کیفیت آب استان باید افزایش یابد

هورنیوز – دکتر شکرالله سلمان زاده شنبه در حاشیه افتتاح سه طرح بهداشتی گفت: یکی از مهمترین معضلات بهداشتی در سطح استان مسئله آب است و این موضوع همیشه در جلسات شورای سلامت اهواز مطرح می شود.

وی گفت: آب شرب استان بطور متوسط از نظر میزان کلر زنی کیفیتی بالای ۹۷ درصد داشته و از نظر میکروبی بالای ۹۰ درصد مطلوبیت دارد اما این درصد در برخی نقاط افت و خیز داشته ولی در اهواز به همین میزان است.

سلمان زاده افزود: مشکل ما کیفیت شیمیایی آب است زیرا طعم، بو و سختی باعث می شود که مردم تمایلی به استفاده از آب لوله کشی نداشته و آب مورد نیاز خود را از طریق تصفیه آب های خانگی و یا خرید آب از کارگاه های آب تصفیه کن تهیه کنند.

وی ادامه داد: کلر سبب از بین رفتن عوامل میکروبی در آب می شود و این کارگاه ها و دستگاه های تصفیه میزان کلر در آب را به صفر رسانده و می فروشند و این امر می تواند ایجاد مشکلات بهداشتی کند زیرا مواردی از بیماری در مخازنی که این کارگاه ها از آن برای انتقال آب استفاده می کنند مشاهده شده است.

وی گفت: شبکه توزیع آب و سیستم فاضلاب اهواز قدیمی و فرسوده است و در مقاطی شیوع بیماری که صورت گرفته به علت فرسودگی شبکه آب بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: فاضلاب در اکثر مناطق اهواز روباز بوده و بطور مکرر سر ریز فاضلاب مشاهده می شود و در ساعاتی که افت فشار آب وجود دارد مکش معکوس صورت گرفته و موجب استشمام بوی فاضلاب در آب آشامیدنی می شود.

وی افزود: تابستان گذشته در برخی مناطق اهواز مواردی از طغیان بیماری هپاتیت A به وجود آمد که با تذکر به موقع بهداشت و ورود اداره آب و فاضلاب مشکل برطرف شد ولی این خطر همیشه وجود دارد که شبکه فرسوده در نقطه ای نشت و آب اهواز را آلوده نماید.

** ۷۰ درصد فاضلاب اهواز وارد کارون می شود

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تصفیه خانه فاضلابی که در شرق اهواز احداث شده دارای ۹۵ درصد پیشرفت است و نیاز است با تکمیل ۵ درصد باقی مانده سریعا راه اندازی شود زیرا بخش اعظم فاضلاب اهواز به کارون ریخته می شود.

سلمان زاده ادامه داد : وسعت آب کارون موجب بالا رفتن قدرت خود پالایی کارون شده و همین امر تا کنون مانع بروز مشکل بهداشتی شده است.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب روباز در اهواز زیاد است گفت: برای نمونه در شهرستان کارون بیش از ۳۰۰ کیلومتر فاضلاب رو باز داریم که این معضلی بزرگ در این شهرستان است.

**کارگاه های تصفیه آب ملزم به فروش آب با کلر شده اند

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در دو سال گذشته خواستار جمع آوری کارگاه های غیر مجاز آب شرین کن شدیم و مدیران شبکه بهداشت در سطح استان اقدام به ساماندهی و کد گذاری این کارگاه ها نمودند.

وی ادامه داد: این کارگاه ها ملزم شده اند که آب تصفیه را با کلر به مردم بفروشند و حداقل استاندارد های بهداشتی را داشته زیرا قبلا این کار انجام نمی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: تا کنون هیچ موردی در خصوص مراجعه افراد به مراکز درمانی به علت آلودگی آب گزارش نشده است و طغیان بیماری قابل انتقال از آب و غذا به شکل جدی در اهواز و هیچ جای استان وجود ندارد

https://hoorkhabar.ir/638767کپی شد!
98
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.