مناظره داغ شریعتمداری و کواکبیان

هورنیوز– مدیر مسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه برجام خسارت محض است، گفت: درباره فرار بیش از ۶۰ نفر از روزنامه‌نگاران مدعی اصلاحات، وزیر و معاونان دولت اصلاحات و فعالیت‌ آنان در VOA و BBC باید پاسخ داده شود.

برنامه «متن و حاشیه» با حضور حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان و مصطفی کواکبیان نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی از شبکه ۳ سیما روی آنتن رفت.

شریعتمداری در ابتدای این مناظره در پاسخ به سؤالی درباره نامه اخیر ۳۰ نفر به ترامپ برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران، اظهار داشت: این ۳۰ نفری که به رئیس جمهور جدید آمریکا نامه نوشتند افراد خیلی دم دستی هستند و در حد و اندازه قد و قواره‌ای نیستند که برای اقدام‌شان انگیزه خاصی تعریف کنیم، این گونه جریانات را دشمنان به صورت بادکنکی پرورش می‌دهند و از زبان آنان حرف‌هایی که خودشان می‌خواهند را مطرح می‌کنند.

وی افزود: این ماجرا ریشه دیگری دارد و بسیار گسترده‌تر و مهم‌تر از این موضوع است که به نظرم بهتر است بیشتر به آن مسئله توجه کنیم.

شریعتمداری با بیان اینکه درخواست اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران درخواستی است که فتنه‌گران از همان سال ۸۸ و البته قبل از آن اعلام کردند، این ۳۰ نفری که به ترامپ نامه نوشتند افرادی هستند که در جریان فتنه فعال بودند که البته عده‌ای از آنان دستگیر شدند و برخی هم فرار کردند، آنان افرادی هستند که نقش پادویی را دارند و ما باید در این زمینه به اسناد رجوع کنیم.

مدیر مسئول روزنامه کیهان بر همین اساس تصریح کرد: آقای مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی که از مسئولان عالیرتبه نظام هستند، نوار صوتی دارند که در آن نوار صوت با یکی از همکاران‌شان تماس می‌گیرند و وقتی می‌بینند که او قرار است از محل زندگی‌اش به واشنگتن برود، از او می‌خواهند حتماً با خزانه‌داری آمریکا تماس بگیرد تا تحریم‌ها علیه ایران افزایش یابد، هم نوار صوتی این مکالمه وجود دارد و هم آن طرف مقابل این مسئله را مطرح کرده است.

شریعتمداری همچنین تأکید کرد: تعدادی از همین افراد اصلی که در فتنه بودند، از اوباما درخواست می‌کنند که تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران اعمال کند، واژه‌ تحریم‌های فلج‌کننده از داخل کشور مطرح شده بود. آقای سفیر وقت اتریش در ایران با تعجب می‌گوید این دو رئیس جمهور اسبق ایران در ملاقات با بنده خواستند که غرب در شیپور تقلب و نقض حقوق بشر در ایران بدمد.

در ادامه این مناظره مصطفی کواکبیان نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در سخنانی با تأکید براینکه آن ۳۰ نفری که به ترامپ نامه نوشتند تا ایران را تحریم کند به دنبال براندازی نظام هستند و این انقلاب و نظام را دوست ندارند، گفت: تحریم‌ها علیه ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته که این موضوع هم به خاطر ذات این انقلاب است.

وی با بیان اینکه این ۳۰ نفر کار بسیار ناپسندی انجام دادند و محکوم است، گفت: هیچ فرد شناسنامه‌داری در بین این افراد نیست اینکه آقای شریعتمداری از فایل صوتی مهدی هاشمی صحبت می‌کنند، باید بگویم این تیپ‌ها نیستند که بحث شد، متأسفانه ما می‌خواهیم همه چیز را به یکدیگر ربط دهیم این افراد آن طرف مرز هستند و فراری هستند، خیلی‌ها بودند که از کشور فرار کردند حتی چند خبرنگار خبرگزاری فارس هم پیش از این پناهنده شدند، اینکه کسی قبلاً در جایی بوده و بعداً از کشور رفته و مواضعش تغییر کرده را نباید به یکدیگر ربط دهیم، این تحریم‌ها ضد ملت ایران است و من معتقدم اساساً خوب است اطلاعیه‌ای دهیم و این موضوع را محکوم کنیم که البته بنده این مسئله را به برخی دوستان گفتم اما آنان گفتند با این اقدام این افراد بزرگ می‌شوند، اصلا موضوعیتی ندارد و بحث مسئله مهمی نیست.

