خسارت وارد شده سیل به خوزستان پس از ۹ ماه هنوز جبران نشده/دولت به وعده های خود عمل نکرده/چرا کسی پاسخگو نیست؟

میترا شهبازی – ابتدای سال جاری بود که با شدت گرفتن بارندگی و طغیان رودخانه دز، سیل بر سر خوزستانیها جاری شد و به شهرستانهای شوش، شوشتر و به بخشهایی از دزفول خسارت زد. طبق برآوردهای جهاد کشاورزی، ۴۸۱ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی خوزستان از جمله زراعت، باغبانی، دام، طیور و زیرساختها وارد شده است. از همان ابتدا دولت وعدهای در جهت جبران خسارت خوزستانیها داد و قرار شد اعتباری را نیز در این خصوص تخصیص دهد تا علاوه بر ترمیم زیر ساختهای آسیب دیده، خسارتی که به محصولات و دامهای خوستانیها هم وارد شده، جبران شود. اما با گذشت ۹ ماه نه تنها خسارات وارد شده جبران نشده بلکه زیرساختهای استان نیز همانگونه رها شده است.
مسئولان برای جبران خسارات پاسخگو نیستند
از اواخر سال ۹۴ تا اوایل ۹۵ بارندگیها در خوزستان شدت یافت و با بروز سیل خسارات سنگینی را به بخشهای مختلف استان وارد کرد. بنابراین طی پیگیریهای مسئولان استانی، قرار شد سازمان برنامه ریزی و بودجه کشور، اعتباری را برای بازسازی مناطق خسارت دیده تخصیص دهد. نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار «جوان» میگوید: متاسفانه در پی حادثه سیل فروردین سال جاری، نزدیک به ۱۶ روستا دچار آبگرفتگی شدند و بخش زیادی از مزارع کشاورزی خوزستان به زیر آب رفت و محصولات از بین رفتند. علاوه بر این تعداد زیادی از دامهای روستاییان هم تلف شدند که بر مجموع خسارات وارده افزود.
سید راضی نوری ضمن اشاره به اینکه در پی این سیل ۴ روستا به طور کامل از لحاظ زیرساخت های روستایی تخریب شدند، میافزاید: فرمانداری و استانداری خوزستان خسارات وارد شده را برای وزارت کشور منعکس کردند تا سازمان برنامه و بودجه از این طریق به خوزستانیها کمک کند اما متاسفانه اقدام دولت برای جبران خسارات خیلی طول کشید و مردم هنوز نتیجهای نگرفتند و هیچکدام از دولتمردان در این خصوص پاسخگو نیستند. چندین نامه برای نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نوشتیم و شرایط را توضیح دادیم اما علی رغم تایید شدن وضعیت بحرانی زندگی مردم خوزستان باز هم اقدامی نشد.
وی با اشاره به خسارت دیدن زیرساختهای استان، میگوید: زیرساختهایی چون آب و برق خسارت دیدند. ۴ روستای شوش که به طور کامل زیر آب رفتند، تمام راه های ارتباطی شان از بین رفت و جادههایشان تخریب شد. همچنین شبکه های آب رسانی نیز از بین رفته و باعث گل آلود شدن آب شرب مردم شده که هیچ مقام مسئولی در این خصوص پاسخگو نیست.
نگرانی کشاورزان از طغیان دوباره رودخانهها
روستاهای غرب شعیبیه شوشتر، در بین مناطقی که بیش از همه خسارت دیده بودند قرار دارند و اکنون زندگی و معیشت این افراد با گذشت ۹ ماه و جبران نشدن خسارتشان با مشکل مواجه شده است. چرا که اغلب این افراد کشاورز بوده و به دلیل عدم ترمیم و
بازسازی زیرساختهایی که به دنبال سیل آسیب دیده بودند، بومیان منطقه از اقدام برای کشت پاییزه و بروز حادثهای دیگر به دلیل عدم ترمیم سیل بند رودخانه، نگران هستند. دبیر نظام صنفی کشاورزی شوشتر نیز با تایید مطلب فوق با اشاره به اینکه مسئولان هنوز به وعده خود عمل نکرده و کشاورزان در تنگنا هستند، میگوید: در روستاهای غرب شعیبیه شوشتر، یک سیل بند وجود داشت که به منظور جلوگیری از طغیان آب در زمان بارندگیهای شدید احداث شده است که در همان جریان بارندگیهای فروردین ماه تخریب شد.
عادل سلیمانینسب ادامه میدهد: متاسفانه وضعیت سیل بند به گونهای است که با کوچکترین بارندگی و طغیان رودخانه، آب وارد روستاها و اراضی کشاورزی میشود. بنابراین کشاورزان از دست به کار شدن برای کشت پاییزه و خسارتی دوباره بیم دارند و به ناچار دست روی دست گذاشتهاند تا شاید مسئولان به وعدههای خود جامه ی عمل بپوشانند.