نبود آماردقیق از زنان معتاد در اهواز
هورنیوز – نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان اهواز عصر امروز در فرمانداری اهواز برگزار و آخرین راهکارهای مبارزه با این پدیده و عملکرد دستگاه های اهواز در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده سازمان بهزیستی در این نشست اظهار کرد: ۲۹ مرکز شبانه روزی ترک اعتیاد (کمپ)، سه مرکز آسیب شناسی و ۳۰ مرکز درمان سرپایی با خدمات دارویی داریم.
وی افزود: سه درصد از کل معتادان در واقع معتاد زن خیابانی هستند. مرکز اقامتی سرپناه شبانه روزی برای بانوان معتاد داریم که از هشت شب تا هشت صبح خدمات رسانی می کند و در منطقه چهارصد دستگاه اهواز واقع شده است. در این مرکز، توزیع پوشاک و غذای گرم هم داریم.
وی توضیح داد: مرکز ترک اعتیاد بانوان در منطقه سعدی قرار دارد که این مرکز ظرفیت ۳۰ تخت را دارد. سه هزار و ۸۴۵ نفر بیمار سرپایی را در مراکز آسیب شناسی داشتیم. همچنین دو هزار و ۱۴۴ نفر هم در مراکز اقامتی ترک اعتیاد حضور پیدا کردند. برای ۴۱ نفر از بهبود یافتگان نیز کارگاه آموزشی مشاغل مختلف را برگزار کردیم.
دستگیری ۷۰ توزیع کننده
سرهنگ عبدالله ویسی شیخ رباط کارشناس ارشد انتظامی پلیس پیشگیری فرمانده انتظامی شهرستان اهواز اظهار کرد: در هشت ماه نخست امسال تعداد ۴۹۳ نفر دستگیری داشتیم که ۷۰ نفر توزیع کننده و مابقی نیز مصرف کننده مواد مخدر بودند.
وی افزود: هفت کیلو و ۹۰۰ گرم تریاک، ۴۶۰ گرم سوخته تریاک را کشف و هشت نفر را نیز دستگیر کردیم. یک کیلوگرم تریاک را با دو نفر، یک کیلو و ۳۵ گرم حشیش و در عملیاتی دیگر پنج کیلوگرم حشیش به صورت یک جا کشف کردیم. در زمینه مبارزه با منازل توزیع موادمخدر نیز تلاش های لازم انجام شده است.
فعالیت ۶۰ مرکز ترک اعتیاد
مژگان حبیبی کارشناس مسئول اداره نظارت بر مراکز درمان و سوء مصرف مواد مخدر خوزستان نیز اظهار کرد: از ۶۰ مرکز فعال ترک اعتیاد در خوزستان، ۲۹ مرکز دارای مجوز بهزیستی و مابقی از معاونت درمان مجوز گرفته اند.
وی در خصوص فعالیت های صورت گفته نیز گفت: توزیع پوسترهای آموزشی در اماکن پرتردد و عمومی در زمینه آشنا کردن افراد در خصوص عواقب مصرف مواد مخدر، راه اندازی یک واحد مسمومیت با سرب در بیمارستان رازی اهواز، مصاحبه های آموزشی، برگزاری کارگاه ها و سمینارهایی به منظور آشنایی افراد مختلف در خصوص مسمومیت با سرب از جمله اقدامات صورت گرفته است.
نبود آمار دقیق از زنان معتاد
اسماعیل ارزانی بیرگانی فرماندار اهواز نیز در این جلسه با اشاره به نبود آمار دقیق از تعداد بانوان معتاد در اهواز گفت: تعداد دقیقی از بانوان معتاد باید داشته باشیم چون تعداد آنها تقریبا رو به افزایش است.
وی افزود: مراکز ترک اعتیاد خصوصی معمولا پیگیری های خاصی برای اینکه آیا بهبودیافتگان دیگر به سمت اعتیاد برنگشته اند یا خیر، ندارند. البته آنها چون هیچ مسئولیتی ندارند قاعدتا پیگیری هم نمی کنند. بهزیستی باید عملکرد بهتر و بیشتری از وضعیت موجود داشته و خیلی بیشتر درگیر شود.
فرماندار اهواز با تاکید بر لزوم آموزش دانش آموزان گفت: باید همه دانش آموزان را از خطرات استعمال مواد مخدر آگاه و آموزش های لازم را به آنان ارائه داد.
یکی از نمایندگان خوابگاه های دانشجویی نیز خواستار آموزش های لازم برای شناخت انواع موادمخدر بود که در این جلسه مصوب شد تا آموزش های مورد نیاز برای مسئولان خوابگاه های دانشجویی به منظور ایجاد پیشگیری لازم از استعمال دانشجویان برگزار شود.
توزیع بسته های آموزشی بین دانش آموزان
رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو اهواز در این نشست اظهار کرد: برای برگزاری مانور هیچ بودجه ای اختصاص نیافته ولی کارهای لازم را انجام و نصب بنرهای حاوی پیام های آموزشی در مدارس از دیگر کارهای انجام شده بود.
نورعلی رئیسی بیان کرد: توزیع بسته های آموزشی بین مدارس از طریق مراقبان بهداشتی، توزیع پوستر و بنر، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری جشنواره نوجوان سالم، نواختن زنگ مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی، انتخاب همیار پیشگیری از بین دانش آموزان با صدور حکم و کارت و همچنین تقدیر از فعالان آنها از دیگر کارهای انجام شده توسط آموزش و پرورش بود.
وی اظهار کرد: توزیع کیت های آموزشی شناساندن انواع موادمخدر به دانش آموزان نیز یکی از کارهای ویژه ای بود که در مدارس اجرایی شد.
رئیسی افزود: گردهمایی با حضور یک هزار و ۳۰۰ دانش آموز را برگزار و به تعداد تمام آنها بسته ای به منظور مبارزه با مواد مخدر توزیع کردیم. هر کدام از این بسته ها هزینه ای ۲۶ هزار تومانی در بردارد که شرکت نفت هزینه آن را متقبل شد و امروزه نیز دانش آموزان و اولیاء متقاضی دریافت آن هستند.