چالش صنعت توریست درمانی استان در سایه جولان دلالان بیمار

به گزارش هورنیوز طبق اعلام بانک جهانی، صنعت توریسم درمانی سومین عرصه سرمایه گذاری در جهان به شمار می رود. اما ایران و بصورت خاص استان خوزستان سهم ناچیزی از ۱۳۰ میلیارد دلار درآمد کشورهای صاحب گردشگری سلامت جز کشورهای با رتبه پایین در جذب گردشگر سلامت را به خود اختصاص داده است.

این رقم در خوزستان بعد از سقوط نظام سابق عراق و با وجود اینکه بسیاری از این بیماران به دلایل اعتقادی و فرهنگی طی مراحل درمان در ایران را به کشوری مانند هندوستان و لبنان ترجیح می دهند اما با وجود فرصتی که برای خوزستان در زمینه جذب گردشگر سلامت بوجود آمده، سازوکاری مناسب برای جذب، پذیرش و هدایت بیماران خارجی توسط دستگاههای متولی امر صورت نگرفته و همین امر باعث شده تا آینده گردشگری سلامت در خوزستان  از این که هست بیشتر مورد تهدید قرار بگیرد.

۳۵۳۰۵

استان خوزستان با توجه به هم مرز بودن با کشور عراق و همچنین به دلیل دارا بودن اشتراکات زیاد، در سال های اخیر حجم بسیای از بیماران عراقی را پذیرش کرده است به طوری که طی یکسال اخیر مشاهده شده  بیمارستان‌ های استان به‌ خصوص بیمارستان ‌های خصوصی اهواز با انبوه بیماران عراقی روبرو هستند و در حال حاضر دیدن بیماران عراقی امری عادی و طبیعی در مراکز درمانی استان است.

این جذب بیماران خارجی و پذیرش آنها برای درمان تحت عنوان توریسم درمانی معرفی می شود. توریسم درمانی که نوعی گردشگری به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت است، در حال حاضر یکی از بخش ‌های روبه رشد صنعت گردشگری به شمار می ‌آید به طوری که میدان رقابتی شده که کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به دنبال جذب گردش های مالی این حوزه هستند.

با این وجود به علت عدم توسعه یافتگی صنعت درمان استان خوزستان، فرسوده بودن وسایل و تجهیزات پزشکی، عدم نوبت دهی آنلاین و سایر موارد شاهد خروج توریست از استان و جذب آنها توسط سایر استان های همجوار هستیم.

راهکارهای گسترش توریسم درمانی باید در استان توسعه یابد

اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، خواهان توجه بیشتر دولت و حمایت های مالی در این بخش توریسم درمانی است.

وی با تاکید براینکه باید راهکارهای گسترش توریسم درمانی را در استان توسعه داد، می گوید: بیماران خارجی که برای درمان به خوزستان وارد می‌شوند باید به‌راحتی به خدمات درمانی با هزینه‌ های مشخص دست یابند.

ایدنی نیز معتقد است؛ گسترش توریسم درمانی در خوزستان نیازمند ورود بخش خصوصی و تامین ملزومات این مقوله است.

به گفته وی، تاکنون ۶ شرکت خوزستانی در زمینه گردشگری سلامت در کشور عراق فعال شده اند و در این راستا قراردادهای تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بین استان خوزستان و استان‌ های میسان و بصره عراق منعقد شده است.

تمایل بیماران عراقی برای ورود به خوزستان

مهران حق پرست، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، نیز می گوید: موفقیت در هر نوبت توریسم درمانی منجر به جذب ۱۰ نفر برای درمان و ۱۰۰ نفر برای توریسم گردشگری در آن کشور خواهد شد.

وی با اشاره به مزیت های توریسم درمانی در خوزستان می افزاید: ارزان بودن درمان در ایران و همچنین بعد مسافت در مقایسه با دیگر کشورها باعث شده کشورهای منطقه از جمله عراق تمایل زیادی برای درمان در استان داشته باشند.

حق پرست تصریح می کند: سال گذشته بیش از پنج هزار و ۵۰۰ بیمار از کشورهای عراق و حوزه خلیج‌ فارس برای درمان به بیمارستان‌ های خوزستان مراجعه کردند که این آمار جدا از آمار حجم گسترده و تعداد زیاد بیماران سرپایی است.

