حکایت ظرفیت های استان که به جای اشتغالزایی، اشتغال زدایی می کنند!
به گزارش هورنیوز – نعمت های بی شمار خوزستان از صنایع و معادن گرفته تا پتروشیمی و گاز، از نفت و آب گرفته تا اراضی حاصلخیز سال هاست به دستاویزی برای فشار بیشتر مسئولان مرکز نشین به استان آورده است فارغ از آنکه هموطنان همین استان مدت هاست در حسرت ساده ترین امکانات به سر می برند.
برای همگان مشخص است که آمار بیکاری در خوزستان متناسب با صنایع و جمعیت موجود در استان نیست و نرخ بیکاری در این استان ثروتمند لحظه به لحظه درحال افزایش می باشد. بنا به گفته خود مسئولان، استان خوزستان با احتساب نفت رتبه دوم و بدون نفت رتبه چهارم تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است، ولی متاسفانه در رتبه دوم بیکاری کشور قرار دارد.
چندی پیش مرکز آمار ایران گزارشی منتشر کرد که بر مبنای آن نرخ بیکاری در خوزستان از ۱۰.۷ به ۱۴.۹ درصد رسیده است و این به معنای آنست که وجود ظرفیت عظیم انسانی، طبیعی و ذخایر بدون وجود یک مدیریت صحیح و همه جانبه هیچ کدام از قفل های مشکلات جامعه را نخواهد گشود.
نیروهای غیربومی عامل تشدید بیکاری هستند
آیت الله حیدری عضو خبرگان رهبری با اشاره به سیاستهای غلط برخی وزارتخانه به عنوان یکی از عاملهای بالا بردن نرخ بیکاری در استان تصریح کرد: برخی وزارتخانهها به منظور تصدی برخی پستهای مدیریتی، کارهای فنی، کارشناسی و حتی کارگری ساده خیلی راحت اقدام به جذب نیرو به صورت پروازی و غیر پروازی از خارج از استان میکنند.
آیت الله حیدری ادامه داد: برخی از وزارتخانهها نیروهای مستعد داخلی و بومی را از این فرصتهای شغلی محروم میکنند که این خلاف انصاف و خلاف عدالت است.
وی با بیان اینکه ما مکرراً در خطبههای نماز جمعه به این سیاست غلط اعتراض کردیم گفت: در بحث ماهشهر که ۲۲ شرکت پتروشیمی وجود دارد آنطور که به ما گزارش دادند حتی یک مدیر بومی وجود ندارد.
گفته می شود۷۰ درصد کارشناسان پتروشیمی، ۸۵ درصد مدیران میانی و ۱۰۰ درصد مدیران اصلی غیربومی هستند و این تنها مُشت کوچکی از خروار بی تدبیری ها در خوزستان است.
۱۱هزار و ۶۰۰ زندانی بیکار در بین ۱۲هزار زندانی خوزستانی
فرهاد افشار نیا رئیس کل دادگستری استان خوزستان یکی از مشکلات استان خوزستان را آمار بالای فقر دانست و اظهار داشت: عدم ثبات مالی خانواده ها، عدم تأمین هزینه های پوشاک، تحصیل بیماری و رفت و آمد سبب ایجاد افسردگی و اضطراب در بین فرزندان شده است که در آینده زمینه ساز ناهنجاری های اجتماعی خواهد بود.
وی با ارائه این آمار که از ۱۲هزار زندانی خوزستانی ۱۱هزار و ۶۰۰نفر آنها فاقد شغل هستند، خاطر نشان کرد: اگر این افراد دارای شغل بودند امروز زندان های ما خالی بود. ۷۰درصد مردم ۱۲۶۰ شهر کشور بیکار هستند.
روز گذشته در یکی از خبرگزاری های رسمی و به نقل از مرکز آمار ایران بیان شد که بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی متعلق به استان زنجان با ۴۵.۱ درصد، خراسان شمالی با ۴۳.۸ درصد، اردبیل با ۴۳.۶ درصد می باشد این درحالی است که کمترین نرخ مشارکت اقتصادی به استان خوزستان با ۳۲.۹ درصد، پس از آن نیز کمترین نرخ مشارکت اقتصادی متعلق به قم با ۳۵.۳ درصد و ایلام با ۳۵.۸ کمترین نرخ مشارکت اقتصادی است!
کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در استان خوزستان به معنای بیکاری تعداد بیشتری از جوانان است. همچنین از سویی دیگر بررسیها درباره سهم اشتغال هر استان در بخش صنعت نشان میدهد استان البرز با ۴۴.۷ درصد، استان یزد با ۴۳.۹ درصد و استان اصفهان با ۴۲.۴ درصد استانهایی هستند که صنعت سهم بالایی در اشتغال آنها دارد و در این میان باوجود پتانسیل بالای استان خوزستان در صنایع مادر، نرخ مشارکت در این بخش بسیار پایین است.
نکته قابل توجه آنست که امروز تمام نعمت های موجود استان برای خود مردم بومی به یک نقمت تبدیل شده است نمونه بارز آن حوزه کشاورزی می باشد که باوجود اراضی حاصلخیز، کشاورزان خبره، دسترسی به بازارهای جهانی، وجود چندین رودخانه و تولید محصولات با کیفیت اما در سایه عواملی همچون لابی گری ها و انتقال آب استان شاهد آنیم که امروزه نرخ مشارکت مردم خوزستان در بخش کشاورزی بسیار پایین است.
به گزارش هورنیوز طبق نظر بسیاری از کارشناسان ریشه مشکلات و معضلات اجتماعی همچون سرقت، بزهکاری، طلاق و سایر موارد به مسائل اقتصادی باز می گردد. امروز استان خوزستان با مشکلات بی شماری دست و پجه نرم می کند اما شاید هیچ کدام از آنها مانند مسأله فقر و بیکاری سبب بروز مشکل برای مردم نشده باشد.