اهتمام مسئولان استان در بخش کشاورزی در حد کلام است/فاصله محصولات استان تا بازارهای جهانی زمین تا آسمان است

مسعود اسدی رئیس خانه کشاورز استان خوزستان در گفتگو با هورنیوز درخصوص بی توجهی به توسعه صنایع تبدیلی در استان خوزستان اظهار داشت: عدم زیرساخت های لازم، کمبود امکانات،عدم همکاری بانک ها، بی توجهی مسئولان و عدم امنیت سرمایه گذاری از مهم ترین دلایل این عقب ماندگی است.
وی با اشاره به اینکه خانه کشاورز ارگان اجرایی نیست، افزود: ما نهاد نمایندگی جامعه کشاورزان هستیم و موظف هستیم با اعمال فشار و پیگیری از طریق نهادها و مسئولان سرمایه گذاری را تسریع و تسهیل ببخشیم.
اسدی با بیان اینکه نگاه جامعه به بخش کشاورزی در حد مطلوب نیست، گفت: نگاه مسئولان خوزستان به کشاورزی در حد بیان جملات و کلمات محبت آمیز است و صرفا در زبان مدعی احترام به کشاورزان هستند.
وی این نوع نگاه به بخش کشاورزی را مختص به کل کشور دانست و یادآور شد: سرمایه گذاری باید توسط دولت و یا بخش خصوصی صورت گیرد. دولت که به دلیل محدودیت های پیش بینی شده قادر به این کار نیست و از سویی دیگر شرایط موجود رغبت کافی در بخش خصوصی برای ایجاد سرمایه گذاری در خوزستان را فراهم نمی کند.
رئیس خانه کشاورز استان خوزستان با اشاره به اینکه صرف ارائه طرح مشکل را حل نمی کند و باید این طرح ها عملیاتی شوند، خاطر نشان کرد: توسعه زیرساخت های پیش رو، برطرف شدن مسائل روانی و اقتصادی سرمایه گذاری، حمایت بانک ها از سرمایه گذاران، رفع بروکراسی اداری باید حل شود تا سرمایه گذار برای ورود به استان تمایل داشته باشد. تا زمانی که بروکراسی اداری در خوزستان وجود دارد نباید منتظر پیشرفت در صنعت استان بود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به بازرگانی محصولات کشاورزی اشاره و توضیح داد: مهم ترین مقوله الگوی کشت است که در این مسیر نیازمند کار فرهنگی قوی هستیم تا کشاورزان الگوی کشت را رعایت کنند که متأسفانه فعلا رعایت نمی شود.
اسدی با اشاره به اینکه اگر موفق به کسب بازارهای جهانی نشویم امیدی به حل مشکلات کشاورزی نیست، افزود: سرمایه گذاری در بحث بازرگانی نیز از دیگر موارد تأثیرگذار است. نکته مهم ایجاد برند محصول کشاوری، تبلیغات گسترده، بسته بندی محصولات کشاورزی و کیفیت است.
وی در پایان گفت: نباید تصور کرد که هر محصول تولیدی در استان قابلیت صادرات دارد چراکه کشورهای خارجی به فاکتورهای مهمی در بحث کیفیت از جمله میزان سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی توجه می کنند. به نوعی می توان گفت اکنون میان محصولات کشاورزی استان تا کسب بازارهای جهانی زمین تا آسمان فاصله وجود دارد.