۱۵۰روزهوای ناسالم در اهواز

هورنیوز – کار‌شناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارکرد: در ۹ ماهه امسال چهار روز هوا در شرایط پاک، ۱۱۱ روز در شرایط سالم، ۱۰۶ روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس، ۴۴ روز در شرایط ناسالم برای همه گروه ها و ۱۱ روز در شرایط خطرناک بوده است.

علیرضا آذریان با بیان اینکه در سه ماهه پائیز امسال اهواز هوای پاک نداشته ، افزود: در این مدت هشت روز هوا در شرایط سالم، ۴۸ روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس، ۲۸ روز در شرایط ناسالم برای تمام گروه ها و ۶ روز در شرایط خطرناک بوده است.

وی اضافه کرد: در سال ۹۴ نیز هوای اهواز ۱۰ روز شرایط پاک، ۱۹۸ روز در شرایط سالم، ۱۳۹ روز در شرایط ناسالم، یک روز در شرایط بسیار ناسالم و ۱۷ روز در شرایط خطرناک بوده است.

آذریان اظهار کرد: مقایسه روزهای آلوده از سال ۹۰ تا کنون نشان می دهد که روند نزولی داشته و روزهای خطرناک کمتر شده است.

این کارشناس همچنین توضیح داد: هر کدام از آلاینده ها که حجم و روزهای بیشتری را به خود اختصاص دهد، آلودگی مسئول (آلودگی غالب) نامیده می شود و در اهواز، ‘غبار’ آلودگی مسئول به شمار می آید.

وی افزود: غبار شامل ۲ گروه است؛ ذرات با اندازه ۱۰ میکرون (PM10) و ذرات با اندازه ۲٫۵ میکرون (PM2.5) که PM2.5 به دلیل حجم بسیار کوچک خطرناک تر و ماندگاری آنها در هوا بیشتر است.

آذریان اضافه کرد: در گذشته دستگاه های سنجش آلودگی هوا در استان تنها می توانستند PM10 را اندازه گیری کنند اما در یکی دو سال گذشته تعدادی از ایستگاه های پایش هوا به آنالیزورهای PM2.5 نیز مجهز شده اند بنابراین در این ۲ سال با دقت بیشتری می توانیم آلودگی هوا را اندازه گیری کنیم.

وی گفت: منشاء PM2.5 را اغلب صنعت می دانند اما در خوزستان به دلیل شرایط ویژه و ارتباطی که بین میزان PM10 و PM2.5 وجود دارد، به نظر می آید که منشاء PM2.5 نیز غبار است و در روزهایی که گرد و خاکی نیست می تواند ناشی از عملکرد صنایع و خودروها باشد اما باید درباره این ذرات بررسی بیشتری صورت گیرد.

آذریان ادامه داد: در خوزستان ۲۱ ایستگاه سنجش هوا وجود دارد که حدود هشت ایستگاه، امکان پایش PM2.5 را دارند.

*باران هوا را پاک نکرد

در روزهای اخیر هوای اهواز حتی در روزهای بارانی نیز در شرایط ناسالم بوده است.

آذریان در این باره گفت: آلودگی هوا تابع یکسری جریان های افقی و عمودی در جو است؛ از سوی دیگر در زمانی که هوا ابری است شرایط ایستایی ایجاد می شود و غبار در یک جا متمرکز می شود.

وی تاکید کرد: آزمایش هایی که درباره آب باران انجام شده، مورد خاصی را نشان نمی دهد و باران اسیدی نبوده است.

آذریان افزود: در خوزستان به دلیل تنوع آلاینده ها، پدیده تجمعی بوجود می آید به این معنی که آلودگی هایی همچون گرد و غبار، صنایع و خودروها اثر یکدیگر را تشدید می کنند.

به گفته وی، در خوزستان نسبت آلودگی گرد و غبار و صنایع نزدیک به هم است به طوری که به سختی می توان سهم هر کدام را از هم جدا کرد بنابراین باید در کنار هم بررسی شوند.

بر اساس این گزارش، وقوع پدیده گرد و غبار در خوزستان از سال ۸۰ در شهرستان های آبادان، خرمشهر و شادگان آغاز شد. این پدیده بعد از چهار سال تمام شهرهای خوزستان، پس از هفت سال پنج استان و در حال حاضر ۲۱ استان کشور را درگیر کرده و به یک معضل ملی تبدیل شده است.

از سوی دیگر اهواز، شهری به شدت صنعتی است و مطالعات طرح جامع آلودگی هوای این شهر نشان می دهد که سهم صنایع در آلودگی هوای این شهر ۶۵ درصد و در مجموع ۵۶ درصد از آلودگی اهواز ناشی از صنایع نفت است.

اهواز از سال ۹۰ تا کنون ۲ بار به عنوان آلوده ترین شهر جهان از سوی سازمان جهانی بهداشت معرفی شده است.

https://hoorkhabar.ir/641566کپی شد!
110
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.