حراج کودک یک ماهه برای خرید هروئین
هورنیوز – برای خرید هروئین، نوزادش را به فروش گذاشته و بابت هر ماه حمل او، ۱۱۱ هزار تومان از خریداران طلب کرده است. اعتیاد به ماده مخدر، مهر مادری را از او گرفته و اکنون وزن نامهربانیهایش سنگینی میکند. مصرف هروئین او را سنگدل کرده است؛ آنقدر سنگدل که تصمیم میگیرد نوزاد تازه متولد شدهاش را بفروشد. او سه فرزند دیگر نیز دارد و فرزند آخری را که قرار است بدون پدر بزرگ شود نمیخواهد. همسر او، از همان ماههای ابتدایی بارداریاش او را ترک کرده و از خانه متواری شده است. ناچار، برای فروش «نیلا» قیمت میگذارد. پایه را یک میلیون تومان اعلام میکند. برای هر ماه از آن ۹ ماهی که نیلا را باردار بوده، ۱۱۱ هزار تومان طلب میکند و به دنبال فردی میگردد که حاضر شود رقمی بیش از این را به او بپردازد، فارغ از اینکه، کوچکترین علاقه ای به نوزادی که کمتر از یک ماه است به دنیا آمده، داشته باشد. برای او فرقی نمیکند که خریدار کیست، تنها به پولهایی فکر میکند که قرار است نصیبش شود. تمام تلاشش را میکند اما در نهایت موفق نمیشود که نوزاد یک ماهه را به فروش برساند!
قصه پر غصه نیلا
مریم دهنوی، مددکار اجتماعی موسسه خیریه مهرآفرین در این رابطه گفت: منیژه، ۴۲ ساله است و بیش از ۱۰سال است که ماده مخدر هروئین مصرف میکند. او علاوه بر مصرف مواد مخدر، کار توزیع و فروش مواد را نیز انجام میدهد و به همین خاطر تاکنون دو بار راهی زندان شده است. این مددکار اجتماعی افزود: منیژه چهار فرزند دارد. بزرگترین فرزند او سهراب است که ۱۵ سال دارد. پسر دیگر او سپهر ۱۲ ساله است و نگین نخستین دختر اوست که اکنون ۱۰سال دارد. نیلا نیز یک ماه است که متولد شده اما از زمان تولد او، پدرش متواری شده است.
او با اشاره به اعتیاد پدر نیلا اظهار کرد: همسر منیژه نیز معتاد است اما او ماده مخدر تریاک مصرف میکند و نوع مصرف مواد مخدرش با همسرش متفاوت است. او به غیر از منیژه، همسر دیگری نیز دارد و از زمانی که منیژه باردار بوده، خانه را ترک کرده و متواری شده است. دهنوی در رابطه با دلایل مطرح شده از سوی مادر برای فروش نوزادش عنوان کرد: منیژه مدعی است که همسرش فرزندش را نمیخواهد و او نیز به تنهایی قادر نیست از این نوزاد نگهداری کند، همچنین برای خرید مواد مخدر نیاز به پول دارد.
این مددکار اجتماعی تصریح کرد: او مدعی است که هیچ منبع درآمدی ندارد و برای سیر کردن خود نسبت به فروش مواد مخدر اقدام میکند. دهنوی درباره وضعیت فرزندان منیژه اظهار داشت: او به هیچ وجه وضعیت خوبی ندارد. خانه آنها اکنون به محلی برای مصرف مواد مخدر معتادان محل تبدیل شده و دائم افراد معتاد در خانه او تردد دارند. به گفته این مددکار، منیژه از زمانی که در بیمارستان بوده، اقداماتی را برای فروش نوزادش انجام داده است. او به دنبال این بود که با فروش نیلا، پولی به دست بیاورد و به همین خاطر نیز به دنبال واسطه ای بود که نوازد تازه متولد شده را به او بفروشد.
رقمی که از سوی مادر برای فروش نوزاد یک ماهه اعلام شده بود، یک میلیون تومان بود و او تلاش میکرد خریداری را پیدا کند که حاضر باشد بابت خرید نوزاد، مبلغ بیشتری را بپردازد. به گزارش میزان، دهنوی در رابطه با اقدامات صورت گرفته به منظور تحویل نوزاد تازه متولد شده به بهزیستی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از فروش نوزاد، اقداماتی را در دستور کار قرار دادیم و در نهایت با دریافت نامه از دادسرا، موفق شدیم نوزاد یک ماهه را به بهزیستی مشهد تحویل دهیم. او در پایان افزود: به دلیل اینکه در شهر نیشابور، شیرخوارگاهی وجود ندارد، نوزاد برای نگهداری به بهزیستی مشهد واگذار شد.