کواکبیان ادامه داد: این تحریم‌ها، علیه حکومت نیست بلکه علیه ملت ایران است، در جمهوری اسلامی ایران خیلی فاصله‌ای بین حکومت و ملت نباید ببینیم، هر تحریمی علیه ایران به معنای تحریم علیه ملت ایران است.

وی در ادامه تأکید کرد:‌ بعد از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور بسیاری گفتند بهتر است آقای ترامپ زودتر برجام را پاره کند و ما را از شر برجام خلاص کند، مفهوم این جمله چیست، آنان می‌خواهند تحریم‌ها ادامه یابد و مفهوم این جمله ادامه یافتن تحریم‌ها است، خیلی‌ها در داخل از پیروزی ترامپ ذوق‌زده شدند.

در ادامه حسین شریعتمداری در سخنانی گفت: بنده در مصاحبه‌ای گفتم تنها کار عاقلانه‌ای که این دیوانه (ترامپ) می‌تواند انجام دهد پاره کردن برجام است، معتقدم برجام خسارت محض است، ما نباید مسائل را رد و گم کنیم.

شریعتمداری با بیان اینکه وقتی عده‌ای علیه آقایان چیزی می‌گویند تمامی سایت‌ها و روزنامه‌ها در محکومیت آن مسئله مطلب منتشر می‌کنند اما حالا چرا نمی‌آیند درباره سندی که ویکی‌لیکس هم آن را منتشر کرده و آقای هاشمی و آقای خاتمی پیغام دادند غرب در شیپور تقلب و نقض حقوق بشر بدمد، صحبت کنند و به این مسائل پاسخ دهند.

وی با اشاره به بخشی از اظهارات کواکبیان که درباره پناهنده‌ شدن برخی خبرنگاران فارس مطلبی را مطرح کرد، گفت: مسئولان خبرگزاری فارس باید به این مسئله پاسخ دهند، اما آقای کواکبیان! چرا بیش از ۶۰ نفر از روزنامه‌نگاران مدعی اصلاحات، وزیر دولت اصلاحات و معاونان دولت اصلاحات همگی قرار کردند و امروز در VOA و BBC فعالیت می‌کنند؟ چرا به این مسائل شما پاسخ نمی‌دهید. قطعاً کسانی که فرار کردند نظراتی دارند و نظرات‌شان ضد انقلاب است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان همچنین گفت: بنده می‌گویم اگر نظرات این افراد که ضد انقلاب هستند در داخل کشور دنبال شود معلوم است که بین داخلی‌ها و آنان پیوند وجود دارد و معتقدم روزنامه‌های اصلاح‌طلب همان نظرات را در داخل کشور دنبال می‌کنند.

کواکبیان با بیان اینکه چقدر آدم باید ساده باشد که نداند مایکل لدین با این کدها می‌خواهد ماها را به جان هم بیندازد و اختلاف ایجاد کند، گفت: این مسئله را بینندگان باید قضاوت کنند چرا که واقعاً در مخیله آدم نمی‌گنجد.

وی افزود: آقای هاشمی رفسنجانی هم‌اکنون رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند یعنی رئیس مجمعی که باید اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان را حل و فصل کند. آنگاه ایشان از آمریکا درخواست تحریم‌های فلج‌کننده می‌کند؟

مدیر مسئول روزنامه مردم‌سالاری یادآور شد:‌ آقای خاتمی ۸ رئیس جمهور این کشور بودند و این حداقل انصاف است کسی که ۸ سال رئیس جمهور این کشور بوده از آمریکا درخواست افزایش تحریم ایران می‌کند؟ کد آقای مایکل لدین کد آقای شریعتمداری است اما واقعیت نیست.

وی با بیان اینکه روزنامه کیهان کشور را به سمت تحریم می‌برد، گفت: آقایان می‌گویند برجام باید پاره شود و آقای ترامپ زودتر ما را از شر برجام خلاص کند. واقعیت این است اگر برجام در کار نبود نمی‌خواهم بگویم جنگ می‌شد اما تحریم‌ها ادامه پیدا می‌کرد و افزایش می‌یافت.

