پرستاران برای جبران کمبودها و رسیدگی بهتر نیازمند کمک همراهان هستند
به گزارش هورنیوز بی شک درحال حاضر یکی از مشکلات عمده مردم استان خوزستان به بحث حوزه بهداشت و سلامت مرتبط می شود. اگرچه اجرای طرح تحول سلامت بخشی از بار مسائل مالی را از دوش بیماران برداشت و با ارتقاء سطح هتلینگ به کیفیت ارائه خدمات افزود اما مشکلات ریشه ای همچنان ادامه دارد.
به جرأت می توان گفت کمبود پرستار و نیروی انسانی در بیمارستان های استان یکی از دلایل عمده مشکلات است چراکه باوجود حجم بالای بیماران خوزستان و بیمارانی که از سایر استان های همجوار و حتی کشور عراق، به تعداد کافی نیروی انسانی در بیمارتسان ها توزیع نشده است.
چندی پیش یکی از مخاطبین سایت خبری هورنیوز از کمبود پرستار در بیمارستان ها گله و خاطر نشان کرد: بیمارستان برای هر شب حضور همراه در کنار بیمار مبلغی دریافت می کنند از سویی دیگر برخی از خدمات لازم و وظایف محوله بر دوش نیروهای بیمارستان، توسط همراه انجام می شود.
مجتبی اورکی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در همین خصوص به هورنیوز گفت: کمبود نیروی انسانی در بیمارستان ها اظهر من الشمس است. بارها مسئولان در مناسبت های مختلف از کمبود کادر بیمارستانی گله کرده اند.
وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی در ردیف های شغلی مختلف شدید است، افزود: تنها ارگانی که استخدام مستمر دارد دانشگاه علوم پزشکی است و هر پرستار، بهیار و کارشناس اتاق عمل که خود را معرفی کند استخدام می شود.
اورکی با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی حداقل چهارسال زمان نیاز دارد، گفت: در کنار حجم بالای بیماران مراجعه کننده، تخت های بیمارستانی یک میراث ۴۰ ساله هستند. بیش از ۳۰ سال است که هیچ بیمارستان دولتی جدید ساخته نشده است.
وی ادامه داد: پرستاران و کادر درمانی برای رسیدگی بهتر و جبران کمبودها ناچار هستند از همراهان بیمار استفاده کنند. نمی توان منکر نیاز کمک همراهان بیمار شد اما دلیل آن سهل انگاری و یا اهمال کادر درمانی نیست.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در کل کشور ۱۵۰ هزار پرستار کمبود وجود دارد، خاطر نشان کرد: در جدیدترین فراخوان استخدام برای بیمارستان شهید بقایی که به صد نیرو نیاز داشتیم تنها ۱۶ نفر مراجعه کردند و این یک فاجعه است چراکه آموزش عالی در سال های گذشته متناسب با بازار کار عمل نکرده است.