افزایش جمعیت زندانیان کشور
هورنیوز – علی اصغر جهانگیر ظهر امروز در آیین تودیع و معارفه مدیرکل زندانهای استان کرمانشاه که در دادگستری استان برگزار شد، با اشاره به اینکه افزایش تعداد زندانیان کشور در سالهای اخیر نگرانکننده است اظهار داشت: در طول چهار سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر در سال وارد زندانهای کشور شدهاند و این موضوعی نگرانکننده برای مسئولان محسوب میشود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه مبنی بر توقف و کاهش روند افزایشی زندانیان کشور، عنوان کرد: با بازنگری در قانون و استفاده از شیوههایی همچون مجازاتهای جایگزین حبس میتوان این روند افزایشی را متوقف کرد.
جهانگیر به ضرورت نگاه حبسزدایی در مجازاتها اشاره کرد و گفت: براساس سیاستهای قوه قضاییه و دستورالعملهای ابلاغی ورودی زندانهای کشور با کاهش ۲۵۰ هزار نفری در سال از ۶۰۰ هزار نفر در سال به ۳۵۰ هزار نفر رسیده است و این نشاندهنده توجه ویژه این قوه به اجزای بیانات مقام معظم رهبری است.
وی با بیان اینکه ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه منجر به حبس در قوانین کشور وجود دارد، افزود: تورم مجازات حبس در قوانین کشور وجود دارد بنابراین قوه قضائیه و مجلس تلاش میکنند با بازنگری در قانون مجازاتها با نگاه حبسزدایی مورد توجه قرارگیرد تا ورود مجرمان به زندان کاهش یابد.
جهانگیر با اشاره به اینکه در ۹ ماهه امسال قرارهای منجر به حبس ۸٫۵ درصد و قرار بازداشت موقت یک درصد کاهش داشته است، اظهار کرد: استفاده حداقلی از قرارهای بازداشت و در نظر گرفتن قرارهای تأمینی از راهکارهای کاهش بار زندانهای کشور است.
وی از کاهش ۱۰ درصدی قرارهای کفالت منجر به حبس و کاهش دو درصدی ورودی زندانها در طول ۹ ماه گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته ۲۰۱ هزار زندانی متأهل وارد زندانهای کشور شدند و ورود یک فرد به زندان حتی برای مدت کوتاه مشکلات بسیاری را برای زندانی و خانواده وی ایجاد میکند.
جهانگیر با بیان اینکه با وجود رشد ۱۸ درصدی جمعیت جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ در این مدت جمعیت زندانیان دنیا رشد بیست درصدی داشته است، افزود: امروز ۱۱ میلیون زندانی در زندانهای دنیا وجود دارند و اکنون میانگین جمعیت زندانی از رشد جمعیتی جهان دو درصد جلوتر است.
وی با اشاره به ضرورت افزایش سرعت رسیدگی به امر دادرسی و رسیدن جمعیت متهمان زندان استان کرمانشاه به ۱۰ درصد، عنوان کرد: هفتاد درصد کودکانی که وارد کانون اصلاح و تربیت میشوند آسیب دیده هستند به طوریکه ۲۳ درصد از آنها فرزند سارق بودهاند.
جهانگیر با بیان اینکه اکنون ۵۷ حافظ کل قرآن کریم در زندان وجود دارند و ۳۸۰ هزار نفر در کلاسهای قرآن شرکت میکنند، گفت: ۲۷۶ دارالقرآن و ۲۱ رشته دانشگاهی در زندانها راهاندازی شده است و پنج درصد از زندانیان مرد و ۱۱ درصد از زندانیان زن نیز بیسواد هستند که در این زمینه اقداماتی برای برگزاری دورههای سوادآموزی انجام شده است.
وی از حضور ۱۰۰۰ روحانی در زندانهای کشور خبر داد و افزود: پنجاه درصد زندانیان زن دارای تحصیلات ابتدایی هستند و در سال گذشته ۴۰۰۰ بیسواد در زندان باسواد شدند و ۲۴ هزار نفر نیز در دورههای ابتدایی شرکت کردند و تعداد زندانیان مشغول به تحصیل و فارغالتحصیل به ترتیب ۷۶۷ و ۱۱۹ نفر است.