کواکبیان با تأکید براینکه ما در بحث برجام با یک قطعنامه حداقل زیرآب تمام تحریم‌ها را زدیم، گفت: این که آمریکایی نقض عهد کردند و بانک‌های آنها به تعهدات خود عمل نکردند بحث دیگری است.

وی افزود: آقای شریعتمداری می‌گوید چه کسانی این مسئله را تعقیب می‌کنند اگر فرصت بدهیم به من چندین کد می‌آورم که ضد برجام و ضد آقای ظریف زده شده آقای ظریفی که پیش‌قراول مذاکرات بوده و رزمنده دیپلماسی است اما ما در حال خالی کردن پشت ایشان هستیم. آقای ظریف مذاکره نکند یعنی تحریم‌ها پیدا می‌کند بنابراین چه کسانی این هدف را دنبال می‌کنند.

شریعتمداری در پاسخ به کواکبیان مبنی براینکه اگر برجام نبود تحریم‌ها ادامه پیدا می‌کرد، گفت: مگر در حال حاضر تحریم‌ها برداشته شده است، خیر. هیچ یک از تحریم‌ها برداشته نشده آقای کواکبیان در حالی از برجام دفاع می‌کنند که مسئولان و صاحبان اصلی ماجرا با صراحت می‌گویند که دستاورد برجام تقریباً هیچ بوده است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در پاسخ به این اظهارات کواکبیان که برجام سایه جنگ را از سر ایران برداشت، تأکید کرد: سایه جنگ را نیروهای مقاومت از سر مملکت کم کردند نه مذاکرات؛ آقایانی که می‌گویند ظرف ۵ دقیقه آمریکا می‌تواند با یک بمب همه چیز ما را از بین ببرد و یا حین مذاکرات می‌گویند خزانه خالی است می‌خواهم بگویم آنها هستند…

در ادامه این برنامه کواکبیان به پاسخ به این سؤال مجری مبنی براینکه گونه‌شناسی جریان ضد انقلاب را چگونه می‌بینید و از چه جنسی است، اظهار کرد: طبیعتاً کسانی که از پیدایش انقلاب رضایت ندارند به دنبال براندازی بودند.

وی در همین رابطه افزود: من معتقدم هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا هم که بخواهد ملت در مضیقه، تنگنا و فشار باشد هم ضدانقلاب است چون جریانی که بخواهد مردم مأیوس شوند در خط ضد انقلاب قرار دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضد انقلاب خارج‌نشین رسماً شمشیر را می‌کشد، گفت: بعضی از ماها در داخل حرف‌های ضدانقلابی می‌زنیم اما فکر می‌کنیم داریم به انقلاب خدمت می‌کنیم که البته گونه‌شناسی ضد انقلاب آنهایی هستند که رسماً دنبال براندازی هستند اما ما گاهاً به خاطر ندانم کاری و جهالت کاری می‌کنیم که عرصه را برای براندازان فراهم می‌کنیم. بنابراین نباید بگوییم افرادی که در خارج نشسته‌‌اند صرفاً ضد انقلاب هستند.

وی با اشاره به مسئله نفوذ تصریح کرد: مقام معظم رهبری چندی پیش مسئله نفوذ را مطرح کردند که خیلی‌ها قیافه حزب‌اللهی دارند اما بحث اصلی آنها نارضایتی آنها از نظام و انقلاب است و می‌خواهند این نظام نباشد. بنابراین هر کسی دنبال براندازی است حتماً ضد انقلاب خواهد بود.

شریعتمداری در پاسخ به گونه‌شناسی جریان ضد انقلاب و جنس آنها اظهار داشت: همه آنهایی که با انقلاب سر سازگاری ندارند در طیف ضد انقلاب قرار می‌گیرند و در این طیف گونه‌های مختلف وجود دارد.

وی در مورد مسئله نفوذ نیز گفت: دوران بیانیه و اطلاعیه صادر کردن فلان گروه ضد انقلابی گذشته است و یا اینکه فلان نفوذی تروری در کشور انجام شود کار اصلی نیست بلکه آنان هدف دیگری را دنبال می‌کنند.