افزایش تعداد زنان بیخانمان!
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در مورد آمار دقیق زنان کارتن خواب و معتاد گفت: براساس آمار واحدهای گشت فوریت خدمات اجتماعی شهرداری تهران، در ۶ ماهه دوم ۹۴، ۱۰۲۶زن جمع آوری شد که ۵۴۴ مورد آن، زنان بی خانمان و ۴۸۲ مورد زنان متکدی بودند؛ این در حالی بود که در نیمسال اول ۹۵، ۱۵۹۸ زن جمع آوری شدند که ۱۰۳۸مورد زنان بی خانمان بودند و ۵۶۰مورد زنان متکدی. متاسفانه باید گفت رشد ۱۰۰درصدی زنان بیخانمان را شاهدیم که شامل کارتنخوابها یا پاتوقنشینها هم میشود. فاطمه دانشور که پایه گذار موسسه خیریه مهرآفرین است، افزود: موسسه خیریه مهرآفرین از سال گذشته شروع به پذیرش این مادران کرد و پس از شناسایی مادران باردار معتاد در بیمارستانها، پذیرش این مادران را انجام داد، یعنی با توجه به اینکه مکانی برای نگهداری مادران و کودکان معتاد خیابانی وجود نداشت، برنامهای برای ارائه خدمات به این زنان و کودکان در نظر گرفته شد و به دنبال این برنامهریزی، یک مسافرخانه را اجاره کردیم و زنان و کودکان معتاد را تحت حمایت خدمات خاص خود قرار دادیم.
او ادامه داد: بودن بچه در کنار مادران معتاد موضوع بسیار خطرناکی است که قانونگذار باید فکر جدی برای این مساله بکند. مواردی وجود داشته که مادر برای تامین هزینه اعتیادش، فرزندش را یا به متکدیان یا به افراد دیگر اجاره داده است؛ این یعنی ماندن کودک در کنار مادر معتاد موضوع بسیار خطرناکی است که نمایندگان مجلس و کارشناسان میبایست به آن ورود کرده و برای این مساله چارهاندیشی کنند، چراکه این مخاطره برای کودکان زمانی که تنها پدر خانواده به اعتیاد مبتلاست به هیچ وجه تا این حد زیاد نیست و نگرانی کمتری نسبت به شرایط بچهها وجود دارد ولی وقتی مادر معتاد باشد، موضوع متفاوت است.
سمزدایی نوزادان در بیمارستان
دانشور در مورد تحت پوشش گرفتن کودکانی که از مادران معتاد به دنیا میآیند، تصریح کرد: بعد از اینکه گزارشهایی را به وزارت بهداشت ارائه دادم و در نهایت پس از یک سال پیگیری موضوع، بهمن ماه سال گذشته وزارت بهداشت ابلاغیهای را برای تمام بیمارستانهای کشور صادر کرد که براساس آن موظفند نوزادان تمام مادران معتادی را که برای زایمان به بیمارستانها مراجعه میکنند برای سمزدایی به مدت پنج تا هفت روز در بیمارستان نگهداری کنند. همچنین در این ابلاغیه، کادر درمانی و مددکار بیمارستانها موظف شدهاند تا در صورت مواجهه با کیسهای مشکوک سوء رفتار والدین با کودکان، موضوع را با قید فوریت به اورژانس اجتماعی اطلاع دهد.
او در پایان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات نگران کننده در مورد زنان کارتن خواب و معتاد مساله ایدز است. با توجه به شرکای جنسی متعدد این زنان و رفتارهای پرخطر آنها میتواند میزان شیوع و ابتلا به ایدز را در جامعه افزایش دهد. باید توجه کرد که همه در قبال این نوزادان مسئولیم چرا که اگر این بچهها رها شوند، در بهترین حالت به فروش نروند و یا اجاره داده نشوند، یک بچه بدون شناسنامه خواهند بود که این نداشتن شناسنامه باعث میشود تا این کودکان به سرعت جذب باندهای خرید و فروش مواد مخدر شوند و به عنوان خردهفروش اقدام به توزیع مواد مخدر کنند.