تاکید زیادی داشتند اما اکنون مشخص شده که خیلی از سدسازی های کشور کارشناسی نبوده و بخش عمده ای از عوارض زیست محیطی فعلی مربوط به این سدسازی های غیر کارشناسی است.

وی افزود: متاسفانه همان بدنه که این گونه از سدسازی ها حمایت میکردند در حاضر در مورد انتقال آب نیز همان تاکیدات را می کنند.

یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ طرح انتقال آب از خوزستان در حال اجرا و مطالعه است، تصریح کرد: مبنای محاسبه انتقال آب غیر کارشناسی و یک مبنای کاملا غیرمنصفانه و سیاسی بوده است، به طور مثال در این طرح تغییرات اقلیم و کاهش میزان بارش آسمانی محاسبه نشده است.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: انتقال آب باعث ایجاد مشکل در سطح ملی نیز خواهد شد زیرا خوزستان قطب اصلی انرژی برق آبی کشور است و تقریباً یک سوم انرژی برق آبی کشور از خوزستان تامین میشود اما با انتقال آب این انرژی برق با کاهش روبه رو خواهد شد و سالیانه حدود ۴۰۰ میلیارد تومان ضرر اقتصادی به کشور وارد میکند.

وی به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری نیز اشاره کرده تصریح کرد: به علت کمبود آب وزارت نیرو از اعطای مجوز برای ۱۲۰ هکتار (یک سوم) از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خودداری میکند که نشان میدهد وزارت نیرو نیز این کم آبی رو قبول داشته و می داند که آب اضافی در خوزستان وجود ندارد.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در پایان گفت: با توجه به اینکه هر پروژه ای در کشور مجوز محیط زیست داشته باشند و مطمئن هستم این طرح ها دارای مجوز محیط زیست نمی باشند، به همین دلیل نامه ای به سازمان محیط زیست نوشته ایم و خواستار تعطیلی ۱۲ طرح انتقال آب از خوزستان شدیم.

https://hoorkhabar.ir/641897کپی شد!
273
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.