به اعتقاد مدیر مسئول روزنامه کیهان هدف نفوذی‌ها حضور در کانون‌های تصمیم‌ساز و سیاست‌پرداز نظام است که برای شناخت این گونه نفوذی‌ها فرمول‌هایی وجود دارد اما وقتی مسیر حرکت یک جریان، دولت، دستگاه قضا و مجلس باشد و احساس می‌کنید در این مسیر پیچ‌‌وخم‌هایی که نباید باشد پدید می‌آید و با مطالب قبلی در تناقض است یعنی اینکه برای مردم دردسر ایجاد شود. به عنوان مثال وقتی که شما معیشت مردم را در تنگنا قرار دهید یا آقای رئیس جمهور قول داده بود ارزش پول ملی را بالا ببرد اما امروز دلار به ۴ هزار تومان رسیده بنابراین باید نگران کسانی بود که احیاناً به مسئولان ما در کانون تصمیم‌ساز و سیاست‌‌پرداز مشاوره می‌دهند.

شریعتمداری ادامه داد: همین الان ۱۱۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی وجود دارد که در دست ۱۰۸ نفر است. بنابراین کسانی که در این زمینه کوتاهی می‌کنند شاید نتوان نام‌شان را ضدانقلاب گذاشت اما کسانی که چنین مشاوره‌هایی می‌دهند قطعاً بدانید که ضد انقلاب هستند.

وی با بیان اینکه امروز نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار سالانه واردات قاچاق وجود دارد، گفت: واردات قاچاق باعث می‌شود که کارگاه‌های صنعتی تعطیل و اشتغال ضربه ببیند در حالی که شما نیاز به اشتغال دارد حتی کترینگ قطارهای مسافری به یک شرکت اتریشی واگذار می‌شود و یا ساخت بزرگراه تهران – شمال را به شرکت خارجی داده می‌شود بنابراین من معتقدم وقتی چنین پلشتی‌هایی پدید آید و این با آنچه قبلاً قول داده شده در تناقض آشکار است باید نگران ضد انقلابیونی بود که نفوذ کرده‌اند.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در پاسخ به این پرسش مجری مبنی براینکه مسائلی که شما به آن اشاره می‌کنید مسائل جدیدی نیست و در گذشته نیز وجود داشته اما چگونه این را به یک جریان نفوذ تازه به وجود آمده مرتبط می‌کنید، گفت: من از این جهت می‌گویم که ماجرا به جهتی می‌رود هم قول داده بودند که نرود و هم نوعی بی‌تفاوتی در کنار آن می‌بینیم.

شریعتمداری افزود: وقتی ما شعار ما می‌توانیم سر می‌دهیم واقعاً شعار درستی است دیگر نباید بگویم که توان تولید ما در حد آبگوشت بز باشد و یا بگوییم باید مدیر از خارج وارد شود؛ من نمی‌خواهم بگویم کسی که این حرف را می‌زند ضد انقلاب است اما این وسط باید جریاناتی گشت که چنین سیاست‌های را به عنوان مشاوره پیش‌روی برخی مسئولان قرار می‌دهند.

کواکبیان به اظهارات شریعتمداری مبنی براینکه دلار ۴ هزار و ۱۰۰ تومان شده است، گفت: یکی از بحث‌های روان‌شناسی گران شدن دلار این است که مخالفان برجام در داخل مرتب با برجام مخالفت می‌کنند که اگر اینها مخالفت نمی‌کردند دلار گران نمی‌شد. البته نمی‌خواهم استناداً بگویم حتماً اینگونه است.

وی ادامه داد: در پایان جنگ تحمیلی دلار ۴۰۰ تومان بود و در پایان دولت آقای هاشمی رفسنجانی دلار به ۸۰۰ تومان رسید و در پایان دولت اصلاحات حدود ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ تومان بود اما یک دفعه در دولت آقای احمدی‌نژاد به ۴ هزار تومان رسید که می‌گفتند جمشید بسم‌الله در چهارراه استانبول دلار می‌فروشد چرا آقای شریعتمداری آن زمان هیچ چیز نمی‌گفت.

https://hoorkhabar.ir/641233کپی شد!
197
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.