۱۱هزار و ۶۰۰ زندانی بیکار در بین ۱۲هزار زندانی خوزستانی/ هیچ شهری به اندازه اهواز دستفروش ندارد
به گزارش هورنیوز همایش و نمایشگاه روی پوست شهر با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی، مسئولان و دغدغه ها صبح امروز با حضور استاندار، رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران، رئیس کل دادگستری استان و سایر مسئولان در کتابخانه مرکزی کیانپارس برگزار شد.
حل معضلات اجتماعی نیازمند نگاه علمی و پرهیز از احساسات است
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این همایش با اشاره به اینکه غفلت از آسیب های اجتماعی سبب گسترش آن شده، اظهار داشت: برخورد جرم انگارانه با چنین مسائلی سبب شده تا آسیب ها، بیماری ها و مشکلات اجتماعی حل نشود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به علت اهمیت مسأله شخصا وارد مسأله شده اند، افزود: ایشان سران نظام را به حل معضلات اجتماعی دعوت و به نوعی از کل نظام در این خصوص پاسخ می خواهند.
شریعتی برخورد کارشناسانه و علمی را راه حل این معضلات دانست و یادآور شد: باید از برخودهای احساسی متعصبانه جلوگیری و از تجربیات موفق سایر کشورها استفاده کرد.
وی شرط نخست در این راه را پنهان کردن معضلات اجتماعی خواند و تصریح کرد: آسیب های اجتماهی به صورت خزنده در جامعه حرکت و افراد را درگیر خود می کنند به همین منظور باید از نظر کارشناسان و متولیان فرهنگی جامعه بهره برد تا چنین مسائلی کنترل، پیشگیری، کاهش و در نهایت اصلاح شوند.
استاندار خوزستان شرط دوم را مردمی کردن امور دانست و خاطر نشان کرد: چنین مسائلی باید به خود مردم واگذار و سهم دستگاه های دولتی به مراتب کاسته شود.به طور نمونه سالهاست دستگاه های دولتی با صرف هزینه های هنگفت به دنبال مبارزه با مواد مخدر هستند اما نتیجه مطلوب تاکنون حاصل نشده است.
وی افزود: اعتماد به مردم، گسترش اطلاعات عمومی و مردمی، توجه به سمن ها و سپردن امور به دست آنها در این مسیر بسیار مهم است.
شریعتی در بخشی دیگر از سخنان خود خواهان ورود خیران برای حل مشکل آسیب های اجتماعی شد و تأکید کرد: خیران نباید تنها در حوزه مدرسه سازی و سلامت ورود کنند بلکه ساختن یک انسان به مراتب با ارزش تر است.
هیچ شهری به اندازه اهواز دستفروش ندارد
سید خلف موسوی شهردار اهواز نیز در این همایش با اشاره به اینکه درحال حاضر ۷۳درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند، گفت: درحال حاضر بیکاری دل مردم را به درد آورده است.
وی با اشاره به اینکه هیچ شهری همچون اهواز دستفروش ندارد، افزود: این حجم از تعداد دستفروشان نشان از نرخ بالای بیکاری و توقعات زیاد از شهرداری در جمع آوری آنان است.
موسوی با بیان اینکه ما شاهد رنج و محرومیت مردم به ویژه جوانان شهرستان هستیم، تصریح کرد: ما برای ساماندهی شهر، حفظ هویت شهروندی و روان سازی ترافیک مجبور به جمع آوری دستفروشان هستیم.
وی یادآور شد: امروز اهواز با وجود ۴۰۰هزار حاشیه نشین، معضلاتی همچون تکدی گری، معتادان و … نیازمند همدلی تمام مسئولان است.
شهردار اهواز اقداماتی همچون آسفالت، احداث شبکه فاضلاب و برق برای مناطق محروم را رضایت بخش خواند و ادامه داد: این موارد جزء حداقل های یک زندگی است و باید به دنبال توانمندسازی ساکنان مناطق حاشیه نشین بود.
