چوب حراج به زحمت یکساله کشاورزان خوزستانی در وانت بارهای شهر/ تدبیری که امید کشاورزان را از بین برد

به گزارش هورنیوز کشاورزان خوزستانی در تمام مدت مراحل کشت محصول دائما باید دغدغه بارش تگرگ، باران، سیل، خشکسالی، بذر نامناسب، کمبود ماشین آلات کشاورزی و بیمه نشدن محصولات را داشته باشند و این تازه آغاز هزاران مشکل دیگر است!

اگرچه بارها از مسئولان شنیده ایم که استان خوزستان با تولید بیش از ۱۴ میلیون تن محصولات کشاورزی از جمله گندم، کلزا، ذرت و سایر محصولات رتبه اول کشور را داراست اما هیچگاه پای صحبت و درد و دل کشاورزانی ننشستیم که ماه ها رنج زحمتشان یا به جیب دلالان می رود و یا سیل در یک چشم برهم زدن ویران می کند.

img10383668

از سویی دیگر با توجه به پتانسیل بالای مناطق مختلف استان خوزستان برای تولید میوه و  محصولات غذایی مختلف نیاز به نگهداری و منجمد کردن این محصولات، بیش از پیش احساس می شود چراکه سردخانه‌ها قابلیت حفظ و نگهداری از محصولات زراعی و باغی، مواد غذایی، پروتئینی، صیفی، گل و گیاه دارند و این امر حاکی از اهمیت احداث سردخانه‌ها در ایجاد صرفه اقتصادی بیشتر برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و باغی است.

نبود سردخانه ها مانعی بر سر راه توسعه کشاورزی است

هدایت الله خادمی نماینده مردم خوزستان و عضو کمیسیون انرژِی مجلس در همین راستا اظهار داشت: نبود سردخانه  به تعداد کافی عاملی  است که نمی گذارد کشاورز  محصول  را در زمان مقرر در انبارها نگهداری کند؛بنابراین  زمانی که کشاورز زمان کافی برای نگهداری بهینه و بسته بندی مناسب محصول  را دراختیار ندارد،بدیهی است که دلالان با ورود دراین  عرصه محصول را با نرخ پایین خریداری می کنند.

۵۱۶۷۱۲۲_۹۶۴

وی عدم توسعه سردخانه ها را مانعی بر سر راه پیشرفت صنعت کشاورزی دانست و افزود: باید برطبق نیازهای مشتریان داخلی و صادراتی محصولات کشاورزی را به زیرکشت ببریم و سپس با نگهداری در سردخانه در زمان مقرر به ریل صادرات بفرستیم.

عضوکمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مدیریت کشاورزی تقریبا سنتی است، یادآورشد: صنعت کشاورزی ما بطور کامل تجاری و جهانی نیست؛بنابراین باید به سمت مکانیزه شدن صنعت کشاورزی در این عرصه  حرکت کنیم.

صیفی جات خوزستان خوراک دام های اصفهانی

سید شریف موسوی رئیس اداره تعاون روستایی اهواز تصریح کرد: در این شهرستان با کمبود صنایع تبدیلی کشاورزی و سردخانه مواجه هستیم و این مسئله باعث می‌شود که محصولات مازاد بر نیاز بازار روی دست کشاورزان بماند و در نتیجه دچار خسارت شوند.

موسوی با گفت: به دلیل نبود سردخانه در استان بخش زیادی از محصول کلم و کاهوی دزفول به عنوان خوراک دام به اصفهان ارسال شد.

این روزها در تمام سطح شهر خودروهایی وجود دارند که هر جعبه گوجه تولیدی استان را با قیمتی بسیار کم و تا هر کیلو دویست تومان می فروشند و شهروندان خریداری که از ذوق ارزان بودن گوجه سر از پا نمی شناسند چراکه قیمت همین گوجه چند ماه بعد تا شش هزار تومان هم خواهد رسید! و دقیقا در همین نقطه است که لزوم احداث سردخانه و صنایع تبدیلی در استانی که داعیه دار کشاورزی است احساس می شود.

ar-3_1

به گزارش هورنیوز کشاورزان خوزستانی سال هاست از بیرون و درون استان مورد بی مهری های فراوانی از سوی مسئولان قرار گرفته اند که همین امر روز به روز از جمعیت روستایی استان کاسته و برجمعیت حاشیه نشینی می افزاید این درحالیست که بی شک کشاورزی شاه کلید اقتصاد مقاومتی و عامل توسعه است آن هم در استانی که ماه ، خورشید ، فلک ، خاک و تجربه کشاورزان سبب شده تا بهترین و مرغوبترین محصول تولید شود.

https://hoorkhabar.ir/640418کپی شد!
152
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.