ردپای سازمان ساحل سازی در نابودی رودخانه کارون

به گزارش هورنیوز عبور رودخانه در میانه هر شهر ظرفیتی بی بدیل در زمینه مسائل گردشگری، اقتصادی و توسعه شهری ایجاد می کند. سواحل رودخانه کارون که روزگاری بعنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار می گرفت امروز بیش از همه به یک کارگاه ساختمانی بزرگ تبدیل شده که بلدوزرها هرکدام در گوشه ای از شهر تن آن را زخمی و حریم آن را تنگ تر می کنند.

سال هاست مردم شهرستان اهواز از بوی تعفن برانگیز کارون که ناشی از ورود پساب و فاضلاب به درون آن است، گله می کنند اما در این مدت نه تنها راه حلی برای حل این معضل زیست محیطی اتخاذ نشده بلکه امروز شاهد کارون خواری برخی دستگاه ها و سکوت سازمان های مرتبط هستیم.

۱۵۹۵۳_۶۸۸-۱

سازمان ساحل سازی کارون چندی پیش با نظارت و دستور مستقیم استاندار سابق خوزستان اقدام به ساخت چهار کافه رستوران در ساحل اهواز، پروژه جزیره شادمانی در آبادان و شادگان کرد که برخی از آنها به ویژه ساخت و ساز در حریم رودخانه کارون بخش اهواز با مخالفت های جدی از سوی کارشناسان و دوستداران محیط زیست مواجه شد.

مهدی مداری مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون چندی پیش در بازدید از این سازه ها با اشاره به اینکه کارفرمای تمامی این پروژه ها استانداری خوزستان است، اظهار داشت: اعتبارات این پروژه ها از منابع استانداری خوزستان تامین شده است و شخص استاندار بر تمامی مراحل اجرای آنها نظارت مستقیم دارد و این پروژه ها پس از پایان به بخش خصوصی واگذار خواهند شد .

وی اعتبار پروژه های اهواز را هر کدام در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در کنار هر مجموعه ی گردشگری در اهواز یک اسکله ی قایق رانی احداث خواهد شد که علاوه بر اینکه نقش به سزایی در رونق بخشی به صنعت گردشگری ایفا خواهد کرد در افزایش اشتغال زایی در حاشیه ی کارون نیز موثر است .

اگرچه استانداری خوزستان در این مورد یک تنه در مقابل تمام دغدغه های شهروندان و فعالان محیط زیست ایستاد و چهارگوشه کارون را به امید جذب گردشگر زخمی کرد اما غافل از آنکه ورود گردشگر به سواحل، پیش از آنکه به کافه رستوران و جت اسکی نیاز داشته باشد به رودخانه ای زیبا، عاری از فاضلاب و بوی تعفن محتاج است.

مجوز مکتوبی برای ساخت و ساز در حریم کارون وجود ندارد

اگرچه تا مدت ها مسئولان مختلف در برابر عدم قانونی بودن این ساخت و سازها مقاومت می کردند اما سرانجام چندی پیش معاون سابق عمرانی استانداری خوزستان درخصوص نقض حریم رودخانه کارون و ساخت و ساز در آن به هورنیوز گفت: حریم رودخانه در بحث سیلاب بسیار مهم است اما می شود با رعایت الزامات از آن استفاده کرد.

۲۰۱۶-۰۷-۱۵_۱۵-۰۲-۰۱

وی ادامه داد: مجوز مکتوبی برای ساخت کافه جزیره ها وجود ندارد اما با رعایت الزامات این کار انجام شد. معتقدم بهترین مکانی که می تواند جاذبه زیادی داشته باشد در حریم رودخانه است از همین رو باید تأسیسات را به نحوی ساماندهی کنیم که در زمان عبور سیلاب مشکلی ایجاد نشود.

شورای شهر نظارتی بر سازمان ساحل سازی کارون ندارد

اعضای شورای شهر نیز بارها از نحوه عملکرد سازمان ساحل سازی کارون انتقاد کرده اند. جمشید سلحشور رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر با اشاره به اینکه موافق انجام کارهای کم کیفیت بر روی رودخانه کارون نیستم، گفت: ساحل سازی فعلی بر روی رودخانه کارون تبعات زیست محیطی دارد و سبب ورود رسوب به رودخانه می‌شود. کم کردن عرض رودخانه کارون سبب کم شدن میزان آب دهی این رودخانه می‌شود.

۲۰۱۶-۰۷-۱۵_۱۴-۵۳-۲۰

وی در گفتگو با هورنیوز نیز خبر انحلال سازمان ساحل سازی کارون را تکذیب و یادآور شد: باوجود آنکه بودجه این سازمان هرساله توسط شورای شهر تصویب می شود اما تنها نام این سازمان متعلق به شهرداری است و عملا نظارتی از سوی شورای شهر بر آن وجود ندارد.

سلحشور ادامه داد: طبق چارت جدید قرار است سازمان ساحل سازی کارون در سازمان عمران و بهسازی ادغام شود. درحال حاضرعملا فعالیت های این سازمان متوقف شده و پس از ادغام دیگر وجود خارجی نخواهد داشت.

به گزارش هورنیوز این روزها هرگوشه کارون بی رمق را که بنگرید شاهد تن زخمی آن و سازه هایی خواهید بود که با صرف هزینه های هنگفت بیت المال نیمه کاره رها شده اند. ساخت و سازهایی که یک روزی بسیاری از صاحبنظران به دلیل عدم کسب مجوزهای لازم و آسیب های ناشی از آن به محیط زیست مخالف اجرای آن بودند و امروز به دلیل اثرات مخرب تر رها شدن سازه ها خواهان اتمام و به ثمر رساندن آن هستند.

https://hoorkhabar.ir/639513کپی شد!
316
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.