وی با بیان اینکه توریسم درمانی در سال ۹۳ تا ابتدای سال ۹۴ در خوزستان ۱۵ میلیون دلار ارزآوری داشته، بیان می کند: با امکانات موجود تا کنون کلاسیک ترین و منظم ترین کارها را در زمینه توریسم درمانی ارائه داده ایم.

۱۵ میلیون ارزی آوری فقط در خوزستان

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز ضمن بیان اینکه توسعه گردشگری سلامت یک فرصت بی‌نظیر برای استان به شمار می‌رود در خصوص اقدامات انجام شده در راستای توسعه و رونق گردشگری سلامت، اظهار کرد: توریسم درمانی در سال ۹۳ تا ابتدای سال ۹۴ در خوزستان ۱۵ میلیون دلار ارزآوری داشت که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل آن بیش از ۲۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مهران حق‌پرست افزود: سال گذشته بیش از پنج هزار و ۵۰۰ بیمار از کشورهای عراق و حوزه خلیج‌فارس برای درمان بیماری‌های خود از جمله قلب و عروق، کلیه و مجاری ادراری، داخلی، جراحی، نازایی و … به بیمارستان‌های استان خوزستان مراجعه کردند که این آمار جدا از آمار حجم گسترده و تعداد زیاد بیماران سرپایی است و مجموع بیماران سرپایی و بستری رقم قابل‌ملاحظه ای را نشان می‌دهد.

وی از فعالیت ۶ شرکت خوزستانی فعال در زمینه گردشگری سلامت در کشور عراق خبر داد و گفت: قراردادهای تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بین استان خوزستان و استان‌های میسان و بصره عراق منعقد شده است.

از سویی دیگر جولان دلالان در مراکز درمانی استان ضربه بزرگی به صنعت گردشگری سلامت زده است و زمینه ساز گرایش بیماران خارجی خصوصا عراقی را  به رقبای منطقه ای مانند لبنان و هند خواهد شد.  این افراد که به‌نوعی می‌توان اسم آنها را «دلال سلامت» گذاشت در مدت اخیر بر تعداد آنها افزوده شده و بی‌شک هزینه یک اعزام و درمان را برای بیماران عراقی افزایش داده‌اند زیرا آنها نیز در این میان باید پولی به جیب بزنند و به گفته برخی افراد مطلع این افراد در این مدت توانسته‌اند به سود سرشاری دست پیدا کنند.

دلالان باعث ضربه به حوزه سلامت می شوند

حق پرست در این خصوص نیز با بیان اینکه در حال حاضر افرادی تحت عنوان «دلال» بدون هیچ‌گونه صلاحیت علمی و تخصصی در حوزه بهداشت و درمان و حتی مهارت در امر گردشگری صرفاً با هدف سودجویی در نقاط مختلف کشور از جمله استان خوزستان در حال فعالیت هستند، گفت:  این امر نه‌تنها باعث ضربه به فعالیت گردشگری سلامت کشور شده است بلکه متأسفانه به علت سوءاستفاده‌های صورت گرفته وجهه نظام سلامت کشور در میان اتباع خارجی را به خطر انداخته است. در همین راستا وزارت بهداشت با هماهنگی سایر ارگان‌های مسئول در حال سر و سامان دادن به ورود گردشگر سلامت به کشور هستند.

به گزارش هورنیوز یکی از چالش های اساسی در حوزه سلامت کشور، امکانات و تجهیزاتی است که باید در ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به بیماران و مردم، در دسترس همگان قرار گیرد. در این بین، کمبود تخت بیمارستانی به ویژه در بخش دولتی، یکی از مشکلات پیش روی دست اندرکاران و تصمیم گیران حوزه سلامت کشور است که از چالش های پیش روی توجه به مقوله توریسم درمانی و گسترش آن نیز خواهد بود.

باتوجه به ارز آوری و زمینه اشتغال فراوان این صنعت، انتظار می رود مسئولان در جهت مقابله با دلالان و تجهیز بیمارستان ها  و مراکز درمانی راه را برای ورود هرچه بیشتر توریست فراهم کنند.

https://hoorkhabar.ir/640648کپی شد!
138
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.