تمکین به قانون راه برون رفت کشور از بد اخلاقی ها

هورنیوز – عدم هماهنگی میان دستگاههای متصدی امر شهرداری یکی از معضلات جدی شهر تهران است. سازمان ها و ارگان هایی که به مردم خدمت رسانی می کنند و در مسیر گسترش رفاه و بهبود شرایط زندگی شهروندان اقداماتی اعم از فعالیت های عمرانی، تعمیر و نگهداری ، اعلام هشداری و انظباط شهری را انجام می دهند.

اما متاسفانه عدم هماهنگی این ارگان ها سبب نوعی آشفتگی در شهر شده به طوری که بودجه ها در دل هم خرج شده و فقط همدیگر را اصلاح می کنند. در یک مثال بسیار ساده می توان آراستگی یک خیابان اصلی را مثال زد. شهرداری تهران برای آراستگی یک خیابان اصلی پیاده روی آن را با سنگ فرشی منظم و زیبا روکش کرده و سعی می کند یک وحدت رویه ای در کار خود قرار دهد. پس از آنکه دو ماه از فعالیت روکش سنگ فرش های پیاده رو گذشت، سازمان آب برای اصلاح بخشی از لوله های خود به نیت تعویض سنگ فرش های نو را تخریب کرده و برای جبران خسارت از سنگ فرشی متفاوت استفاده کرده و یا محل کندگی را آسفالت می کند. شهرداری تصمیم می گیرد جدول های کنار خیابان را عوض کند و پس از تعویض آن ها را رنگ بزند اما هنوز چند روزی از رنگ زدن جدول ها نگذشته است که برای تعویض روکش آسفالت خیابان آماده می شوند و با پاچیده شدن قیر تمامی رنگ جدول ها خراب می شود.

این شاید یک نمونه بسیار کوچک از بی نظمی و عدم هماهنگی دستگاههای متصدی امر باشد. هرچند در سال های گذشته شهرداری تهران تلاش بسیار زیادی را برای حل این معضل انجام داد اما هیچ گاه به موفقیت دست نیافت ونتوانست از این بی برنامگی خلاص شود.

راه حل چیست؟

ایجاد یک سامانه مشترک میان دستگاههای چون، سازمان آب، گاز، مخابرات، راهور ناجا، نیروی انتظامی ، آتش نشانی، اورژانس و سایر دستگاهها برای هماهنگی برنامه ها در خصوص انجام یک پروژه . به عبارتی یک مدیریت واحد و نظارت جامع می تواند مانع از هدر رفت سرمایه ها و بودجه های شهری شود. بحث نظارت بر کیفیت پروژه نیز بسیار حائزاهمیت است زیرا به دلیل عجله در کار و یا نبود بسیاری از وسایل مورد نیاز بهسازی، فعالیت هایی چون آسفالت، جدول های حاشیه خیابان، علائم هشداری و دهها مسئله دیگر به کیفیت اصلی خود اجرا نمی شود و همین مسئله مقدمه ای برای تخریب این امکانات در مدت زمان کم است. اگر یک مرجع نظارتی قوی در تمام نواحی شهرداری تهران مستقر شود و همه دستگاهها برای انجام پروژه به این ستاد هماهنگی برنامه های خود را ارائه داده و زمان بندی دریافت کنند، بسیاری از مشکلات و همپوشانی خدمات از بین می رود. و می توان امیدوار بود دیگر شاهد این بی نظمی ها نباشیم.

استفاده از وسایل مدرن

شهرسازی و نگهداری شهر طی این چند سال تغییرات بسیاری کرده و وسایل مدرن و هوشمند در خدمت مسئولین شهری قرار گرفته است. بهتر است شهرداری با آشنایی و مشورت از کشورها و شهرهای به روز دنیا این خدمات را دریافت کند زیرا به دلیل ساده تر شدن و همچنین کیفیت بالای بسیاری ازاین محصولات می توان در بودجه ها صرفه جویی کرد. به عنوان مثال آسفالت های پلمیری که هزینه نگهداری بسیار پایینی دارند و یا رنگهایی که برای خط کشی و علامت گذاری استفاده می شود و متاسفانه علت بسیاری از تصادفات و مصدومیت ها به دلیل لیز بودنشان است مورد استفاده قرار گیرد.

امروزه در جهان از آسفالت های رنگی برای خط کشی خیابان استفاده می شود و دیگر از رنگ های برجسته و بسیار لغزنده خبری نیست، بسیاری از کابل کشی ها، لوله کشی و دهها مورد دیگر درهم ادغام شده و به زیر زمین منتقل شده است و در آنجا با هوشمندسازی نیاز به کنده کاری و تعمیرات ریشه ای برطرف شده است. این روزها دیگر از جدوال بتونی استفاده نمی شود بلکه قالب های سنگین پلاسیکی با رنگامیزی هوشمند جایگیزین آنها شده و هزینه ها را به شدت کاهش داده این ها نمونه هایی است که شهرداری می تواند با استفاده از این امکانان به روز هزینه نگهداری تهران را کاهش داده و شهری زیبا تر و به روز تر را در اختیار مردم قرار دهد.

https://hoorkhabar.ir/641089کپی شد!
65
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.