وی با بیا اینکه مشکلات بی شماری زیرپوست شهر نهفته است، اظهار داشت: ما نسبت به مسائل اجتماعی بسیار عقب هستیم از همین رو توانمندسازی شهروندان باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
۱۱هزار و ۶۰۰ زندانی بیکار در بین ۱۲هزار زندانی خوزستانی
فرهاد افشار نیا رئیس کل دادگستری استان خوزستان نیز با اشاره به اینکه مخفی کردن معضلات اجتماعی چاره کار نیست، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف و به ویژه در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی نسبت به این مسائل تذکر داده اند.
وی افزود: به موجب قانون تصویب شده در مجمع تشخصی مصلحت نظام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وفوع جرم قوه قضائیه مسئول مدیریت حل معضلات اجتماعی شده است اما این امر بدون همکاری تمام دستگاه ها امکان پذیر نیست.
افشارنیا درخصوص معضلات استان گفت: آمار بالای تصادفات، تعداد مرگ و میر جاده ای، بیکاری، اعتیاد، حاشیه نشینی و فقر از مهم ترین معضلات امروز استان خوزستان است.
وی یکی از راه های کنترل آسیب های اجتماعی را عوامل تشدید کننده و بازدارنده آنها دانست و بیان کرد: آسیب های اجتماعی معلول و محصول انقلاب صنعتی است.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان در بخشی دیگر از سخنان خود آمار طلاق در استان را نگران کننده توصیف کرد و گفت: در هشت ماهه نخست امسال ۲هزار و ۸۰۰ فقره پرونده درخواست طلاق در اهواز و در کل استان بالغ بر هزار و ۷۰۰ پرونده داشته ایم که این آمار تا پایان سال افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در کنار طلاق شرعی و قانونی، دو نوع طلاق عرفی و طلاق عاطفی نیز در استان به تقلید از فرهنگ غربی افزایش یافته اند که نتیجه آن کج روی های اجتماعی فرزندان خواهد بود.
افشارنیا اعتیاد به الکل، موادمخدر، قمار و مسائل جنسی را از انواع مختلف اعتیاد دانست و توضیح داد: با تبلیغات دروغین و کاذب سودجویان مردم به سمت مصرف مواد صنعتی گرایش پیدا کرده اند.متأسفانه سن اعتیاد در استان درحال کاهش است و توجهی از سوی سازمان های فرهنگی و آموزشی در این خصوص وجود ندارد.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما نبود یک مرکز رسمی دولتی برای نگه داری معتادان در استان است و همه مراکز موجود توسط سازمان های خصوص و با مشارکت معتادان اداره می شوند.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان یکی دیگر از مشکلات استان خوزستان را آمار بالای فقر دانست و اظهار داشت: عدم ثبات مالی خانواده ها، عدم تأمین هزینه های پوشاک، تحصیل بیماری و رفت و آمد سبب ایجاد افسردگی و اضطراب در بین فرزندان شده است که در آینده زمینه ساز ناهنجاری های اجتماعی خواهد بود.
وی با ارائه این آمار که از ۱۲هزار زندانی خوزستانی ۱۱هزار و ۶۰۰نفر آنها فاقد شغل هستند، خاطر نشان کرد: اگر این افراد دارای شغل بودند امروز زندان های ما خالی بود. ۷۰درصد مردم ۱۲۶۰ شهر کشور بیکار هستند.
افشار نیا با اشاره به اینکه در ۸ ماهه نخست امسال ۳۸هزار پرونده سرقت وارد دادگستری شده، گفت: حدود ۴۰۰هزار نفر در مناطق حاشیه ای شهر اهواز ساکن شده اند که بیشتر این اراضی غصبی است و باعث ایجاد شوک فرهنگی به شهروندان شده اند.
وی ادامه داد: قرار بود در برنامه چهارم و پنجم توسعه هرسال ۱۰درصد حاشیه نشین ها ساماندهی شوند اما درکل این دو برنامه تنها ۱۳درصد و آن هم به صورت پراکنده مدیریت شده اند. درحال حاضر ۱۰ میلیون حاشیه نشین و ۵ میلیون ساکن در بافت فرسوده در کشور وجود دارد.