معمای حل نشده توسعه استان و سهم مدیران ناکارآمد در جذب اعتبارات

به گزارش هورنیوز هربار که نام ظرفیت های بی شمار نفت، گاز، پتروشیمی، دسترسی به آب های آزاد، وجود رودهای بی شمار، تولید بالای محصولات کشاورزی و راه های ترانزیتی استان خوزستان به گوش می رسد بی درنگ محرومیت ها و کمبودهای گریبانگیر مردم استان نیز به ذهن خطور می کند.

بی شک بخشی از عقب ماندگی امروز خوزستان به مسائل جنگ تحمیلی و بی توجهی مسئولان مرکز نشین به این استان باز می گردد اما، روی کار آمدن مدیران ناکارآمد و بی انگیزه به مراتب آثار مخرب تری برای مردم و خوزستان در بر داشته است.

در سال های اخیر به استثناء سال ۹۵، همواره شاهد آن بوده ایم که خوزستان در میان سایر استان ها به نسبت از اعتبار مصوب بالایی برخوردار بوده اما، در مقام عمل تنها درصد کمی از آن جذب شده است.

۷۴۰۳

دستگاه‌های استان خوزستان در جذب منابع و اعتبارات ضعیف عمل کرده‌اند

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با اشاره به عملکرد بسیار ضعیف مدیران دستگاه‌های استان در جذب منابع و اعتبارات اظهار کرد: تمامی مدیران موظف هستند از ردیف‌های استانی و ملی جذب اعتبار مناسب استان را داشته و مطالبات استان را محقق کنند و عملکرد خود در این رابطه را به لحاظ کمی و کیفی، میزان اهتمام خود و پیشرفت حاصله در دستگاه متبوع به نسبت سالانه را مورد بازبینی قرار دهند.

وی با بیان اینکه انجام پروژه‌ها در استان خوزستان با کاهلی و غفلت مدیران به سرانجام نمی‌رسند، اذعان داشت: پروژه‌های مشابه در استان‌های همجوار در مدت زمان تعیین شده و کوتاه‌تر به اتمام می‌رسند و این روند از سوی مدیران موجب عقب‌ماندگی استان و اثرگذاری منفی در شاخص‌های کیفیت و رضایت‌مندی مردم استان شده است.

شریعتی ادامه داد: بایستی مدیران دستگاه‌ها توجه داشته باشند بسیاری از اعتبارات در حدود ۸۲ درصد اعتبارات ملی بوده و تنها ۱۸ درصد آن اعتبارات استانی است و در صورت غفلت، عمده اعتبارات را از دست خواهیم داد، لذا بایستی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در فواصل زمانی کوتاه‌تر برگزار شود و مدیران نسبت به ارائه گزارش عملکرد به صورت مستمر اهتمام ورزند.

استاندار خوزستان عنوان کرد: در صورتی که هر کدام از دستگاه‌های استان جهت جذب اعتبارات از وزارتخانه متبوع نیازمند ورود استانداری باشند، شخصا به همرا مدیر کل آن دستگاه به دفتر وزیر مراجعه خواهم کرد.

میزان جذب اعتبارات از ردیف‌های ملی توسط دستگاه اجرایی استان از آن جهت مهم است که بر ارائه خدمات و سطح کیفیت زندگی و رضایتمندی مردم خوزستان اثرگذار و حائز اهمیت است.

عملکرد ضعیف دستگاه‌ها در جذب اعتبارات متفرقه ملی

امید حاجتی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان نیز از کم کاری دستگاه ها در جذب اعتبار انتقاد و یادآور شد: اعتبارات استانی در هر صورت در استان می‌ماند اما در خصوص اعتبارات ملی اگر دستگاه‌های اجرایی پیگیری نکنند اصلاً چیزی وارد استان نمی‌شود. اگر بنا است سهم خوزستان از ردیف‌های متفرقه و متمرکز ملی بر اساس مساحت و جمعیت استان باشد، باید ۶ درصد اعتبارات ردیف‌های ملی به خوزستان اختصاص یابد که معادل ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ بوده و این رقم از اعتبارات استانی بیشتر است.

وی با بیان این‌که در موضوع جذب اعتبارات از ردیف‌های ملی تنها دستگاه‌های اجرایی می‌توانند موثر باشند، اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته سهم خوزستان از طرح‌های ملی در لایحه بودجه ۹۶ نسبت به بودجه ۹۵ کاهش قابل توجهی داشته که این کاهش مختص خوزستان است.

به گزارش هورنیوز خوزستان در دولت یازدهم بیش از پیش سیاسی شده و عزل و نصب مدیران نه براساس صلاحیت، شایستگی و توانایی مدیریتی که براساس مسائل سیاسی و جناحی صورت می گیرد و همین امر ضربه مهلکی به توسعه استان وارد کرده است. حال تنها یک سؤال بی پاسخ از استاندار جوان و بومی خوزستان باقی می ماند و آن این امر که تا کی در برابر مدیران ناشایست سکوت کرده و اجازه به یغما رفتن سرمایه های استان را خواهد داد؟

https://hoorkhabar.ir/638749کپی شد!
100
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.